SOS! Már elmúlt 1 éves (március 29), de még nem jár, mit tegyek?
A fiam 14 hónaposan kezdett járni, és átérzem a gondodat, mert kb. 12 hónapos korától napi szinten záporoztak rám a kérdések, hogy jár-e már? Mikor mondtam hogy nem, hallgathattam a sztorikat, hogy az ő gyereke/unokája már 11 hónaposan szaladt.
Egy ismerősömnek nagyobb a gyereke, ő a szobatisztaság kapcsán éli át ugyanezt...
Szia!
A mi kislányunk 18 hós, még nem jár egyedül, csak kb. 10 lépést megy, aztán megbomlik az egyensúlya, már nagyon szeretne menni, csak nem érett még meg rá. Igaz, mi járunk tornára, mert downos kislány, de nekem is állandóan felteszik a kérdést, hogy mennyi idős és miért nem jár még. Aztán mivel nem kötöm mindenki orrára, hogy mi a baja a babánknak, csak annyit mondok, hogy gyengébbek az izmai az átlagnál, járunk tornára és előbb - utóbb elindul. És kész. Lassan már megtanulom kezelni az ilyen megjegyzéseket.
A ti babátok sincs még elkésve, ha az orvos nem lát semmi kórosat, akkor minden rendben és csak idő kell hozzá. Lehet 2 hét múlva már futhatsz utána. Keresztlányom 8 hósan kezdett el forogni, nem mászott és 10 hósan stabilan ment. Egy barátnőm kislánya pedig 16 hósan indult el. Szóval nyugi. Tudom, hogy nehéz, de ne figyelj oda az ilyen kérdésekre.
Szia!
Az fiam egy hettel 18 hónapos kora előtt indult el. Most 3 éves , ugyanolyan jól megy mint bármelyik másik gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!