Ha valakinek van egy beteg gyermeke, akinek nem tudja
megoldani a gondozását, az mit csinálhat?
Figyelt kérdés
Tudom hülyén hangzik így a kérdés,de érdekelne ki mit tenne?
Van egy beteg gyermekem most két éves,állandó felügyeletet igényel,mozgás és értelmi fejlődése megkésett.
Ősszel dolgoznom kellene,mert lejár a gyedem,havi 25.000 ért nem ülhetek itthon.
Csak hogy nem tudom megoldani a felügyeletét míg dolgozom.
Mit csináljak,hova helyzzem el,bölcsibe nem biztos hogy felveszik,nagyszülők is dolgoznak.Ha nem megyek dolgozni éhenhalunk.
2010. márc. 30. 13:12
1/9 anonim válasza:
védőnőt, gyerekorvost kérdezd, hogy milyen jogaid vannak, mert szerintem biztos, hogy vannak.
2010. márc. 30. 13:30
2/9 anonim válasza:
Nincs más családtag? Így valóban nehéz. Esetleg megbízható idősebb néni, szomszéd vagy kismama. Tudom, hogy csak pénzért vállalnák el ők is.
Vagy ha olyan a betegsége,akkor tán még otthon maradhatsz vele.Ezt a védőnő tudná megmondani, vagy az orvos, aki kezeli.
2010. márc. 31. 06:38
3/9 anonim válasza:
Ilyenkor nem emelt, kiemelt vagy valami hasonló juttatást kapsz?
+ közgyógy
+egyéb segítség???
Ilyenkor tuti, hogy jár, érdeklődj utána a szakorvosnál, védőnőnél.
2010. ápr. 1. 12:54
4/9 anonim válasza:
Keresd fel a területileg illetékes Tanulási Képességeket Vizsgáló Szakértői Bizottságot. Ott megvizsgálják a gyereket és kijelölik a számára megfelelő intézményt, ahol meg fogja kapni a szükséges fejlesztéseket és felügyeletet.
2010. ápr. 1. 16:32
5/9 anonim válasza:
Jár neked emelet családi pótlék, meghosszabbított gyes, és gyakorlatilag rengeteg kedvezmény. Egyébként pedig őt már simán beveszik speciális óvodába. Szakértői bizottságos papírod már biztos van, ők nem jelöltek ki számára megfelelő intézményt? Ha nem tessék visszamenni és kérni őket erre.
2010. ápr. 7. 16:38
6/9 anonim válasza:
a tartósan beteg vagy fogyatékos gyermek után a kezelő szakorvos javaslatára tovább jár a gyes, ezt évente vizsgálják felül. A gyerekorvosnak kell tovább küldeni vizsgálatra.
2010. ápr. 9. 20:11
7/9 anonim válasza:
Azt sajnos nem tudom hova tudod elhelyezni.Én itthoni munkát(bedolgozást) vállalok melette.Filléres munka,de az is valami!
2010. ápr. 11. 11:37
8/9 anonim válasza:
Ha csak megkésett a fejlődése, akkor az egyik válaszoló írta, melyik bizottsághoz vidd el. Vannak integrált bölcsödék, ahol sérült gyerekek is foglalkoznak.
2010. ápr. 12. 21:41
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Sikerült speciális bölcsit találni a gyereknek,és meglepően segítőkészek voltak,elküldtek a Mozgásvizsgáló Bizottsághoz is bennünket,és felveszik a bölcsibe a gyereket.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!