El mondjam a szüleimnek?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, van egy 2 éves kisfiam, a párommal külön élünk.

Van egy 12 éves húgom, nagyon szeretem, viszonylag sokat van nálunk, mindent meg oszt velem. Tegnap elmondta , hogy elveszítette a szüzességét. Nagyon kiakadtam, ezt el is mondtam neki normális hangnemben . Hétfőn viszem nőgyógyászhoz.

Otthon nagyon rossz a hangulat, én is az állandó ordításban és bántalmazásban nőttem fel. Mégis úgy gondolom anyukánknak (Ő sokkal normálisabb ha apa nélkül van) tudnia kellene.

Szerintetek?

2015. jún. 28. 01:01
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
50%

Mégis milyen bűncselekmény? Légy szíves írjátok már le, hogy konkrétan melyik bűncselekmény tényállását meríti ki!

Segítek semelyiket, ha a lány elmúlt 12, beleegyezett az aktusba és a fiú nincs 18.

(Ha a lány még nem töltötte be a 12 évet, akkor viszont szexuális erőszaknak minősül, akkor is, ha beleegyezett!)

2015. jún. 28. 07:30
 12/29 anonim ***** válasza:
19%
Igen, szerintem tudnia kellene édesanyádnak. Hogy jön ide a te családi állapotod, mármint, hogy nem élsz a gyereked apjával, meg hogy mennyi idős a gyereked?
2015. jún. 28. 07:44
 13/29 anonim ***** válasza:
36%
Tudtommal a beleegyezesi korhatar 14 év, nem 12
2015. jún. 28. 08:01
 14/29 anonim ***** válasza:
90%

14 év a 18+os pasihoz. 18 alatti pasihoz csak 12. De a kérdés szempontjából lényegtelen.

Én nem mondanám el a szüleimnek, inkább a kislányt próbálnám rábeszélni, hogy elmondja az anyjának is.

2015. jún. 28. 08:08
 15/29 anonim ***** válasza:
22%
Most ezt komolyan mondod????? Egy 12 éves kislány simán szexelhet????? Az agyam eldobom. ....
2015. jún. 28. 08:11
 16/29 anonim ***** válasza:
84%

Ne mondd el, miért kellene a szülőnek feltétlenül tudnia, hogy a gyereke mikor vesztette el a szüzességét? Ha nem sikerült olyan viszont kiépítenie a gyerekével, hogy az magától elmondja neki, akkor nem is kell tudnia. Az enyém a mai napig nem tudja, hogy pontosan mikor, kivel.

Egyébként 11-nek van igaza, nemrég (2-3 éve) változott a btk, hogy ne legyen bűncselekmény, ha gyerekek egymással szexelnek. Mondjuk a 12 szerintem akkor is korai, de mindegy.

2015. jún. 28. 08:23
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem mondd el anyukátoknak. Persze, érthető, hogy aggódsz érte, hisz 12 évesen még tényleg nagyon fiatal. Szerintem ha szólsz, akkor egyrészt hatalmas balhé lesz belőle otthon, másrészt meg az életben nem fog többé megbízni benned a húgod. Ha úgy érzed, hogy anyukátoknak mindenképp tudnia kéne róla, akkor esetleg próbáld meggyőzni húgodat, hogy mondja el Ő, de Te semmiképp ne szólj. 32/N
2015. jún. 28. 09:14
 18/29 anonim ***** válasza:
0%
Ja micsoda öröm lesz a szuloknek,ha majd a 12 éves eléjük all, hogy terhes - lehetőleg minimum 6 hónaposan...
2015. jún. 28. 09:37
 19/29 anonim ***** válasza:
Nem. Neked mondta el, okkal. Elveszíted a bizalmát. Most már a te felelősséged, képzeld magad a helyébe.
2015. jún. 28. 23:16
 20/29 anonim ***** válasza:
93%

Azért engem meglep, hogy a sok fiatal szerint az anyjának nem kell tudni róla. Ti mit szólnátok ha lenne egy 12 éves lányotok aki már szexel, de nem tudsz róla?

Arról nem is beszélve, hogy olyan testvér osztja az észt neki, aki hasonlóképpen majdnem gyerekfejjel szült gyereket. De menjünk tovább. Mi van ha a 12 éves leányzó nem védekezett, és terhes lett? Akármit ad az orvos neki, legyen tabletta vagy ha elküldi abortuszra, szüksége lesz a szülei mint gyám engedélyére. A testvére nem a gyámja, így ő nem dönthet semmiben. Ha terhes lesz a húgi akkor úgyis kiderül, és akkor még nagyobb botrány lesz, hogy a szülő háta mögött intézkedik a nagyobbik testvér.

Bevallom anyaként engem ez jobban dühítene, mint az, hogy elém áll, és megmondja az igazat.

2015. jún. 29. 08:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!