3 éves kislány anyukája vagyok. Kicsilányom szinte mindenért akaratosan hisztizik. Hogyan viselkedjek vele hogy jó legyen? Kétségbe vagyok esve.
Szia!
Én mindhárom gyerekemnél úgy kezeltem,kezelem a hisztit,hogy beteszem a szobájába a gyereket,ott kitombolja magát,és utána megbeszéljük,hogy nem szabad így viselkedni.A hiszti ideje nagyon lerövidül,ha nem tulajdonítasz neki jelentőséget.Nálunk ezek már csak pár pillanatig,esetleg pár percig tartanak.A kislányom,Ő is 3éves lesz decemberbe,önként megy be a szobájába,és pillanatokon belül jön is ki,hogy "befejeztem a hisztit,most már jó leszek":)))Nagyon édes ilyenkor,meg tudnám zabálni.Ilyen szerintem se forduljon meg a fejedben,hogy nem szeret,mert ez butaság,hogyne szeretne.
Az apjának talán azért fogad jobban szót,mert következetesebb vele,tudja,hogy vele nem szórakozhat,amit mond úgy van.Te talán engedékenyebb vagy vele nem?
A gyerekek ezt kihasználják.
Nem rontottál el semmit,egyébként is a hiszti erre a korra nagyon jellemző.Türelem,következetesség,szép szó,szeretet.A hisztinek meg nem kell jelentőséget tulajdonítani.Ez az elkülönítéses módszer azért jó,mert a gyerek akkor hisztizik,ha van kinek.Ha nincs közönség,vagy esetleg anyuka akit bosszanthat vele,akkor nincs értelme hisztizni.A nagyon hisztis gyereket már nehéz leszoktatni,de nem lehetetlen.Kitartás,és ne ess kétségbe.
Biztosan nagyon jó anyuka vagy.Az ovi majd változtat kicsit,nem lesznek unalmasak a napjai.
Minden jót,üdv
Hmm. Gondolom mióta világ a világ, hisztivel MINDENT elért nálad.
Van hasonló gyerek a családban, aki megőrül, ha az anyja hazaér, de ha én ott vagyok, nem mer hisztizni, mert igencsak csúnyán nézek, plusz szépen elmagyarárom neki (NEM durván), hogy ez nem helyes. Ja, és ennek ellenére tisztel, alig várja, hogy elmenjek hozzájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!