Ezek autisztikus tünetek? Tanácstalan vagyok.
Gyermeked teljesen normális! Fölösleges ennyire rágörcsölni a dolgokra, mindig abból indulj ki, hogy a gyerekkel minden rendben van, ne abból hogy biztos valami baja van!
Az autisztikus tünetekről meg: az emberek kb. 90 százalékának vannak autisztikus tünetei, gyerekeknek is, felnőtteknek is. A problémát az jelenti, hogyha sok van, és az élet több területét is érinti (pl. nem is beszél, nem is játszik a többi gyerekkel, meg az evéssel is problémái vannak).
NEM AUTISTA A GYEREKED!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A körbe forgás és a fej mindenbe beleütése is teljesen normális dolog.
Rendben van a fiad, semmi baj nincs vele!
A fiadat csak Te látod, és az anyai megérzések sokszor stimmelhetnek.
Ha aggódsz, akkor mutasd meg valakinek (esetleg a gyerekorvossal beszélj először), mert egy kivizsgálás nem árthat.
Az autizmusnak vagy Asperger szindrómának 1000 spektruma van, és ha esetleg valami nem stimmel, minél korábban felismerik, annál jobban fejleszthető.
Én a leírás alapján azt gondolom, hogy jó eséllyel nincs semmi, de lehet is.
Az én kisfiamnak ennyi idősen az volt a legtipikusabb autista tünete,hogy nem volt meg nála a figyelemfelhîvò mutogatás.Ha könyvben kérdeztem vmit ùgy szèpen mutatta, de magától semmit. Arra gondolok, hogy ha meglátott egy másik babát magátòl nem mutatott rá.A másik,hogy nem mindig figyelt ránk.El volt a saját kis világában.A Nevère is többszöri szòlìtás után reagált.Idegen helyen nagyon nehezen oldódott.Volt olyan is,hogy el kellett jönnünk.
A további tünetek 2,5 èves kora körül jelentkeztek.Autòk sorba pakolása, a beszédfejlődès megakadása. Ő is beszèlt szavakat,egyszerűbb mondatokat,mondòkákat.Most is az összes dalt tudja az ovibòl. Az akaratát ki tudja fejezni.De egy párbeszédet nem lehet vele lefolytatni. Kèrdèseinkre nem válaszol.És hiába vártuk nem jött nála a Mi ez?Mit csinálsz? korszak.Nagyon ritkán kèrdezi meg,hogy mit csinálsz. Őt nem èrdekli. Fél év fejlesztés után tartunk ott,hogy igen/nem-mel szépen visszaválaszol.
Nagyon félènk / zárkózott. Az ovit nem is szereti,nem barátkozik. Zavarja őt a sok gyerek zsivaja. Régen vihettük játszòházba is, de most már nem szereti.
Èn javasolnám a bölcsit/családi napközit.A többi gyerektől sokat tanulhat és ott ki fogják szűrni, ha más mint a többi gyerek.Ráadásul kisebb korban hamarabb beszokhat, mint majd 3 èvesen.
A másik ami nagyon jò a mozgásterápia. Mi Tsmt tornázunk. Az sok mindenre jò. Olvass utána.
Az èn kisfiamrá sose mondott semmit a védőnő / gyerekorvos. Majd már 3èves kora után, de most sem segìtenek semmit. Magamtól járok utána mindennek. Neurológusnál is voltunk többször, ő idegrendszeri éretlenséget mondott. Sokáig bìztam benne,hogy csak az.De most már tudom, hogy nem.
Szerintem ne vidd mèg sehova,figyelgesd te.Mèg kicsi.Tanìtgasd! Figyeld mennyire érti,hogy mit kèrsz tőle.Igen/Nem-et tudja-e majd használni.Utasìtásokat megèrti / végrehajtja-e.Elmutogat-e egy egyszerűbb mondòkákat (pl.Borsòt főztem).Ezek olyan dolgok amik 1,5-2 èvesen következnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!