Mit tegyek egy 2 éves hisztis gyerekkel?
Mást szeretne.
Én nem értem miért nem lehet figyelembe venni a gyerek akaratát is.sok helyen olvasom hogy pl hiszti esetén hagyjuk figyelmen kivul meg stb.
Ő is egy ember.légy megértő es törekedj kompromisszumokra, harmóniára.
Ne jelljen egy két évesnek harcolnia hogy neki is jusson hely az életben.
Szokd meg és dolgozd fel, hogy ez egy ilyen korszak. De jelentősen csökkentheted a hiszti mennyiségét, ha emberszámba veszed és nem csak húzod magad után. Indulás előtt érdemes elmondani neki hová mentek, mit fogtok csinálni. És azt is milyen viselkedést vársz tőle. A legkisebb jelét az együttműködésnek dicsérni kell!
(Talán egy fél év alatt lecseng.
Ha a kaputól 20 méterre kezdett hisztizni, akkor simán visszavittem. Elindultunk újra akkor mikor megnyugodott. Volt, hogy a sarokról vittem haza, mert más irányba akart menni vagy beleraktam a babakocsiba ha nem fogadott szót. Egyedül azt nem sikerült elérnem, hogy fogja a kezem, ezért motorral mentünk legtöbbször (csak 2-3 alkalommal kellet motorral és üvöltő gyetekkel a hónom alatt hazamenni, utánna mindig szót fogadott) Ma már 4 éves és mindig fogni akarja a kezem, pedig mmár nincs rá szükség.
Ő a mosdókagylónak rohant neki hiszti közben egy párszor véletlenül, de az durva volt)
"más gyerekei..."
Na persze.
Amúgy [link]
Én is szoktam ezt gondolni, hogy más gyerekei bezzeg, aztán van olyan nap, hogy az enyémek is csak nézik, miért vergődik a társuk ordítva a földön.
A közösség amúgy sokat javít ezen, a bölcsiben pl. nem így viselkednek, főleg, ha az anyjuk sincs a közelben.
Tényleg ilyen korszak amúgy. Nekem a nagyobb most egy tünemény, a 4 hónappal idősebb kisbarátja 4 hónapja volt szuper arc, most nem az épp, a fiam meg 4 hónapja volt katasztrófa (gyerekorvos szerint ilyet tilos mondani, normálisan viselkednek akkor is, amikor kezelhetetlennek tűnik a helyzet 2 évesen". MAjd változik, hord sokat gyerekek közé, írasd bölcsibe, illetve tanítsd neki, hogy hogyan kezelje INKÁBB, ha valami nem tetszik neki. Ordítani, hisztizni is ér, 2 évesen és 4 évesen is. Amúgy ha sokszor hallja azt, hogy "nem, nem szabad", attól is befeszül nagyon, senkinek nincs igaza.
Megütni is felesleges - én a kezére rácsaptam sokat, mert verekedett - mással jobb eredményt értem el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!