A sárgaságnak az ég világon semmi köze a diszlexiához.
2015. dec. 20. 11:30
2/9 A kérdező kommentje:
Neked besárgult a gyerek szülés után?
2015. dec. 20. 11:41
3/9 anonim válasza:
Nekem nem, de a húgom pl igen, és nincs ilyen baja. Mondjuk ez nem reprezentatív nyilván. De ettől függetlenül mondom, hogy nincs összefüggés.
2015. dec. 20. 12:54
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
Várom még a tapasztalatokat!
2015. dec. 20. 13:29
5/9 anonim válasza:
A gyerek besárgulása normális élettani folyamat, tuti, hogy nem ettől alakult ez ki!
2015. dec. 20. 14:45
6/9 anonim válasza:
A diszkalúlia/lexia/gráfia mind oxigén hiányos állapot következményei, de lehet genetikai is, családban öröklődő.
Nekem pl. Anyum valószínűleg az (bár sosem diagnosztizálták, csak a tünetekből gondolja), én meg pluszban kaptam egy kis O2 hiányt a születéssnél.
Nem kell aggódni. Csak segítséget szerezni a gyereknek (odafigyelni a suliban biztos megkapja-e a megfelelő fejlesztést) Engem magán úton hordtak fejlesztésre, akkoriban még nem sokat tudtak erről a dologról és a suli nem is biztosított fejlesztést, csak azt javasolták menjek inkább kisegítőbe. A szüleim nem engedték, mert értelmes gyereknek tűntem. Milyen jól tették! 3 diplomám van azóta és soha nem vettem elő az általános után a nekem diszlexiám/kalkúliám van kártyát! Az azonban biztos, hogy ami mindenki számára érthető volt én azt nehezen fogtam fel, amit senki sem értett meg a tananyagból azt én egy perc alatt elsajátítottam (főleg matekból). :)
2015. dec. 20. 14:51
7/9 anonim válasza:
A sárgaság újszülött korban egy bizonyos fokig tényleg normális élettani folyamat. Nem okoz a későbbiekben semmilyen problémát. Viszont a nagy fokú sárgaság már gondot okozhat, mert a bilirubin átjut ilyenkor a vér-agy gáton, és az agyban lerakódásokat okoz, így súlyos károsodásokat is okozhat az agyállományban. De ez elég ritka, ha akkoriban azt mondták, hogy nem komoly a baj, és nem lesz emiatt problémája (kékfényt szinte minden besárgult baba kap, pont azért hogy hamarabb kiürüljön a bilirubin, ez még nem jelent semmit), akkor nem emiatt van most a probléma, hanem valószínűleg még méhen belül, vagy szülés közben oxigénhiányos állapotba került.
2015. dec. 21. 21:38
8/9 anonim válasza:
:D És mire alapozod ezt az összefüggést? Jóval több a sárga baba mind a diszlexiás gyerek! Lányom is sárga volt; ötévesen már szavakat össze tudott olvasni (rendszámokról tanulta meg a betűket, utána következtek az utcanévtáblák). Most nagycsoportos, verseket szeret olvasni magának, akár többoldalasakat is. Teleír egy A/4-es lapot: barátaim listája, mit kérek szülinapomra, szerelmes levél Rumininek, amit akarsz. Ennyit a diszlexiáról.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!