Miért van az, hogy az ADHD-s fiam az iskolában még úgy-ahogy viselkedik, itthon meg kikészíti a családot?
Nekem ez nem ADHD-nak tűnik... Az ADHD-s gyerek az iskolában sem tud figyelni, sőt! Viselkedés zavara pedig az impulzus kontrroll zavarából fakad. Tehát hirtelen dühbe jöhet, mondhat nem oda valót, de a lelkiismerete ép és ezért megbánja, amit tett, mondott. Az a gyermek, aki nem tanusít megbánást (valódi megbánást), impulzív, másokkal durva, nem tanul a hibáiból, ott más gond van!
Ez az eset, amit írtál tényleg túlmegy a konvenciókon! Én mindenképpen pszichiátriai, kilinikai pszichológusi részletes kivizsgálást javasolnék, erre van külföldön is lehetőség!
Az ADHD terápiája a gyógyszeres kezelés akkor is, ha ez sokaknak visszás. Az agyban hiányoznak olyan igerületátvivő anyagok, melyeket pótolni kell ahhoz, hogy a gyermek (vagy felnőtt) a képességeinek mérten tudjon teljesíteni, viselkedni. A kezeletlen ADHD nagyon súlyos következményekkel járhat!
De ismétlem még egyszer. Ha a gyermeked az iskolában jól teljesít, otthon nem, akkor nem az ADHD a fő probléma.
De pedig igen, az ADHD-től viselkedik így egy gyerek. Ez nem nevelési hiba. Legalábbis abból a szempontból nem, hogy a hagyományos gyereknevelési módszerek náluk nem működnek. Hogy mi az, ami működik, azt meg ugye nem mondja meg senki.
Mi kb. ott tartunk, hogy a Vadaskertben diagnosztizálták, de ezzel a papírral is mindenhonnan elhajtanak.
5 éves, nálunk még nincs ilyen szerencsére, imád engem. Viszont vannak értelmetlen hisztik. Nagyon durvák.
De nekünk még szerencsénk van, mert a Vadaskertben a többi adhd-s gyerek tényleg annyira rondán beszélt az anyjával, hogy csak pislogtam.
Dicsérik nagyon Dr Máté Gábor: Szétszórt elmék című könyvét, ebben vannak tanácsok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!