Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Aggódom a lányom miatt, ez...

Aggódom a lányom miatt, ez normális vagy baj van?

Figyelt kérdés

A lányom 3 éves lesz a nyáron. Alapvetően barátságos, ragaszkodó, nagyon eleven kislány, igazi szeretetgombóc. Fél éve bölcsis, kis létszámú csoportban ahol semmi baj vele. Játszik, eszik önállóan, alvást kivéve szobatiszta. Beszélni most kezdett el télen. Sok szót, egyszerű mondatokat használ.

Ami nekem furcsa :

-kezelhetetlen dühromok, megy neki mindenkinek, lesöpri az asztalt, ledobálja a díszpárnákat, dobja ami a kezébe akad ha vmi nem úgy van ahogy ő gondolja

-Állandó vitaforrás a vetkőzés. Legtöbbször a zokni kerül le, de sokszor bugyi, nadrág is. Csak itthon

-legkisebb seb miatt is képes sírni nagyon sokáig

- Először időhúzásnak gondoltam de nem tudom.... Este képes akár számtalanszor sírni amíg be nem megyünk, olyan miatt hogy pl a kismotor kormánya nem úgy áll, egyik könyv 3 mm-rel kijjebb van, a baba észre se vehetően megdölt, más sorrendben vannak a játékok a polcon, vagy egy pöszmösz van a szőnyegen.

Ezek normális dolgok vagy autisztikus?

Köszönöm a válaszokat

2016. ápr. 17. 12:30
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
60%
Szia!az én lányom ugyanezeket csinálja,én nem gondolnám hogy baj lehet vele,csak ő elevenebb és most van abban a korban,és én is olyan vagyok hogy a legkissebb dolog is zavar muszály megigazítanom,eltennem mert addig nem vagyok nyugodt,és ha fejembe veszek valamit azt azonnal akarom,szóval szerintem tőlem örökölhette ezt a vérmérsékletet,nem lehet hogy nálatok is így van?amúgy a fiam nem volt ilyen csak a kislányom,mondjuk sokszor kiakasztanak ezek a dolgai megmondom őszintén,de szerintem idővel ahogy nől okosabb lesz,és nem fogja ezeket csinálni...
2016. ápr. 17. 12:36
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a dackorszak is belejatszik. Probalgatja a hatarait.
2016. ápr. 17. 12:57
 3/18 anonim ***** válasza:
én elvinném, az utolsó pont elég rémisztő. enyémnek is voltak fura dolgai, elvittem, jól tettem, teljesen más területen voltak gondok, de így jóval előbb kapott fejlesztést :)
2016. ápr. 17. 13:02
 4/18 anonim ***** válasza:
Bocs hogy belekérdezek. Milyen fura dolgai voltak? Hány évesen jelentkeztek? Mi volt a baj?
2016. ápr. 17. 13:17
 5/18 A kérdező kommentje:
Kedves Harmadik! Írd le légyszíves mi volt a gond és mi lett a diagnózis! Köszi
2016. ápr. 17. 13:22
 6/18 anonim ***** válasza:
2-es: en nem gondolom, h komoly baj lenne, de te vagy az anyukaja, te ismered ot a legjobban. Ha ugy erzed, h drasztikusan megvaltozott, tenyleg kerdezz meg egy szakembert.
2016. ápr. 17. 14:25
 7/18 anonim ***** válasza:
Az biztos, h a gyerekek szeretik a biztonsagot, allandosagot. Hazafele atbeszelhetitek, aznap mit es hogyan csinaltok. Ez csokkenti a szorongasat (mar ha szorong egyaltalan).
2016. ápr. 17. 14:29
 8/18 A kérdező kommentje:

Drasztikusan nem változott meg, és érdekes, déli alvásnál nem húzza az időt,bölcsiben sincs gond, kijövök és alszik is. Este van csak műsor. Szorongásban van valami, megviselte hogy egész napos lett a bölcsiben mert dolgozni kezdtem.

Figyelni fogom mindenképpen

2016. ápr. 17. 14:45
 9/18 anonim ***** válasza:
43%
Beszelgess vele sokat, hagyd, hogy kerdezzen, magyarazd el neki a mierteket, a folyamatokat :)
2016. ápr. 17. 14:55
 10/18 anonim ***** válasza:

A leírt dolgokra a dackorszak is illik. Már érzi a csalódottságot, ha valami nem sikerül, de még nem tudja kezelni. A zokni levétele is úgy tudom, gyakori ebben a korban. A többit én annak tudnám be, hogy egész nap a bölcsiben van, nélküled, és így jön ki rajta. Az enyémek a "pisilni kell" "csak még mondok valamit"-tel szoktak próbálkozni, de például a nagyobbik lányom kb. ebben a korában minden este eljátszotta, hogy hánynia kell, csak hogy visszamenjünk hozzá.

Az autisztikus tünetek egyébként nagyon fel vannak fújva manapság. Még ha egy gyereknek van egy-két autisztikus vagy kényszeres tünete, akkor sem kell kétségbe esni, mert a gyerekek kb. 80-90%-ának van. Akkor van gond, ha sok ilyen tünet van, és az élet több területét is érinti (szociális, beszéd, stb.) Nem véletlenül diagnosztizálják az autizmust biztosan csak bizonyos életkor, és hosszabb megfigyelés után.

2016. ápr. 17. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!