Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A fiam nem tudja megjegyezni...

A fiam nem tudja megjegyezni a neveket?

Figyelt kérdés

Elég visszahúzódó gyerkőc, 5 éves. Egyébként fantasztikus a memóriája, de a nevek nem mennek neki.

A családban tudja a neveket, bár néha nálunk is belezavarodik. Az ovis csoporttársak nevét még 2 év után sem tudja.

Mitől lehet ez?

2015. máj. 22. 08:05
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Hazafelé mindig beszélgessetek, kivel játszott, mi volt az ebéd, mi történt aznap, közben óhatatlanul előkerül sok név is, ez segíthet neki. Rendeljetek fényképezéskor csoportfényképet, azon mindig hozzá tudjátok társítani az arcot is, ha valaki szóba kerül otthon. Ha családi találkozóról mentek haza, akkor ugyanígy. Sokat-sokat beszélgetni, folyamatosan, mindenről.
2015. máj. 26. 13:06
 12/13 anonim ***** válasza:
Beszédhelyzetben Te említs mindenkit a nevén. Nem óvó néni, hanem Kati néni, nem dadus néni, hanem Ági néni, Nem szomszéd bácsi, hanem Sanyi bácsi... majd belejön.
2015. máj. 29. 21:18
 13/13 anonim válasza:

szerintem csak hagyd rá

én pl 6. osztályban nehézséget okozott felsorolni az összes osztálytáesam nevét.

de középiskolában meg az első héten tudtam mindenkinek a nevét

2015. jún. 18. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!