Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mitől kezdett el majdnem 3...

Mitől kezdett el majdnem 3 éves kislányom dadogva beszélni?

Figyelt kérdés
Nagyon kétségbe vagyok esve. Kislányom, aki gyönyörűen, választékosan beszélt,1-2 nap alatt elkezdett dadogva beszélni. Egyik nap jobban, másik nap nem. Ez kb. 1,5 hete tart. Nem tudom, hogy milyen trauma érhette. Ki tapasztalt hasonlót? És meddig tart?

2015. aug. 19. 08:10
 1/4 anonim ***** válasza:
79%
Jár közösségbe? Az én kisfiam is el kezdett dadogni, mert volt egy kisfiú az oviban, aki dadogott. Mondtam neki, hogy Petike azért dadog, mert máshogy nem tud beszélni, de ő továbbra is szépen beszéljen, ahogy eddig. Azóta nem dadog.
2015. aug. 19. 08:47
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ebben a korban minden ok nélkül előfordul az élettani dadogás. A legjobb, amit tehetsz, hogy nem veszel tudomást a megakadásokról. Ha látja rajtad az aggódást, ő maga is odafigyel a beszédére, jobban akar teljesíteni, és még inkább dadogni fog. Ha fél év múlva sem múlna el, akkor menjetek el logopédushoz. Általában pár hét, hónap alatt magától elmúlik.
2015. aug. 19. 14:21
 3/4 anonim ***** válasza:

Ahogy az előző írta, valószínűleg semmi trauma, és nem is utánoz senkit. Élettani dadogás. Mintha gyorsabban járna az agya, mint amit a szájával követni tud, ettől aztán akadozik. Ha egyszerűen csak ismételgeti a kezdőszótagot(ke-ke-kenyeret), nem görcsös, nincs kísérő mozgás, tényleg ne aggódjatok, és a tágabb családot is világosítsátok fel, hogy a gyereket békén kell hagyni.

Nem szabad szóvá tenni, türelmesen meg kell várni, amíg elmondja amit szeretne. Ha tudjátok mit akar mondani, segíteni is lehet neki.

Ha ő lenne a ritka kivétel, és hónapok alatt sem javul a helyzet, logopédushoz kell fordulni.

2015. aug. 22. 15:45
 4/4 anonim ***** válasza:
a kislányom ovi kezdés után kezdett dadogni.Szerette az ovit senki nem bántotta .Fél év múlva múlt el.
2015. szept. 13. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!