Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ezek autisztikus tünetek?...

Ezek autisztikus tünetek? Tanácstalan vagyok.

Figyelt kérdés
18 hónapos a kisfiam ( első gyermekem ) és igazából rettegek nehogy baj legyen vele. Természetesen ha baj lenne akkor is imádnám és küzdenék érte de tényleg nagyon féltem mindentől. Eddig minden rendben ment tényleg a nagykönyv szerint. Az elmúlt néhány hétben azonban furcsaságokat vettem észre. Elkezdett körbe-körbe forogni. Naponta mondjuk 2x van ilyen,kb 1 percig csinálja én inkább le se reagálom aztán abba hagyja. A másik,hogy a fejecskéjét az ajtóba ütögeti ezt is kb napi 2x 1-1 percig csinálja. Lehet csak kíváncsiság de ahogy rákerestem a goggle-ba rögtön az autizmust hozta fel lehetőségnek. A szemkontaktussal szerintem nincs baj ( bár ha nagyon molyol valamivel akkor a nevére nem figyel oda mert annyira elmélyült ) Kifejezetten bújós gyerek rettenetesen fontos neki a testi kontaktus szinte egész nap rajtam lógna ha tehetné. Gyerek társaságban ritkán van de ha van akkor barátkozó. Kisebb korában félt az idegenektől most már nyitottnak nevezném. Enni kanállal még nem tud és inni is csak cumisüvegből iszik de rendes rágós ételeket eszik darabolva. Valamint néha lábujjhegyen jár de ezt az ortopédián nem találták gyanúsnak mivel csak ritkán csinálja ( csecsemőkorában befelé forduló volt a lábfeje ) A figyelmét én nehezen tudom felkelteni ami neki tetszik azt nézi,azzal játszik. Folyamatosan kiborogatja a játékait utána nem játszik velük csak kiborítja minta ott lenne a helyük a földön. Sok helyen olvastam ezt az autó kerekeivel játszik példát. Neki is ez a kedvence. Felfordítja az autót és pörgeti a kerekeket ( azt hittem ez életkori sajátosság,tapasztalás ) Beszédével azt hiszem nincs gond mondja,hogy anya,apa,baba,cica és rengeteget szövegel baba nyelven. Szerintetek házi orvosnak szóljak ? Vagy vigyem el egy fejlesztő pedagógushoz ?

2016. ápr. 5. 13:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező ! Mi is hasonló cipőben járunk, akarom mondani ugyanazok a tünetek a 2,5 éves kisfiamnál most. Érdeklődnék , hogy vagytok ?
2017. jan. 30. 15:47
 12/17 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó hozzászóló. Sajnos csak most láttam,hogy írtál. A kérdésem után 2-3 hónapig nem stresszeltem rá a dolgokra de a tünetek egyre durvábbak lettek. Aztán több mint 1 éves küzdelmem volt,hogy hajlandó legyen ránézni a gyerekre valaki. A családsegítő elhajtott,a nevelési tanácsadó elhajtott,a központi pedagógiai szakszolgálat elhajtott,a védőnő azt se tudta mi van... Mindenhol kitöltöttem a hosszú kérdőíveket és valami kifogással máshoz küldtek ( területileg nem illetékes,még nem elég idős a gyerek,túl idős a gyerek,stb ) Magán úton pszichiáter megnézte a fiamat és a területi pedagógiai szakszolgálathoz küldött. Aki végre fogadott de ide is vártunk 2 hónapot ( ekkor már 8-10 hónapja csak küldözgettek mindenhova de a gyereket nem látta SENKI ) A hölgy a 2. alkalom után közölte,hogy autizmus gyanús a kisfiam és menjünk a korai fejlesztőbe. Most oda várunk...Talán januárra kapunk időpontot úgy,hogy fizetős listán vagyunk...A fiam 3 éves múlt ( a kérdésem óta 20 hónap telt el...ez ám az ellátás ) Óvodába nem mehetett mert nem szobatiszta ( egyáltalán nem ) nem eszik egyedül pedig tudna mert a mozdulat megvan,nem önálló és a gyerekektől menekül. Cserébe viszont rettentően okos,gyönyörűen beszél,angolul is,számol,ismeri a betűket,velünk jól kommunikál de másoktól elzárkózik. Szóval ha bárki olvassa az eredeti kérdést és hasonló problémákkal küzd vagy tüneteket észlel akkor az rögtön járjon utána a dolgoknak. Látjátok én csak 2-3 hónapig ,,ültem,, és még most sincs elkezdve a fejlesztés,a torna,a bármi...
2017. okt. 28. 01:38
 13/17 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, most jól beparáztattál! Az én lányom 14 hónapos, már egy éves kora előtt jeleztem a problémáim, de szerintem épphogy nem nevetnek az arcomba. Azt gondoltam eddig, hogy 1-2 év és majd úgy gondolok erre az időszakra, hogy de buta voltam. Mostmár látom, lépnem kell, mert senki nem fog segíteni. :( kitartást nektek!
2017. dec. 20. 11:28
 14/17 A kérdező kommentje:
Decemberben végül a korai fejlesztőből megkapta a hivatalos diagnózist a fiam ( autizmus spektrum zavar ) Speciális fejlesztésre és TSMT-re kell vinni heti 1x. Elméletileg szeptemberben mehet normal oviba és ott biztosítják majd neki a fejlesztést...Kitartás mindenkinek !
2018. jan. 2. 02:21
 15/17 anonim ***** válasza:
Nagyon nagyon sajnálom és sok erőt hozzá! Ne haragudj, de ez rémisztő innen olvasva.
2018. jan. 2. 21:24
 16/17 anonim ***** válasza:

Egyébként megkérdezhetem milyen furcsaságai lettek még? Én lányom 15 hós, egy ideje napjában egyszer-kétszer forog körbe, de csak párat, jár lábbujhegyen is, azt is csak pár lépést és egyre ritkábban. Szereti a kerekeket pörgetni, azt se sokáig, csak párat pörget rajta. Evése katasztrófa, kb semmit nem fogad el, vagyis ez így nem igaz, van hogy szinte csak szilárdat eszik, aztán hetekig megint tápszeres. Mutogatott rengeteget, most csak napjában párszor, sokszor megfogja a kezem és odavezet valahova. Játékokkal rendeltetésszerűen játszik (általàban) de nagyon kevés dolgot utánoz, a kukucs pedig soha nem kötötte le. Néha bújócskázik, de olyan mintha magával játszana csak. Bújós gyerek, de csak ha ő akarja. Gyerekekkel el van, nyílván együtt játszani még nem tudnak. Eddig védőnő, gyerekorvos, többi szülő mind azt mondja hogy ez tök normális. Na de ennyi minden egyszerre?? Nem hiszem.

Valamint azt is szeretném megkérdezni, hova kértél először időpontot, ahol érdemben foglalkoztak ilyen kicsi gyerekkel? Köszönöm!

2018. jan. 2. 21:35
 17/17 anonim válasza:
Sose értem 18 hónaposra miért nem lehet 2 évest írni😂
júl. 5. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!