5 éves kislány volt nálunk vendégségben (még többször fog jönni), a rántott csirkemell kifordult a szájából és azt mondta nem szereti. Ilyen esetbe mit kellene tenni?
Viszont nyalóka,meg a tejbegríz cukrozott kakaóval+cukor még rá, nyers gyümölcsök cukrozva ezeket tömi magába. Szóljunk a szüleiknek, hogy szerintem ez nem jól van így van valakinek van ilyen irányú tapasztalata, hogyan fogadnák?
Ő mondja mit hogyan kér azért adunk neki ilyeneket.
Szia!
Az én kislányom is 5 éves lesz és nem szereti a csirkemellett,sőt összességében semmilyen húst,vagy felvágottat.
Ritkán rájön és megeszi,de beletömni mégse lehet.
Talán már javul a helyzet nálunk!
Én biztos megbeszélném a szülőkkel,bár volt már nekem is konfliktusom anyukával,hogy kritkának és nevelési megkérdőjelezésnek vette,ha valamit javasolni próbáltam!
Kedves utolsó, azért ezt nem gondolom, hogy így van.
Ha a gyerek nálam elkezd köpködni, vagy káromkodni, amit otthon esetleg eltűrnek, attól még én nem tűröm és rászólok. Ugyanígy az én házamban SENKI nem eszik vacsora előtt (pláne helyett!!!) édességet.
Elvei attól még vannak az embernek, amiket próbál továbbadni a felügyeletére bízottaknak is.
Most itt nagyon ütköznek a jelek szerint a szülők és a felvigyázó elvei. Én rászólnék, nem adnék neki és ha ez a szülőknek problémát okoz, akkor sajnos nem vigyázok rá többet.
Azért tudatosan nem teszek egy gyerek érdekei ELLEN, mert a szüleit ez esetleg zavarja. Akkor inkább ne is hozzák többet ide. Otthon szabadon csinálhatják vele a hülyeségeit. Ne kelljen már ehhez bárkinek asszisztálni...
Tökéletesen egyetértek az utolsó hsz-val. Ha nálam van, itt más a szabály, otthon azt csinála mit akar. Ha én vigyázok rá, IGENIS közöm van hozzá, hogy mit eszik, miért hisztizik, stb, mert nekem kell eltűrni, nekem kell felelősséget vállalni érte. Ha a kérdező haygná hogy a gyerek nonstop tömje magát a hülye cukros kajákkal, aztán jönne a mentő mert a vérnyomása az egekben, meg bekómál, akkor őt veszik elő hogy miért adott neki édességet!
Én nem vigyáznék rá...
21.58.-as vagyok.
Így van, akkor nem kell rá vigyázni mert az senkinek sem jó.
A csirkemell tényleg száraz:)
A cukros dolgokkal kapcsolatban pedig közöld vele, hogy ti nem szeretitek az ilyesmit, ezért nincs a házban és kész.
Tény, hogy éhesnek kéne lennie, a mai gyerekek annyit nassolnak, hogy meg se tapasztalják, mi az a gyomorkorgás, mert ilyenolyan kinder-nasi, csoki, szeletke, csipsz, anyámtudja mindig lecsúszik. Ha cukrozza a gyümölcsöt, annak elvész az igazi íze.
Sajnos a reklámok is erre buzdítanak.
Próbálj a tejbegrízre csak fahéjat tenni, cukrot ne, max. bele egy cs. vaníliás cukrot.
Nálunk a fahéjas alma is bevált, esetleg sütve, de cukor nélkül.
07:39
Ez jó stílus "amíg az én kenyeremet az én házamban eszed..." igazán kemény...
De én ettem édességet kaja előtt és nem vette el az étvágyamat, sőt, manapság is az édességgel kezdem és utána jobban kívánom a sósat, ez is valami barom találmánya, hogy lehessen még egy dolgot tiltani.
Persze nyilván ne egyen meg a gyerek fél tortát nagyebéd előtt, de a diktatúra az szánalmas...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!