Aggódom a lányom miatt, ez normális vagy baj van?
A lányom 3 éves lesz a nyáron. Alapvetően barátságos, ragaszkodó, nagyon eleven kislány, igazi szeretetgombóc. Fél éve bölcsis, kis létszámú csoportban ahol semmi baj vele. Játszik, eszik önállóan, alvást kivéve szobatiszta. Beszélni most kezdett el télen. Sok szót, egyszerű mondatokat használ.
Ami nekem furcsa :
-kezelhetetlen dühromok, megy neki mindenkinek, lesöpri az asztalt, ledobálja a díszpárnákat, dobja ami a kezébe akad ha vmi nem úgy van ahogy ő gondolja
-Állandó vitaforrás a vetkőzés. Legtöbbször a zokni kerül le, de sokszor bugyi, nadrág is. Csak itthon
-legkisebb seb miatt is képes sírni nagyon sokáig
- Először időhúzásnak gondoltam de nem tudom.... Este képes akár számtalanszor sírni amíg be nem megyünk, olyan miatt hogy pl a kismotor kormánya nem úgy áll, egyik könyv 3 mm-rel kijjebb van, a baba észre se vehetően megdölt, más sorrendben vannak a játékok a polcon, vagy egy pöszmösz van a szőnyegen.
Ezek normális dolgok vagy autisztikus?
Köszönöm a válaszokat
Ez így önmagában még sem megerősíteni, sem kizárni nem tudja az autizmust! Ha bármi kétség adódik, akkor keressetek fel diagnosztizáló helyet, ahol részletes, speciális vizsgálat után szakemberek el tudják dönteni, hogy rajta van-e a spektrumon. Aggódni nem érdemes, utána kell járni.
Ennyi tünetből az ég világon semmit nem lehet mondani.
Drasztikusan nem változott meg, és érdekes, déli alvásnál nem húzza az időt,bölcsiben sincs gond, kijövök és alszik is. Este van csak műsor. Szorongásban van valami, megviselte hogy egész napos lett a bölcsiben mert dolgozni kezdtem.
Figyelni fogom mindenképpen
Az autizmusnak mas jellemzoi vannak.
Az autizmus jelei
A gyerek elzárkózik az emberi kapcsolatoktól, kerüli a szemkontaktust.
Túlérzékeny a hanghatásokra, vagy közönyösen viselkedik velük szemben.
Nem beszél, vagy helytelenül használja a nyelvet, és gépiesen megismétli, amit mások mondanak.
Ugyanazokat a mozdulatokat ismételgeti, előre-hátra hintázik, ritmikusan a falba ütögeti a fejét.
Hosszasan bámulja a tárgyak részleteit, például egy játékautó kerekét.
Nem tudja értelmezni a testbeszédet, a gesztusokat és a mimikát.
Nem hajlandó szerepjátékokat játszani.
Aggodalmasan őrködik a rend és a napirendje szabályossága felett.
Arca kifejezéstelen, a hangja monoton.
Önsebző magatartás jellemzi, hiányzik a veszélyérzete.
"Az autizmusnak más tünetei vannak"
Az autizmus egy spektrumzavar, és van akinek csak egész enyhe tüneti észlelhetők. Viszont mégis érdemes őket diagnosztizálni, mert a nevelésükben célszerű néhány autizmusspecifikus módszert alkalmazni, ahol szükséges. Illetve nagyobb korban, mikor a kortárs kapcsolatok egyre fontosabbak a gyerekek számára, ők is segítséget kell kapjanak.
Keressétek az Autizmus vagy a Cseperedő alapítványt, ha van rá anyagi lehetőségetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!