Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Miért gonoszak a mai gyerekek?

Miért gonoszak a mai gyerekek?

Figyelt kérdés
2010. febr. 26. 21:28
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem a mai gyerekek nem gonoszabbak mint a régebbi időben, sőt! Én átéltem azt is, a mait is látom pedagógusként, anyaként is.Régen a gyerekek között általános dolog volt a kiközösítés, gúnyolódás, verekedés,állatok bántása, és minden buta dolog.A mai gyerekek között nagyon sok már ételmesebben lát mindent, a fent említett magatartásgondok jóval ritkábbak.Mondhatom elvétve fordulnak elő.A gyerekek empatikusabbak, gondolkodóbbak, fontosabb számukra a megfelelni akarás, érzelmileg feszültek de nem sivárak.Itt az átlagról írok, mert persze akad negatív kivétel.A felnőtt HITELES példa a legfontosabb.Csak azért tűnik úgy, hogy a mai gyerekek gonoszabbak, mert a média minden esetet bemutat, sőt eltúloz. Régen csak a közvetlen környezet tudott róla, ha tötént kirívó eset, ma az egész ország.Bízzunk és higgyünk bennük, hiszen ők a jövő nemzedéke, és közösen, jó példát mutatva otthon, iskolában, utcán és minenhol szeretettel formáljuk őket a helyes erkölcsi irányba, hogy legyen meg a normális értékrendjük.
2010. márc. 4. 10:18
 12/23 anonim ***** válasza:
61%

A gyermekeket MI neveljük, formáljuk. Az a fontos,hogyan? Milyen példákat lát maga körül,vagy pl. a mesékben,TV-ben,családban stb.

Igenis,meg kellene becsülni a pedagógusok erőfeszítéseit,nem megvonni tőlük a lehetőséget,hogy neveljenek.MI hogyan viselkedünk? Pl. amikor egy gyermek átadja a helyét a villamoson,megköszönik nekik?Sorolhatnám még...

2010. márc. 5. 07:35
 13/23 anonim ***** válasza:
65%

Gyereknek elsősorban a szülői példamutatás az ami számit. Sokan írják hogy a szülő hagyja hogy a gyerek a tv-t nézze. De arról senki nem beszél, hogy a szülők munkaideje kitolódott, és ha nincs nagyszülő, akkor a gyerek az iskola után azt csinál amit akar. Nekem beteg volt anyukám, igy otthon volt, mikor hazamentünk tesómmal a suliból, foglalkozott velünk, tanultunk, együtt vacsoráztunk miután apukám is hazaért a munkából. Ma úgy van vele a szülő , hogy inkább TV-zen minthogy bandázzon. Tény hogy a Tv-ben azóta sokkal erőszakosabb dolgokat mutatnak, mint régen. Mi megy a tvben? Mónika show, és Joshi Bharat hívja az idióta embereket műsorba, ahol csak tépik egymás haját és üvöltenek. Örüljünk más kárának, hogy a magunkét ne érezzük pocséknak. Mit látunk a híradóban? Lelőtték, meghaltak, baleset, katasztrófa, megölték, H1N1, gázáremelés, stb.... Sorolhatnám. Akinek alacsony a vérnyomása nézze a híradót.

Nem tisztelik a tanárokat, nem tisztelik egymást az emberek. Türelmetlenek, fáradtak és stresszesek vagyunk. Sajnos az emberek a jogaikkal tisztában vannak, de a kötelességeikkel nem.

2010. márc. 5. 23:47
 14/23 anonim válasza:
58%
Nagyon sok jó választ kaptál,de Én csak azt tudom mondani hogy tisztelni kell a gyerekeket,sokszor látom némely gyerek körül a felnőttek úgy viselkednek mint a majmok,pofákat mutogatnak neki és azt várják nevesen a baba és így van a gyerek hűjének tartva.A gyerek kicsi ember kijár neki is a tisztelet.Tapasztalatból beszélek 3 felnőtt fiam van az unokák nálunk rendesen szolfogadnak a másik nagyszülők panaszkodnak.Én csupán tisztelem a gyerekeket és ezt vissza is kapom.
2010. márc. 6. 16:26
 15/23 anonim válasza:
61%
Azok a gyerekek akikkel nem foglalkoznak kellőképpen otthon a szülők elég gonoszak lesznek kezelhetetlenek és ha iskolába kerülnek akkor ezek a gyerekek azt hiszik nekik mindent szabad tenni szabadon,mert senki nem tanította meg nekik mi a helyes és a helytelen.
2010. márc. 6. 22:42
 16/23 Meera válasza:
36%
Szerintem a rossz nevelés és a SOK TV a legrosszabb a kisebb gyerekeknél.Bizonyos mértékig még szükség is van a TV-re, de csak normális műsorokkal.Én már kicsinek is sokat olvastam, rajzoltam, és soha senkit nem bántottam, mert engem sem bántottak otthon(max. pofon/nyakleves).A könyveknek nagyon jó nevelő hatása lehet, de erőltetni nem szabad!És a sport is rengeteget számíthat: energialevezetés és fegyelemre is tanít!Aki nem sportol, általában sokkal hiperaktívabb, amiből konfliktusok is születhetnek.
2010. márc. 7. 09:56
 17/23 anonim ***** válasza:
61%
Mert a felnőttek is gonoszak sajna én ezt tapasztalom, sokan szemtől szemben mézes-mázos de a hátad mögött....
2010. márc. 9. 15:54
 18/23 anonim válasza:
35%
Szerintem felháborító a kérdés, felháborító az általánosítás!!!
2010. márc. 20. 07:49
 19/23 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem is tényleg gonosz egyik-másik. Van, amelyik szimplán csak buta, látni a szemében az ürességet, de van amelyik szerint vicces leköpni az eladót például. Régen ez azért nem volt. És a szülők vagy nem foglalkoznak velük, vagy olyan mértékben idióták, mint a köpdösős kisfiú anyukája, aki kiselőadást tartott nekem arról, hogy egy gyereknek annyi perc türelme van, ahány éves.

Honnan veszik ezeket a marhaságokat??

2010. márc. 28. 14:28
 20/23 anonim ***** válasza:
Az értelmetlen "gyermek nevelő" könyvekből!!!
2010. márc. 28. 19:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!