Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » SOS! Már elmúlt 1 éves (márciu...

SOS! Már elmúlt 1 éves (március 29), de még nem jár, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Esetleg írnának olyan anyukák akiknek későn indult meg a gyereke?
2010. ápr. 22. 09:18
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindenkinek ,engem mindenki azzal nyaggat hogy miért nem jár még egyedül ezért ijedtem meg és mostanában elég sokat hallok olyant ha bizonyos korig nem csinálja ezt vagy azt akkor szakemberhez kell fordulni.Valami köze van hogy koraszülött volt?Vagy ez nem igazán számít?A nagylányom is 1 éves és 2 hónapos volt amikor elindult.(ő is koraszülött)
2010. ápr. 22. 22:13
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

A fiam 14 hónaposan kezdett járni, és átérzem a gondodat, mert kb. 12 hónapos korától napi szinten záporoztak rám a kérdések, hogy jár-e már? Mikor mondtam hogy nem, hallgathattam a sztorikat, hogy az ő gyereke/unokája már 11 hónaposan szaladt.

Egy ismerősömnek nagyobb a gyereke, ő a szobatisztaság kapcsán éli át ugyanezt...

2010. ápr. 23. 11:28
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
SEMMIT!Az én kisebbik fiam 15.5 hónaposan indult el,pedig makk egészséges(a bátyja 1 évesen már nagyon szépen ment).
2010. ápr. 23. 18:31
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Lehet küze hozzá a koraszülöttségnek, igen, a korrigált korát kell figyelni náluk ilyenkor, azt tudod, gondolom. De egyébként sok mindentől függhet, lányom 1 évesen rég futott, fiam emg 15 hónapos és még nem megy. Minden baba más, ne foglakozz ezekkel a hozzászólásokkal, bár tudom, nem könnyü.
2010. ápr. 26. 08:11
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Én egy évesen, összefüggő mondatokban beszéltem, viszont nem jártam még. Később jött a dolog valamivel, de semmiféle hátrányom nem származott belőle. Ne aggódj. Viszont ha nem változik még egy fél év múlva sem a helyzet, érdemes lenne elmenni egy gyógytornászhoz.
2010. ápr. 26. 21:52
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
A barátnőm kisfia és az én kisfiam között 6 hónap van és egyszerre indultak el. Igaz az én bébim nagyon korán, 8 hónaposan (remélem később nem lesz ebből baj), a barátnőmé 14 hónaposan. Ennyire változó lehet! Ne aggódj, ha többit műveli (mászás, kapaszkodva feláll stb.), akkor nincs semmi baja!
2010. ápr. 28. 08:26
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Az öcsém 18 hónaposan indult el. Anyu már elkönyvelte, hogy sohasem fog járni. Aztán élsportoló lett. :))
2010. ápr. 28. 09:19
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A mi kislányunk 18 hós, még nem jár egyedül, csak kb. 10 lépést megy, aztán megbomlik az egyensúlya, már nagyon szeretne menni, csak nem érett még meg rá. Igaz, mi járunk tornára, mert downos kislány, de nekem is állandóan felteszik a kérdést, hogy mennyi idős és miért nem jár még. Aztán mivel nem kötöm mindenki orrára, hogy mi a baja a babánknak, csak annyit mondok, hogy gyengébbek az izmai az átlagnál, járunk tornára és előbb - utóbb elindul. És kész. Lassan már megtanulom kezelni az ilyen megjegyzéseket.

A ti babátok sincs még elkésve, ha az orvos nem lát semmi kórosat, akkor minden rendben és csak idő kell hozzá. Lehet 2 hét múlva már futhatsz utána. Keresztlányom 8 hósan kezdett el forogni, nem mászott és 10 hósan stabilan ment. Egy barátnőm kislánya pedig 16 hósan indult el. Szóval nyugi. Tudom, hogy nehéz, de ne figyelj oda az ilyen kérdésekre.

2010. ápr. 28. 09:31
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom 16 hónapos volt, amikor magától kezdett el járni. Addig a fal mellett tett pár lépést, utána mászott. De amikor ráérzett, akkor párnap múlva úgy szaladt, hogy alig bírtam utolérni :-D
2010. ápr. 28. 09:42
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az fiam egy hettel 18 hónapos kora előtt indult el. Most 3 éves , ugyanolyan jól megy mint bármelyik másik gyerek.

2010. ápr. 28. 10:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!