4 éves lányom cumizni akar, adjak neki vagy ne?
Született kistestvér 4 hónapja, akinek elővettük a cumikat (nem igazán szereti).
4 éves lányomnak nagyon tetszenek a cumik, rendezgeti, pakolgatja őket, és hát be is kapja, és egyre durvább a helyzet. Mondtam neki, hogy ez a kistesóé, és ő már nagylány, neki már nem való cumi. Sajnos nincs biztonságban a sterilizált cumi sem, el kell zárnom előle, felmászik érte bárhova. 1-2 hónapra abbamaradt a cumimánia, de most megint előjött, és az oviban is elveszi a másiktól, óriási hisztit csapva, ha vissza kell adnia.
Amúgy ő nem volt cumis babakorában.
Adjak neki egy cumit, ami dedikáltan az övé, és 4 éves létére cumizhatja vagy ragaszkodjak ahhoz, hogy nem kap és kész? Van vizes palackja, amolyan cseppmentes záródással, de azt nem cumizza vágya kielégítésére.
Lelki ok biztos van a háttérben, de ezt a dolgot hogy kezeljem most szerintetek?
Nem adnék neki cumit 4 évesen, ha eddig nem kapott!
Kislányom 5 éves és vért izzadunk vele cumi ügyben. Ő az elejétől cumis. Az oviban nem kapja meg már 1 éve, reggel 7-16-ig elvan nélküle. De itthon, borzalmas ☹ .
Ne!
Raadasul ilyen korban a cumi karos is lehet, siman eltorzulnak tole a fogak es az alkapocs is.
Ez testvérféltékenység.
Egy tanárom mondta régen: a gyerekek a legnagyobb kommunisták.
Belegondolsz, a legkisebb igazságtalanságot sem tűrik.
Hasonló helyzetben vagyunk mi is. Nálunk a bébiételen megy néha a vita.
Próbálj meg egy kicsit kimozdulni a lányoddal!
Ha kettesben nem is megy, vidd el egy nagy sétára, egyetek egy fagyit (amit ugye a huginak nem lehet).
Billentsd egy kicsit helyre a mérleget.
Végül nem adtam neki cumit, leállt a témáról megint. Vittem játszótérre, igaz a kistesóval, de ő végig aludt, és fagyizunk, igen, igaz nehezen kezdődött, mert elszaladt, az autónak le kellett lassítania miatta, de beszéltem vele, és ha jól viselkedik legközelebb, elmegyünk a nagy játszótérre is stb. Mondta, hogy ő nem akar szemtelen lenni, és ha rá is jön a dacolás pl. boltban, észhez tér hamar, és szépen fogja a kezem, cserébe ő választhat felvágottat stb :-)
Lehetne több energiám a számára :-/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!