Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogy viselkedjem, mit tegyek...

Hogy viselkedjem, mit tegyek ebben a szituációban?

Figyelt kérdés

Kicsit hosszú lesz, de így talán megertitek mi a problémam! :-(

Gyerekkori barátnőmmel (aki egy sarokra lakik tőlünk) egyszerre lettünk terhesek, 2 hét van a gyerkocok között. Neki lánya van, nekem fiam. 2 évesek.

Az ő lánya egy igen erőszakos, irigy, hisztis csajszi, aki keményen érvényesíti az akaratat.

A fiam szinte a lányzo ellentéte: nyugodt, megoszt mindenkivel mindent és mondhatni egy kis mimoza.

Minden nap találkozunk. Eddig azt hittem jót teszünk evvel a gyerekeknek, de kezdek kételkedni benne.

Két hete kezdődött, h látszólag ok nélkül elsirja magát a fiam a kislánytól!!! Nem láttam h először mi váltotta ki belőle ezt a reakciót, de most már szinte elég hogy csak meglátja a csajszit, már bujik hozzám es elkezd sírni.

Eddig sem volt egyszerű velük, mert a kislány mindent, de tényleg mindent elvesz a fiamtol, vagy rakiabal h "nem" vagy ha pl. Kell neki az ami a fiamnal van es ő mondjuk nem adja akkor leveri magát a földre és elkezd üvölteni, aminek hatására el is éri amit akar, mert a fiam megijed ettől a reakciótól és inkább odaadja a hiszti tárgyát. Nem akar konfrontalodni.

Próbáltam már hatni rá, h legyen bátrabb, "erőszakosabb" h nem kell mindent odaadni szó nélkül amit a csajszi megkíván, de nem igazán látok változást. Persze a lányzora is rá van szólva.

Ez a sírás viszont már nagyon aggaszt!

Mit csinaljak? Hogy kezeljem a helyzetet? Ne találkozzunk velük egy ideig? Ritkitsam az összejöveteleket?

Attól félek, h ezek a reakciók beleégnek a fiamba és felnőtt korában is ilyen megalkuvo, alárendelt típus lesz.

Ezt egy anyának nagyon nem jo érzés végignézni.

Nagyon örülnek, ha valaki tudna tanácsot adni nekem, hogy mit csinaljak! :-(

Az ekezetekert bocsi, telefonról írok.

2015. máj. 31. 20:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Mennyit jártok gyermekközösségbe? Más 'erőszakosabb' gyerkőctől is így megrémül a kisfiad?
2015. máj. 31. 20:31
 2/5 A kérdező kommentje:

Egyenlőre még nem igazán járunk gyermekközösségbe.

Amúgy, a játszótéren illetve más ismerősök gyermekei körében, úgy vettem észre, hogy bár nehezen oldódik, de barátkozó típus. Úgy érzem, hogy a kislány nincs rá jó hatással. (de lehet, hogy csak beképzelem)

2015. máj. 31. 22:08
 3/5 anonim ***** válasza:

Én egy kicsit ritkítanám, szüneteltetném a találkozásokat, és rengeteget beszélgetnék a kisfiammal arról, hogy nem kell mindig engednie a kislánynak, két évesen már sok mindent megértenek. Azonban az alaptermészetét beszélgetéssel nem lehet megváltoztatni,ahogy a kislányét sem. Több más olyan szituációba kéne inkább bevezetni, ahol ki tud állni kicsit a saját akarata mellett, másik játszótérre is elvinni, más gyerekek közé is. Amikor már kicsit magabiztosabb, tapasztaltabb ezen a téren, mindenképpen jó lenne, ha újra találkozna a kislánnyal. Nem az fog beleégni, hogy ő mindig alárendelt lesz, hanem az, hogy ilyen helyzetben is meg tudja állni a helyét.

Szóval az önbizalmát kell megerősítenie, ez csak sikerélménnyel, pozitív tapasztalattal lehetséges szerintem.

2015. jún. 1. 10:39
 4/5 A kérdező kommentje:

Igen, igazad lehet.

Az önbizalmat próbálom növelni, folyton dicserem, úgyhogy önmagában ezzel nem hiszem hogy probléma van.

Ritkitani fogom az összejöveteleket!

2015. jún. 1. 15:18
 5/5 anonim ***** válasza:
Beszélj a barátnőddel, hogy figyeljen oda a kislányra, hogy ne kiabáljon és ne vegyen el mindent a fiadtól. Ha ez nem sikerül, akkor megint beszélj a barátnőddel, hogy a kisfiad fél az ő lányától, és ne haragudjon, de találkozzatot ritkábban. Ennyi.
2015. jún. 12. 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!