SNI-kóddal kirúghatják a gyereket az oviból? És akkor mit csinálok?
Elmentem a gyerekkel a Vadaskertbe kivizsgálásra, azt mondták, hogy, adhd, meg beszéddel kapcsolatos hibája is van, meg sok egyéb. Azt mondták sni. Ennek először örültem, mert évek óta küzdök a Nevtannal, de nem adnak fejlesztést, mert szerintük semmi komoly baja. De most már kételyeim vannak, mert az óvódában is annyira megörültek neki, lehet, hogy most ki fogják tenni? A vezető óvónő első naptól kezdve utálja, mert problémás.
Ők kezdték az egészet, szerintük autista. SNI-kódos gyereket állítólag fogadnak. De most hallottam egy anyukát, hogy az ő gyerekét kivágták, mert autista.
Most akkor lehet, hogy az enyémet is ki fogják tenni? Meg lehet nézni valahol az alapító okiratot?
És ha kitesznek egy sni-s gyereket, így év közben mégis hova megyek vele? Minden óvoda tele van, ráadásul SNI-vel sehol nem fogadnak tárt karokkal. A férjem most már azt mondta, hogy ne is vigyük be a Nevtanba a papírt, hagyjuk az egészet. Ha viszont tényleg kapna fejlesztést, az nagyon jó lenne. Persze azt is értem, hogy az autista az elég nehéz eset.
Az én fiam édes, aranyos, nem verekszik, nem kötekszik, csak éppen semmit nem csinál meg, amit kérnek tőle (rajzolás, gyurma, torna, nem hajlandó ilyesmire). Cserébe viszont odabújik mindenkihez, amikor leszidjuk, és nagy könnyes szemekkel mondja, hogy "legyél velem kedves, légy szíves", "szeretlek", "olyan szép vagy". Így udvarol mindenkinek.
Mindenhol azt mondják rá, hogy édes pofa, de az iskolában ezzel nem fogja tudni elintézni a dolgokat.
Én eddig is próbáltam itthon fejleszteni, de sajnos elég kevés időm van rá, munka meg 3 gyerek mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!