Kisfiam 3 éves. Rendkívül éles eszű fiú. De. A nap 80%-ában nyerít, nyervog, utánozza a 15 hónapos tesója által kiadott hangokat. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Ha elmegy mellette elrántja, hátára csap, nekimegy autóval, bántja. Nincs elhanyagolva, rengeteget foglalkozunk vele, szeretjük és ezt éreztetjük vele és mondjuk is. Néha már kibírhatatlan az egész napos nyávogása.2010. ápr. 12. 23:00
11/15 anonim válasza:
Csak az elzőnek válaszolok: Semmiképpen nem szabad megbüntetni, mert akkor még jobban megutálja a testvérét. Mint ahogy jutalmazni se kell azért, mert normálisan viselkedik. Nem cirkuszi állat, hogy idomítani kelljen. És biztosan nem unatkozik, hiszen foglalkoznak vele. Egyszerűen egy regressziós állapotba kerül, olyan akar lenni, mint a kistestvére, aki elfoglalta az ő helyét. Szerintem majd kinövi, hiszen a kicsi se lesz mindig gügyögő. Addig türelem. Nem nagy a korkülönbség, fognak még ők együtt játszani. Oviba nem jár?
12/15 A kérdező kommentje:
Két utolsó, válaszóló: Mind a kettőtöknek igaza van. Tényleg nem nyávog, ha játszótéren vagyunk, homokozunk, stb. Valóban unatkozik, neki kevés az amit hárman együtt tudunk csinálni. Egyszerre alszanak, én akkor házimunkát végzek. Óvodába szeptemberben megy, nagy javulást várok tőle, hiszen ott délelőtt vele egykorúakkal játszhat. Valószínű türelmetlen vagyok, biztosan ki fogja nőni ezeket a hülyeségeket és majd "összenőnek", együtt tudnak - egy szinten játszani.
2010. ápr. 18. 22:14
13/15 anonim válasza:
Igenis szükség van büntetésre, mert csak így tanulja meg a gyerek, hogy a tettek következményekkel járnak, akár jó az, akár nem. Ha jót cselekszik jutalmazni kell, ha rosszat, akkor büntetni, ez is egy tanulási folyamat.
14/15 anonim válasza:
A jutalmazás alatt pedig nem a cukorkát értem, hanem meg kell dícsérni szavakkal, vagy megsimogatni a kis fejét.
15/15 anonim válasza:
Köszi a megerősítést, kedves utolsó, én irtam, hogy unatkozik, illetve kell büntetni/jutalmazni, ő már egy hároméves, értelmes kisgyerek, honnan tudná, hogy bánjon a kicsivel és hol a határ, ha nem teszik a szülők egyértelművé? És az nem elég ezek szerint, ha rászólnak. Nem ütni kell, nem az a büntetés, anya rájön, mivel lehet büntetni. A nevelés egyfajta idomítás, nem? Megmutatod a helyes utat, hogy viselkedünk civilizáltan. Amúgy egyszerűen unatkozik, ezért a tesóra összpontosít és utánozza, lemegy a szintjére, hisz egész nap őt látja. Apa nem segit be kicsit? Ne a háztartásba segitsen be, hanem ugy, hogy külön, nagyfiús játékokat játszik a naggyal, fociznak egy jót vagy bicikliznek, akár ugy is, hogy apa viszi gyerekülésben biciklin egy kicsit, vagy udvarra is lehet homokozót venni, 2900 Ft-t vettem egy műanyag kagylót, nem tùl drága, de mégsem kell a játszóra menni homokozni, mesenézés dvd-n, zenehallgatás, meg persze érdemes bevonni a tesó körüli ténykedésbe: dobd ki a pelust, hozd ide a cipőjèt, nacit, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!