Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Problémás szülők kategória:...

Problémás szülők kategória: Miért tiltanak meg hasznos, vagy ártalmatlan dolgokat is szülők a gyereknek?

Figyelt kérdés
Pl most olvastam, hogy pattanásos tinilányt nem engedik el kozmetikushoz, egy ismerős lányt meg bőrgyógyászhoz nem engedték, pedig tele volt kiütéssel... nem engedték egy másik lánynak hogy levágassa a haját, ami már majdnem a térdéig ért és nagyon ronda volt és nagyon zavarta. Nem engedik hogy a tinilány szőrtelenítsen, nem engedik el szünetben barátokkal a városba/faluba. Szóval sok dolgot hallani hogy nem engedik, de miért vannak ilyenek? Ők rosszat akarnak a gyereküknek vagy mi a frász bajuk van?
2016. júl. 13. 14:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Mert szerintük "nem kell" mert nem őket szégyeníti meg az osztály hogy ronda a bőre, a haja, meg szőrös, ahogy szoktam mondani más f**zával verik a csalánt.

Ha ilyen problémája lenne a gyerekemnek keresnék egy JÓ bőrgyógyászt/kozmetikust, a haját úgy hordja ahogy akarja, nem az én fejemen van és tudom mekkora meló egy fele akkora loboncot is rendben tartani. Ha meg elém áll hogy szeretne szőrteleníteni, milyen jogon tiltanám meg? Az lenne az első kérdésem hogy gyantát, krémet, borotvát vagy epilátort kér-e.

2016. júl. 14. 13:02
 12/14 anonim ***** válasza:
0%

Többféle ok lehet a háttérben.

1. Nem érdekli a szülőket, hogy a gyereknek valamilyen baja van, ezért nem veszi a fáradtságot, vagy sajnálja a pénzt, hogy segítsen megoldást találni. Ez azért elég ritka lehet.

2. A tinik hajlamosak túlzásokba esni és agyonsajnálni magukat pl. egy apró pattanás vagy mások számára alig vagy egyáltalán nem látható szőrszálak miatt. A szülők reálisan látják, hogy ez nem akkora probléma, hogy bármit is kelljen tenni ellene, de a gyerek nem érti meg, mert ő óriásinak látja a saját problémáját, azt pedig gyakran észre sem veszi, hogy másoknak is vannak gondjai.

3. Ha a kortársai cikizik a gyereket nem létező probléma miatt (pl. teljesen átlagos súlyú lánynak azt mondják, hogy kövér), az megint más helyzet. Ilyenkor a szülőnek arra kellene törekednie, hogy a gyerek önbizalma erősödjön és ne higgyen el mindent másoknak, főleg, ha azok rosszindulatúak vagy buták.

4. A szülő a saját ízlését próbálja ráerőltetni a gyerekére, ez nem jó egy bizonyos szinten túl. Pl. fiúnak miért ne lehetne lenyírt haja, vagy lány miért ne vágathatná rövidebbre? Viszont a túlzásokba esést, visszafordíthatatlan dolgokat én sem engedném meg, pl. hogy 18 éves kor alatt lilára festesse a haját, telerakja magát piercingekkel, vagy vonalat tetováltasson a szemöldöke helyére. A tinik gyakran meggondolatlanok, főleg, ha a kortársaiknak akarnak imponálni.

4. A mai közbiztonság és közerkölcs mellett érthető, ha egy szülő aggódik a gyerekéért (még inkább, ha lány). Ez nekem is biztosan problémás terület lesz, ha megnőnek a gyerekeim. Sok múlik azon, milyen a szülő-gyerek viszony, mennyire lehet megbízni a gyerekben, adott esetben mennyire tudná megvédeni magát, mennyire talpraesett. És vannak olyan helyek, ahol még egy felnőttnek sem biztonságos (főleg este) sétálgatni.

2016. júl. 15. 14:59
 13/14 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy a 4. válaszolóval egyet tudok érteni, a kozmetikusokkal és a bőrgyógyászokkal nekem sincsenek jó tapasztalataim. Az én pattanásos-szeboreás bőrömön egyik se tudott segíteni. A kozmetikusok, akiknél fiatalon jártam, véresre nyomkodták az összes pattanást és mitesszert, lehámlasztották, kenegették, mire begyógyultak a sebeim, ugyanannyi pattanás jött ki. A bőrgyógyászok által ajánlott kencék semmit se használtak, max. kiszárították a bőrömet. Az ekcémámra szteroidos kenőcsön kívül nem tudtak más megoldást, még annyi eszük se volt, hogy vérképet és hormonvizsgálatot csináltassanak. Most már végre szép a bőröm, de a megoldásra nekem kellett 40 évesen rájönnöm nem kevés olvasás után.
2016. júl. 15. 23:10
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Az lehet, hogy van amelyik orvos/kozmetikus tényleg nem jó és máshova kell menni, de akkor sem az a megoldás, hogy NEM és kész, és éljél ilyen fejjel, nem olyan nagy baj az, hanem akkor elviszi máshova.

Nekem hippi anyuka ismerősöm van, a 12 éves lánya sírva könyörög a melltartóért, mert minden osztálytársa hordja és őt csúfolják, de az anyja nem vesz neki, mert nem kell az. Ami igaz, hogy tartani nincs nagyon mit, de már rendesen látszik, hogy nő neki a melle, kis hegyes, pufi mellecske, átüt a felsőkon és ezt el akarja takarni, amit melltartóval lehet rendesen. De az anyja nem engedi, inkább elnézi, hogy a gyerek kellemetlenül érzi magát ha vége a pulóveres időnek, meg cikizi az egész osztály.

Mert ne törődjön a társadalmi nyomással és a hülyeségekkel, inkább ő se vesz fel néha melltartót (eddig persze hordott) és mondogatja a gyereknek, hogy na látod, nem muszáj azt felvenni én se vettem fel..

Hogy lehet valaki ilyen gyökér? Én se értem meg, hogy miért nem képes felfogni, hogy a gyereke más, nem ő, máshogy éli meg a dolgokat és neki nem az a megoldás, hogy "ne törődj vele", hanem egy rohadt melltartó, ami eltakarja azt, amit nem akar mutogatni mindenkinek és ami miatt cikizik, hogy milyen feltűnő.

2016. júl. 17. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!