Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hová forduljak problémámmal?

Hová forduljak problémámmal?

Figyelt kérdés
Van egy 15 éves fiunk aki már az ált isk.ben is minden évben évvégén matekból megbukott. Most elsős középsikolás már az első félévben 5 tárgyból bukott, mert nem tanul. Nem lenne rossz képességü, mindenki azt mondja, de hanyag a számitógépen kivül semmi, de semmi nem érdekli. Ül egész nap a szobába , bezárkózva a gép előtt. Hiába mondunk bármit, kikapcsoljuk tőle a gépet, akkor nézi a tv-t, ha azt sem engedjük akkor inkább alszik. Évvégén nem ötből 15-ből fogják elhuzni az biztos. Hová lehet ilyenkor fordulni?
2010. márc. 2. 07:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
30%

Kineziológus:

Húzzál már el valami sötét szektába kisbabákat áldozni, nem segítesz egy bajba lévő gyereken és a kétségbeesett anyján azzal, hogy egy áltudományos kóklerhez küldenéd egy valag pénzért szerencsétleneket...

Anyuka:

Koncentrációzavart / hiperaktivitást vizsgáltak a gyereknél? Mert ezek mellett könnyedén lehet teljesen okés az értelmi szintje, de ha nem tud valamire 3 percnél tovább koncentrálni, úgy már bajban van.

2010. márc. 7. 13:08
 12/20 A kérdező kommentje:
Ilyen vizsgálaton is átesett, teljesen rendben találták.
2010. márc. 8. 08:10
 13/20 anonim ***** válasza:
51%
Sajnállak Téged,hogy a Te Anyukád alapvető jómodorra nem tanitott meg...ilyennel nem is érdemes vitázni...
2010. márc. 8. 09:25
 14/20 anonim ***** válasza:
51%
Kedves Előző!!Az Én gyerekemet kineziológus hozta rendbe majdnem ugyanilyen problémái voltak!!Nem kellene senkit az anyjába küldeni bunkózni bár ez a Te bizonyitványod!!Saját tapasztalatból beszélek Te kis okoskodó.Gondolom már rengeteg dolgod volt ezzel a fajta gyógyitással?ugye??gondolom túl vagy már pár ilyen kezelésen kidobtál rá egy csomó pénzt és semmit nem használt??Akkor meg ne okoskodj itt hanem tanuld meg mások nézetét,véleményét tiszteletben tartani.Bár gondolom ez meghaladja a képességeidet!
2010. márc. 8. 09:29
 15/20 anonim ***** válasza:
48%

Abba sikerül hinnem, amit az orvosi egyetemen tanítanak.

És ott ilyet biza nem tanítanak...

De BIZTOSAN az én hibám, hogy nem hiszem, hogy egy problémás gyerekben FELBORULT AZ EGYENSÚLY, hanem valami baja van... ÁÁÁ az kizárt.

2010. márc. 8. 10:53
 16/20 anonim ***** válasza:
51%
Én segiteni jöttem ide nem sértegetni beszólogatni.Elfogadtam a Te álláspontodat elvártam volna h Te is elfogadd az Enyémet és ne sértegess mindössze ennyi.Sok-sok olyan betegségről hallottam amit az orvosok nem tudtak kezelni de attól függetlenül a beteg komoly javulást gyógyulást ért el alternativ gyógymódokkal.A tiszetletet megérdemlik ezek a gyógymódok is sztem tudom,hogy van sok kuruzsló is sajnos..de attól még nem lenne szabad igy élből elitélni.Esetleg orvos vagy?
2010. márc. 8. 15:48
 17/20 anonim ***** válasza:
A 20:37-es válaszolónak teljesen igaza van. Nem komoly lelki gondokat kell keresni, meg mindenféle nyavaját, a gyerek szimplán lusta mint az állat. Ez ellen egyik orvos sem tud mit tenni, mivel az alaptermészetéhez tartozik. Ettől függetlenül el kell neki mondani, hogy így semmi nem lesz belőle, és nem tudja majd magát eltartani...stb. Ha nem segít és ezek után se hajlandó tanulni, akkor kell egy atyai pofon, amit később majd megköszön. Nem azt mondom, hogy verjétek hülyére, de nem fog belehalni, mint ahogyan más sem.
2010. márc. 18. 20:47
 18/20 A kérdező kommentje:

Pont ugyanezt mondtuk el neki még azzal kiegészitve, hogy ha nem tanul csak segédmunkás lehet belőle, minimálbérből akar tengődni egy életen át, vagy mi az anyja meg apja tartsuk el mig él, de eddig ez a lelki fröccs nem hatot. Még pofont nem kapott az igaz, de ha évvégén elhuzzák ugy hogy osztályt kellessz ismételnie, lehet sort keritek rá. Én is az irányba hajlok, hogy egyszerüen lusta, nemtörődöm, de miért ilyen tőlünk nem ezt látja, mind a kettőnknek van munkája, ha lehet még pluszt is vállalunk.

Fentebb irt egy fiatalember, vele is egyetértek abban, hogy egyszer csak belátja, hogy ez az irány nem jó. Az ha osztályt kellesz ismételnie szerintem biztos észheztéritő lesz. Szerettük volna ezt elkerülni, de nincs rá remény.

2010. márc. 19. 08:24
 19/20 anonim válasza:
100%

Számítógépet eladni, gyereket karatéra beíratni, tévén az alapcsomagot fizetni....Minden ötösért kapjon x összeget, minden négyesért szintén egy összeget. Ha összejött a gép ára, megveheti belőle a sajátját, amivel ismét netezhet.

Nem vagyok pszichológus, de már hitték rólam.

2010. márc. 29. 21:52
 20/20 anonim ***** válasza:

Bezárni egy üres szobába ahol csak tankönyvek vannak !

Az előző válaszolóval teljesen egyetértek !

2010. aug. 22. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!