Miért gonoszak a mai gyerekek?
A gyermekeket MI neveljük, formáljuk. Az a fontos,hogyan? Milyen példákat lát maga körül,vagy pl. a mesékben,TV-ben,családban stb.
Igenis,meg kellene becsülni a pedagógusok erőfeszítéseit,nem megvonni tőlük a lehetőséget,hogy neveljenek.MI hogyan viselkedünk? Pl. amikor egy gyermek átadja a helyét a villamoson,megköszönik nekik?Sorolhatnám még...
Gyereknek elsősorban a szülői példamutatás az ami számit. Sokan írják hogy a szülő hagyja hogy a gyerek a tv-t nézze. De arról senki nem beszél, hogy a szülők munkaideje kitolódott, és ha nincs nagyszülő, akkor a gyerek az iskola után azt csinál amit akar. Nekem beteg volt anyukám, igy otthon volt, mikor hazamentünk tesómmal a suliból, foglalkozott velünk, tanultunk, együtt vacsoráztunk miután apukám is hazaért a munkából. Ma úgy van vele a szülő , hogy inkább TV-zen minthogy bandázzon. Tény hogy a Tv-ben azóta sokkal erőszakosabb dolgokat mutatnak, mint régen. Mi megy a tvben? Mónika show, és Joshi Bharat hívja az idióta embereket műsorba, ahol csak tépik egymás haját és üvöltenek. Örüljünk más kárának, hogy a magunkét ne érezzük pocséknak. Mit látunk a híradóban? Lelőtték, meghaltak, baleset, katasztrófa, megölték, H1N1, gázáremelés, stb.... Sorolhatnám. Akinek alacsony a vérnyomása nézze a híradót.
Nem tisztelik a tanárokat, nem tisztelik egymást az emberek. Türelmetlenek, fáradtak és stresszesek vagyunk. Sajnos az emberek a jogaikkal tisztában vannak, de a kötelességeikkel nem.
Szerintem is tényleg gonosz egyik-másik. Van, amelyik szimplán csak buta, látni a szemében az ürességet, de van amelyik szerint vicces leköpni az eladót például. Régen ez azért nem volt. És a szülők vagy nem foglalkoznak velük, vagy olyan mértékben idióták, mint a köpdösős kisfiú anyukája, aki kiselőadást tartott nekem arról, hogy egy gyereknek annyi perc türelme van, ahány éves.
Honnan veszik ezeket a marhaságokat??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!