Mi számít tartós betegségnek?
Figyelt kérdés
5 hós kislányomnak agykamratágulata van még nem kell műteni, szíjban van és epilepsziás.2010. ápr. 6. 18:14
1/10 anonim válasza:
Szia!
Az epilepszia annak számít szóval igényelj nyugodtan magasabb összegű családi pótlékot és majd hosszított gyes-t
3/10 anonim válasza:
A gyerekorvossal (vagy a kezelőorvosával) beszéld meg, az igazolást ők adják ki, nekik tudni kell. Igyekezz vele, mert csak 2 hónapra visszamenőleg kérheted a különbözetet!
4/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. közgyógy? Az is jár? Utazási? Mennyivel több az emelt családi?
2010. ápr. 7. 13:56
5/10 anonim válasza:
Az emelt családi nagyjából dupla, de legalább másfélszerese. Minden jár neked, szoc segély, utazási támogatás, kedvezményes étkezés hasonlók.
6/10 anonim válasza:
Az epilepsziára nem jár semmi ,sem kiemelt családi sem közgyógy .Nővérem lánya is epilepsziás de semmire nem jogosultak.Az én lányom tejcukórérzékeny és nekünk jár a kiemelt családi a gyes meg a közgyógy is.
7/10 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a legegyszerűbb ha a dokit kérdezem és majd ő eldönti.
2010. ápr. 7. 18:56
8/10 anonim válasza:
tegnap 17:13-nak: nekem van ismerősöm, akinek epilepsziás a kislánya és jár neki emelt családi pótlék.
9/10 anonim válasza:
A 17.13-as válaszoló vagyok,mikor kiderült a tesóm kislányáról hogy epilepsziás mondtam neki hogy igényelje meg az emelt családit persze ezt akkor mondtam mikor túl voltunk az első sokkon,mert nyilván nem a pénz volt az első.Ő meg is kérdezte Debrecenbe a doktórnőtől akihez hordja de azt mondta neki a doki hogy epilepsziára nem jár,sőt ők még utikőltséges papírt sem kapnak mert mi békés megyeiek vagyunk Debrecen meg ugye nem békés megyében van.Én mondtam is neki hogy ezt nem hiszem de azt mondta hogy neki ezt a doki mondta.
10/10 anonim válasza:
A szakorvos javasolhatja az emelt családit, ha tartós betegség van, évente kell felülvizsgálni, hosszabbítani. A közgyógy igazolványt is a doki segítségével kell intézni. (nálunk: kérek az önkormányzattól igénylő lapot, a szakorvos javasolja a gyógyszereket, ezt a papírt viszem a háziorvoshoz, aki zárt borítékban adja át nekem azt, amit az önkormányzathoz kell leadnom a közgyógy igazolvány igénylésekor. Ezt minden éveben eljátsszuk. Utazás: helyi járat (pl. BKV) ingyen a gyereknek + a kísérőnek, MÁV és Volán 90% szintén a kísérőnek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!