Hova írassam iskolába normál IQ-s autista gyerekem? Speciális, vagy integráló?
Nekem az egyik osztálytársam autista volt (alternativ suliba jartunk). Kerulte az embereket es az erintkezest, nem beszelt. Mint osztaly tagja befogadtuk, bar ehhez tobb ev kellett. Volt egyszer egy baratja is, akinek beszelt, ezen kivul nem nagyon nyitott masok fele.
Kis kozosseg voltunk az altalanosban keves letszammal es a tanarok mindig figyeltek ra, a diakok sosem bantjak, ha csoport munka van kisse nehezkes, de igyekszunk ugyhogy szerintem nem erezhette olyan rosszul magat.
Szerintem borzaszto erzes lehet olyan iskolaba jarni ertelmi fogyatekosokkal, mivel:
-meg a korulmenyekhez kepest is nehezebben talalna baratot
-nem lenne eleg jo tanulmanyi eredmenye egy felsofoku intezmenyben
-az onbizalma is megcsappana
Egy hagyomanyos suliban meg lehet, nagyon szenvedne mert ott valoszinuleg bantanak. Ezert ajanlom a Rogers, Waldorf fele iskolakat, en imadtam altalanosban oda jarni (nem igaz, hogy gyengebb a tanitas vagy hogy oda csak elkenyesztetett sznob gyerekek jarnak. Sok osztondijat adnak, es egy orok elmeny marad egesz eletedre!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!