Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Autista gyerekek szülei!...

Autista gyerekek szülei! Válaszolnátok nekem egy pár kérdésemre? Úgy néz ki, mi is érintettek vagyunk. :- (

Figyelt kérdés
2010. márc. 31. 08:28
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
szia!en vagyok az elso valaszolo!nemhiszem hogya lanyod autista,ezek az orvosok mindenben a legrosszabbra gondolnak....de most komolyan az en tesom soha nem utanozott minket,3 evesen egy asztallabnak tekintett minket.hosszu evek munkaja hogy most olyan amilyen...pl megteszi amit kerunk,figyel rank,es szeret minket...azelott ez nem volt!majd hirtelen elkezd beszelni,meglatod!es koszonom amit irtal,de en nem erzem magamat olyan jonak,de o a testverem,es barmilyen is legyen nagyon szeretem ot,es soha nem engednem hogy barki bantsa!kulonben o idegenek kozott talan meg is halna,mert nagyon ragaszkodik anyuhoz,es remelem ha egyszer eljon az ido tudom potolni ot legalabb egy kicsiket...azt kivanom neked hogy egezseges legyen a lanyod,ha pedig megis autista,kivanok rengeteg erot,es kitartast!hidd el minden jo lesz!sok puszi Gyongyi
2010. ápr. 2. 20:54
 12/32 anonim válasza:
78%

Einstein 1879. március 14-én született a németországi Ulmban, amely jelenleg a Baden-Württemberg tartományhoz tartozik, Stuttgarttól nagyjából 100 km-re keletre fekszik. Apja Hermann Einstein eleinte ágytoll-kereskedéssel foglalkozott, majd nyitott egy elektrokémiai műhelyt. Pauline Koch-al Stuttgart-Bad Cannstadtban házasodtak össze. A család zsidó volt, de Albert szülei nem követték a hagyományokat; a fiú katolikus általános iskolába járt, ahol anyja kívánságára hegedűleckéket vett.

Ötéves korában apja megismertette az iránytűvel. Einstein később ezt a tapasztalatát tartotta a legmeglepőbbnek: ekkor értette meg, hogy valami az „üres” térben is hat a tűre. Bár eszközöket barkácsolt szórakozásból, mégis lassú felfogásúnak tekintették, talán dyslexia, félénkség, vagy az átlagtól jelentősen eltérő agyfelépítése miatt (lásd halálánál). Később a relativitáselméletet ennek a lassúságnak a javára írja, mivel többet töprengett a tér és idő problémáján, mint a legtöbb gyerek. Egy másik – sokkal későbbi – feltevés szerint Einstein Asperger-szindrómában, az autizmus enyhébb formájában szenvedett.

ja és asszem 3 éves koráig nem beszélt de ebben nem vagyok biztos.

2010. ápr. 4. 10:44
 13/32 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat.

Nagyon sokat foglalkozom vele, fejlesztem Őt, és napról napra egyre többet mutat meg abból, hogy mit tud.

Pár napja már az igen-t is mutatja, hozzá mondja, hogy " iii ". Vettünk neki állatos kártyákat és még olyan állatokat is ismer (megmutatja) amikről nem is sejtettük hogy tudhatja.

Igazából én úgy tudom, hogy az autizmusnak elég széles spektruma van. Vannak nagyon súlyos esetek, de vannak nagyon enyhék is.

Neki a klasszikus tünetei nincsenek meg, ( de úgy tudom ez később is előjöhet).

Szóval tanácstalan vagyok, de majd a vizsgálaton minden kiderül.

Valójában azért írtam ide, hogy olyan szülőkkel vehessem fel a kapcsolatot akik érintettek ezzel kapcsolatban.

Továbbra is várom a válaszokat/ válaszaitokat!

Szép napot!

2010. ápr. 4. 12:47
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Szia, én is ismerek olyan kisgyereket, aki 3 éves koráig nem beszélt, de így is olyan jól elkommunikált a szüleivel, hogy nem volt belőle semmi gond. A szülők már logopédushoz hordták, hogy valami baj van a gyerekkel, az tanácsolta, hogy azért nem beszél a gyerek, mert úgymond nincs rászorulva, hiszen anélkül is remekül megértik. Elkezdték "nemérteni", utána villámgyorsan elkezdett beszélni, semmi baja, egészséges kisfiú. Szerintem csak azért mert még nem beszél, semmiképpen nem jelent autizmust, ahogy írod, a többi szimptómából semmit nem mutat a kislányod. Ne hagyd hogy az orvosok rád beszéljenek minden bajt, mert sajnos sokszor ezt teszik, én már hallottam olyat is, hogy egészséges gyereket félrediagnosztizáltak, gyógyszerezték, nagysokára derült ki, nem is volt baja.... vigyázni kell ezzel, ma már a reklámokból is csak azt hallod hogy ötezer gyógyszer nélkül létezni sem lehet. Nagyon sok boldogságot kívánok. Nekem 2 éves a kisfiam, még nem beszél (apa-anya és pár szón kívül), de teljesen biztos vagyok benne hogy egészséges, meg se fordul a fejemben hogy valami gond lenne vele, hiszen gyönyörűen fejlődik.
2010. ápr. 4. 14:57
 15/32 anonim ***** válasza:
91%

Szia!

A leírtak alapján egyáltalán nem valószínű, hogy autista, de persze biztosat ahogy te is mondtad a vizsgálat ad. Egyik, hogy én 3 évesen még nem beszéltem és nem is mutattam arra hajlandóságot, még az apa-anya szavakat sem mondtam. Különc, félre húzódó, más gyermekek közelségét nem igénylő fura kislány voltam. Majd egyik pillanatról a másikra, folyékonyan, hibátlanul elkezdtem beszélni. A logopédus is csodálkozott, amikor az oviban teszteltek. Onnantól le sem lehetett lőni, annyit beszéltem:)

Anyu szerint olyan volt, mintha addig csak passzívan tanultam volna csendben mindent és amikor már biztos voltam a dologban akkor kezdtem beszélni. Semmi gondom később nem volt, sőt a kommunikációm is teljesen jó. Angliában dolgoztam kifejezetten autistákkal és hát nagyon széles skálán mozognak. Van köztük úgy nevezett "clear" vagy tiszta autista, ő rá valóban minden viselkedési forma jellemző volt és nagyon okos volt. Leginkább a természet tudományok érdekelték a lexikonok, több száz könyve volt és mindig ha valami érdekelte teljesen zaklatottá vált. De volt olyan is aki a szeretetet kimutatta, szeretett hozzánk érni, megsimogatni, hozzánk bújni, de a gyufaszálakat a földről való leesés közben röptibe megszámolta, szóval rengeteg vállfaja van. Szerintem az hogy 3 évesen még nem beszél, semmit sem jelent, lassabban fejlődik. Én 4 évesen még ágyba vizeltem éjszaka és semmi nem történt. Mindent megtanultam, érettségiztem, nyelvet beszélek és dolgozom. Férjem van és remélhetőleg nem sokára gyermekeim is lesznek. Szóval fel a fejjel és koncentrálj a jóra:)

34/L

2010. ápr. 6. 19:13
 16/32 anonim ***** válasza:
88%
Nem vagyok járatos abban, hogy mik a tünetei egy autista kisgyermeknek, de régebben láttam egy erről szóló dokumentumfilmet és az nem megy ki a fejemből ma sem. A lényeg, hogy akvárium elé ültették a kisgyermeket és ő elkezdte figyelni a halak mozgását. Ez volt az első lépés, hogy másra figyeljen, mint a belső világára.
2010. ápr. 7. 06:12
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

ne aggódj. a bátyám 3 és fél éves koráig egy szót se szólt, ma pedig egy nagy orkánumú, a jég hátán is megélő, nagydumás pasas lett :)

ja, és amikor elkezdett beszélni, akkor egyik pillanatról a másikra összetett mondatokkal nyitott.

lehet hogy a lányod is csak gyűjtögeti magában a szavakat, és ha már úgy érzi hogy biztosan megy neki a mondatalkotás, akkor majd megered a nyelve :)

2010. ápr. 11. 00:06
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Csak érdeklődnék,milyen eredménnyel zárultak kislányodnál a vizsgálatok?Remélem minden jól alakul veletek. : )

Egy régi válaszolód

2010. máj. 5. 17:59
 19/32 A kérdező kommentje:

Szia!

Még vissza kell mennünk egy beszédértési vizsgálatra, de azt mondták, hogy nyugodjunk meg mert nem autista.

Ez nagyon, de akkor fogok megnyugodni igazán, ha papíron is lefogják írni.

Majd meg írom még, hogy mi volt...

Egyébként már elkezdett beszélni, csak nehezen érthető amit mond.

2010. máj. 6. 06:38
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
A legjobb barátnőm lánya még 4 évesen is számomra szinte teljesen érthetetlenül beszélt.... nem is értettem hogy óvodából hogy nem küldték logopédushoz.... aztán lassan csak utolérte a korosztályát, de csak iskolás korára. Most talán ötödikes, kitűnő tanuló. Ilyen is van, nyugodj meg, biztos hogy nem autista a lurkód!!! Sok boldogságot Nektek!
2010. máj. 6. 10:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!