Az óvoda nem fejleszti, iskolába nem mehet. Van valakinek bármilyen ötlete?
Figyelt kérdés
SNI-s kisfiamnak tavaly a szakértői bizottság heti 3 óra fejlesztést írt elő (2 gyógypedagógus + 1 logopédus). Ezt az óvoda nem tudja megadni, azt mondták, kevés a szakember és nem jön le a falunkba 1 gyerekért, mert máshol több gyerek ülhet be egy órára. Az óvónők nem szeretik a kisfiamat, mert problémás, ezt nem is nagyon titkolják, szerintük más óvodában lenne a helye. Én el is vinném szívesen, de munka mellett nem tudom megoldani, hogy minden nap utazzunk. Most volt az újabb szakértői vizsgálat, ahol azt kértem, engedjék iskolába. Tudom, hogy nem fog menni az 1. osztály, akár most aláírok egy papírt, hogy megismétli, de ott legalább lenne fejlesztés, mert az iskolának saját gyógypedagógusa van. Azt mondták, ez nem így működik, marad oviban, sajnos ilyen a rendszer, kötelező lenne a fejlesztés, de ha nincs, akkor nincs. Én akár egy speciális osztályba is beleegyeznék, de azt mondták, nincs olyan problémája, amivel ez megoldható. Kértem, hogy akkor ne legyen SNI, mert úgy legalább a logopédus foglalkozna vele, aki a többiekkel, de ez sem lehetséges. Az óvónők reggel azzalfogadtak, hogy jövőre se lesz fejlesztés, hívjam vissza a bizottságot, vagy fellebbezzem meg a véleményt. Nem tudom, ennek mi értelme lenne, az írott véleményt ugye még nem kaptam meg, de amit a vizsgáló hölgy elmondott, az teljesen igaz, nem értem, mit lehetne ezen megfellebbezni. Magánúton próbáltam segítséget keresni, de a faluban nincs, elvinni meg csak 6 óra után tudnám valahová, addigra szegénykém teljesen kikészül. Tudna valaki segíteni? Bármilyen ötletnek örülnék, mert úgy érzem, én már mindent végigvettem, de semmi eredmény.2016. jan. 15. 11:09
11/13 anonim válasza:
Az én fiam is SNI-s, oviban nem fejlesztették, mert hogy kevés a szakember, suliban ugyan igy jártunk később, sajnos nálunk a költözés sem hozott megoldást, mert ott sem volt fejlesztés :(
Én irattam be saját pénzből fejlesztésre, délutánonként vittem, net-en néztem meg erről irásokat, érdeklődtem fejlesztő pedagógusoktól hogyan tudok segiteni. Találtam egy ismerőst, akinek a lánya volt logopédus, az adott papirokat, mit hogyan gyakoroljak vele. Nem volt egyszerü, de a fiam kitünő tanuló lett. Most középiskolás, ahol nem veszik figyelembe a gondjait, és szintén nem fejlesztik. Szörnyü ami az iskola-ovi rendszerben van.
Hozzánk magántanár jár most is.
12/13 anonim válasza:
Én azért erősen elgondolkoznék a fellebbezésen. Javasolhatnák az első osztály megkezdését előkészítő jelleggel, így a fejlesztése is részben megoldódna. Az SNI ellátás megszervezése az óvoda feladata, ha neki nem sikerül, akkor a fenntartóé, jelen esetben az önkormányzaté. Mindenképpen a jegyzőhöz kellene fordulnod, bár tudom, hogy nehéz az utazó tanárok helyzete is, ettől függetlenül gyerek nem maradhatna ellátatlan. (Helyi, megyei újság "megpendítené" az eseteteket, hamarabb utánajárna a jegyző is. )
13/13 anonim válasza:
probald meg talan beadni bentlakasos intezetbe ahol van eleg szakember. esetleg olyanba ahol hetvegere hazahozhatod ha akarod, vagy meglatogatod. en ezt tennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!