Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Elveheti tőlük a gyámügy?

Elveheti tőlük a gyámügy?

Figyelt kérdés
Nemrégiben vigyáztam egy édes autisztikus jegyeket viselő kisfiúra. 4 éves lesz nyáron, de még pelusos, nem beszél, alíg-alíg van szemkontaktus nem kommunikál... Bölcsiben szóltak a szülőknek hogy nem ártana megmutatni valakinek. Akkor vérig sértődtek hogy az ő gyerekük nem hülye. Aztán valahogy felvették oviba ( úgy hogy nem is szobatiszta) ott már egyértelműen utasították a szülőket hogy nem oda való a gyerkőc és speciális fejlesztésre lenne szüksége. Erre az lett a szülők reakciója hogy kivették a gyereket az oviból. Ennek mi lehet a következménye? elvehetik tőlük a gyereket? nagyon megszerettem a kisfiút mert a problémák ellenére mi jól kijöttünk egymással. persze én sem vigyázok már rá, de én nem mondtam nekik hogy szerintem is másfelé kellene indulni a gyerkőccel. Mi lesz így vele? intézetis lesz? nagyon sajnálnám érte.
2015. ápr. 7. 19:09
 1/8 anonim ***** válasza:
Ennyiért nem fogják elvenni. Nekem azt mondták hogyha nincs fűtés, nem tisztálkodnak és éheznek akkor veszik el a családtól a gyereket
2015. ápr. 7. 19:13
 2/8 anonim ***** válasza:

Ennyiért nem veszik el.

De nem létezik, hogy a szülőknek nem tűnt fel, hogy valami nem stimmel.

2015. ápr. 7. 19:19
 3/8 A kérdező kommentje:
de feltűnt nekik is csak nem akarnak szembenézni vele. Ők azt mondják, hogy csak le van maradva a többihez képest. engem annak idején már úgy vettek fel a babysitterkedésre hogy elküldték az előző dadát mert azt mondta a fiukra hogy autista. És nekik ne mondogasson ilyet egy jött ment... már akkor furcsának tartottam de úgy voltam vele előbb megismerem a gyerkőcöt addig nem ítélkezem. Sajnos mostmár nem csak egy jött ment mondja rá hogy baj van. De ha nem járatja oviban az nem baj? nem úgy van hgoy már kötelező az ovi is?:
2015. ápr. 7. 19:43
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha nem járatja oviba akkor nem kap családipótlékot.
2015. ápr. 7. 19:54
 5/8 anonim ***** válasza:

szeptembertől lesz kötelező 3 éves kortól az ovi, most még 4 év a korhatár, szóval szeptemberig tudják kihúzni. utána valami mindenképpen történni fog a kisfiúval.

sajnos te nem tudsz mit csinálni vele így. hogyha óviban derül ki, hogy baj van, akkor sem fogják elvenni semmiképpen, a szülők agyi defektje még elvileg nem ok rá.

amúgy a szobatisztaság önmagában még olan őrületesen nem nagy probléma, több 3 évessel találkoztam már, akik még küzdöttek a dologgal. a beszéd sem feltétlenül, bár a szemkontaktuskerüléssel már necces. milyen jegyeket mutat még?

esetleg annyit tehetsz, hogy ha már úgysincs köztetek munkakapcsolat, a szülők elé állsz, és közlöd velük, hogy minél tovább dugják homokba a fejüket, annál jobban szívatják a fiukat, hiszen a korán észlelt autizmus fejleszthető.

(pszichológiát hallgatok, és csanában dolgozok, szóval nem a levegőbe beszéltem.)

2015. ápr. 7. 20:39
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha majd óvodaköteles lesz a gyermek az óvónő beutalhatja vizsgálatra a pedagógiai szakszolgálathoz. Ha oda nem viszi el a szülő, a jegyző kötelezi, hogy ezt tegye meg. A törvény szerint a gyermek védelembe is vehető, ha a szülő végképp nem hajlandó együttműködni.

Ilyenre a mi szakszolgálatunkban még nem volt példa, de elvileg lehetséges. Valószínű a védőnőnek, gyerekorvosnak is joga van vizsgálatokat előírni, ha szükségesnek látják, és ezeket is ki lehet kényszeríteni, legalábbis papíron van rá mód.

2015. ápr. 7. 23:25
 7/8 A kérdező kommentje:
be lettek utalva szakszolgálathoz. oda nem vitte el. pont ezért vette ki az oviból mert ott küldték őket a szakszolgálathoz. Tipikus jegyei amiket visel: repked, lábujjhegyen mászkál, sorrendre nagyon ügyel, ugyanazt a mozdulatsort képes egész nap csinálni, pl az ajtón ki és be. folyamatosan megállás nélkül ki-be-ki-be. Nagyon válogatós alig van néhány étel amit bele lehet tuszkolni. Nem ragaszkodik az anyjához, reggel elhozta hozzám és sírás nélkül ott maradt. Ilyen téren nem volt sosem gond vele. Olyan mintha nem hallana mert nem érti amit mondunk neki, pedig a hallása jó, azt még engedte az anyja hogy kivizsgálják. Mindig a hangos csipogós játékokkal szeret játszani. Annyit értem el én nála amíg nálunk volt hogy mondtam neki egyszerű feladatot pl dobd bele a kukába, akkor azt megcsinálta. De azt hogy ne szaladj, gyere ide stb ilyeneket nem ért meg.
2015. ápr. 8. 08:39
 8/8 anonim ***** válasza:
Az lesz a következménye, hogy a szegény kisfiú nem kapja meg a szükséges fejlesztést, ami lehet, hogy sokat lendíthetne rajta...Az ovi bejelentheti egyébként a gyámügynél.
2015. ápr. 8. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!