Hogy viselkedjem, mit tegyek ebben a szituációban?
Kicsit hosszú lesz, de így talán megertitek mi a problémam! :-(
Gyerekkori barátnőmmel (aki egy sarokra lakik tőlünk) egyszerre lettünk terhesek, 2 hét van a gyerkocok között. Neki lánya van, nekem fiam. 2 évesek.
Az ő lánya egy igen erőszakos, irigy, hisztis csajszi, aki keményen érvényesíti az akaratat.
A fiam szinte a lányzo ellentéte: nyugodt, megoszt mindenkivel mindent és mondhatni egy kis mimoza.
Minden nap találkozunk. Eddig azt hittem jót teszünk evvel a gyerekeknek, de kezdek kételkedni benne.
Két hete kezdődött, h látszólag ok nélkül elsirja magát a fiam a kislánytól!!! Nem láttam h először mi váltotta ki belőle ezt a reakciót, de most már szinte elég hogy csak meglátja a csajszit, már bujik hozzám es elkezd sírni.
Eddig sem volt egyszerű velük, mert a kislány mindent, de tényleg mindent elvesz a fiamtol, vagy rakiabal h "nem" vagy ha pl. Kell neki az ami a fiamnal van es ő mondjuk nem adja akkor leveri magát a földre és elkezd üvölteni, aminek hatására el is éri amit akar, mert a fiam megijed ettől a reakciótól és inkább odaadja a hiszti tárgyát. Nem akar konfrontalodni.
Próbáltam már hatni rá, h legyen bátrabb, "erőszakosabb" h nem kell mindent odaadni szó nélkül amit a csajszi megkíván, de nem igazán látok változást. Persze a lányzora is rá van szólva.
Ez a sírás viszont már nagyon aggaszt!
Mit csinaljak? Hogy kezeljem a helyzetet? Ne találkozzunk velük egy ideig? Ritkitsam az összejöveteleket?
Attól félek, h ezek a reakciók beleégnek a fiamba és felnőtt korában is ilyen megalkuvo, alárendelt típus lesz.
Ezt egy anyának nagyon nem jo érzés végignézni.
Nagyon örülnek, ha valaki tudna tanácsot adni nekem, hogy mit csinaljak! :-(
Az ekezetekert bocsi, telefonról írok.
Egyenlőre még nem igazán járunk gyermekközösségbe.
Amúgy, a játszótéren illetve más ismerősök gyermekei körében, úgy vettem észre, hogy bár nehezen oldódik, de barátkozó típus. Úgy érzem, hogy a kislány nincs rá jó hatással. (de lehet, hogy csak beképzelem)
Én egy kicsit ritkítanám, szüneteltetném a találkozásokat, és rengeteget beszélgetnék a kisfiammal arról, hogy nem kell mindig engednie a kislánynak, két évesen már sok mindent megértenek. Azonban az alaptermészetét beszélgetéssel nem lehet megváltoztatni,ahogy a kislányét sem. Több más olyan szituációba kéne inkább bevezetni, ahol ki tud állni kicsit a saját akarata mellett, másik játszótérre is elvinni, más gyerekek közé is. Amikor már kicsit magabiztosabb, tapasztaltabb ezen a téren, mindenképpen jó lenne, ha újra találkozna a kislánnyal. Nem az fog beleégni, hogy ő mindig alárendelt lesz, hanem az, hogy ilyen helyzetben is meg tudja állni a helyét.
Szóval az önbizalmát kell megerősítenie, ez csak sikerélménnyel, pozitív tapasztalattal lehetséges szerintem.
Igen, igazad lehet.
Az önbizalmat próbálom növelni, folyton dicserem, úgyhogy önmagában ezzel nem hiszem hogy probléma van.
Ritkitani fogom az összejöveteleket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!