észrevettétek, hogy általában mindig azok a gyerekek hiperaktívak, vagy figyelemzavarosak akikkel a szülők nem foglalkoznak?
Nem, én nem vettem észre.
Azok a gyerekek akikről írsz inkább neveletlenek, esetleg elkényeztetettek szoktak lenni. Hiperaktívak meg figyelemzavarosak nem.
a hiperaktivitás oka az agytevékenység rendellenessége, ill a táplálkozással, terhességi és születési komplikációkkal is összefüggésbe hozták, nem szülői magatartás váltja ki.
"Különös figyelmet kap a szülők felelőssége, mivel a hiperaktív gyerekeket nem lehet letagadni, rengeteg szemrehányást kapnak a környezetüktől, hogy rosszul nevelik a gyerekeiket. A valóságban azonban a hiperaktivitás, és a rossz szülői magatartás között nem lehet párhuzamot vonni, mivel nincsenek egyértelmű összefüggések."
# 23/25-ös válaszadó, akkor ezzel azt mondod, hogy a hiperaktív gyerekek agybetegek?
ez egy kicsit morbid szerintem!
A 23 és a 25-ös válaszadó nem ugyanaz.
Köszöntem
A 25-ös
27 re 23
az hogy rendellenes agytevékenység, konkrétan azt értette alatta a cikk, hogy a gyermek a környezeti behatásoka tévesen stesszel reagál. köze lehet valóban az ingerületátvivő anyagokhoz, meg stb, amiről másik válaszadó írt.
egy laikus valóban összekeverheti egy neveletlen gyerekkel, főleg ha csupán egy-két jelenetet lát.
viszont mindkét esetben a gyerek szenvedő alanya a saját magatartásának .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!