Hogy mondjam el baratnomnek, hogy 5 eves kisfia szellemi szintje nem ok?
Szerintem menj el egy Citisens Advise Bureau-ba es kerdezd meg ott, mit javasolnak. Vagy akar a sajat haziorvosodat/ a rendelo noverkejet is megkerdezheted, hatha van otletuk.
Az, hogy nem latja az anya, meg hogy nem akarja latni, az nem megoldas. Kesobb csak nehezebb lesz mind a gyereknek, mind pedig az anyanak, csaladnak.
Szia!
Sokan mondják, hogy ne szólj semmit és hagyd rájuk. De hiszen ezért vagy a barátja, hogy őszinte légy!
Szerintem kérdezz meg egy szakembert a dologról, csak úgy elmesélve neki, hogy mit tapasztaltál. Ő meg fogja tudni mondani, hogy ez fejleszthető-e vagy már nem. Koraszülötteknél sajnos előfordul, de ezért kell vinni őket szellemi tréningre is. Ismerek sok koraszülött anyukát. Én ha a barátnőmről lenne szó nem hagynám a helyedben. Amennyiben a szakember azt mondja, hogy nem fejleszthető, akkor támogatsd őket mindenben. Ha viszont azt mondja, hogy lehetséges bizonyos javulás, akkor ne hagyd ennyiben. Beszéld rá a vizsgálatokra és magyarázd el neki, hogy a kisgyerek élete a tét. Lehet, hogy teljesebb életet élne ha segítenének rajta. Hiszen ez a gyerek élete és nem azon kéne múljon , hogy az anyuka szégyenli a dolgot. Nincs mit szégyelni ezen, ez a tény és kész, de lehet, hogy lehet csökkenteni a fogyatékosság mértékét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!