Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Van e itt olyan anyuka,...

Van e itt olyan anyuka, akinek gyereke egyáltalán semmit nem eszik az óvodában? Ilyenkor mit tesztek?

Figyelt kérdés
2015. márc. 12. 08:59
 1/9 anonim ***** válasza:
kérdezd meg miért nem eszik. nem ízlik neki? ha erről van szó,lemondanám a kaját neki,és csomagolnék. ha nem erről,megpróbálnám meggyőzi,hogy egyen. csak nem olyan rettenetes a kaja,vagy igen?
2015. márc. 12. 09:04
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem egyszerű eset a gyerekem. 5-6 féle ételt megeszik. Már a bölcsibe is gondok voltak, 3 éve óvodás, és semmi nem változott. Az óvodába volt hogy vihettem ételt, volt hogy leállítottak az otthonról hozottal. De nem nyugszom, mert most arra kértek, hogy ne vigyek semmit. Akkor mit eszik? Üres kenyeret, üres zsemlét? Egész nap csak azt, 8 órán keresztül? Fizetem az ebédjét, havi 8-9000 Ft-ot, hogy legyen esélye ennie valamiből. Kóstolási hajlandóság nulla, járunk pszichológushoz, semmi eredmény.
2015. márc. 12. 09:11
 3/9 anonim ***** válasza:
61%

Kérdező, ha hazamegy a gyerek az oviból, miket eszik? Bármit ehet? CSokit, kekszet, tejszeletet, pudingot? Mert akkor lehet úgy van vele, inkább kivárja, míg hazamegy, addig nem eszik semmit, megéri várnia kekszre.

Otthon reggelizik? Ha igen, mit?

Nagy bögre édes kakakó? Ez pl. úgy eltelíti, h lehet, délig nem is éhes, tízóraira kettőt harap az üres zsemléből és várja a hazamenetelt, a csoki-keksz-pudingot.

Ez csak egy elmélet, lehet, h nem így van, de szerintem próbáld meg fokozatosan leszoktatni a nassokról, reggelire semmiképp se adj édeset és ha hazaér, ne engedd, h bármit egyen, tedd ki a főtt ételt (vagy épp nem főttet)és ha éhes lesz, majd eszik. Hidd el, előbb-utóbb éhes lesz csak sok szülő ezt nem bírja kivárni, fél, h éhenhal a gyerek és inkább megkínálja bármivel, csak egyen már végre valamit. De ezzel egy ördögi kört eredményez, amiből a gyerek nem tud és nem is akar kitörni majd. A későbbi rossz étkezési szokásait alapozod most meg. Pszichológus akkor kell, ha lelki problémák miatt nem nyúl az ételhez, mondjuk fél, szorong, izgul, aggódik, szomorú valami miatt.

2015. márc. 12. 09:31
 4/9 anonim ***** válasza:
61%

Kiegészítés:

Lehet, hogy az első este éhesen megy majd aludni, ha nem kap édességet, a vacsorát pedig meg sem kóstolta. De hidd el, másnap alig fogja várni a reggelit vagy az ovis tízórait, mert szerintem az a baj, h az édes dolgoktól nem érez valódi éhséget és így nincs motiváció, h megkóstoljon bármit is. Folyadék mindig legyen neki elérhető közelségben, mert ha nem iszik, az nagyobb baj, mint ha nem eszik.

2015. márc. 12. 09:35
 5/9 anonim ***** válasza:
8%

szerintem nagyon rossz döntés volt bevinni kaját. már kiscsoportban megtanulják a gyerekek, hogy tetteiknek következménye van, ergo ha nem eszik éhes lesz. igen, 8 órán keresztül.

van 5 étel amit megeszik, ez eleve nem jó. de azzal, hogy márpedig beviszed az 5 étel valamelyikét és ezzel lehetőséget megadva neki a válogatásra, bíztatva arra, hogy márpedig ne egyen mást, meg se kell kóstolni, mert ő megkapja azt az 5 kiválasztott egyikét, egyenesen arányos, hogy márpedig válogatni fog.

borzasztó szülőként megélni, hogy a gyerek nem eszik, de itt az ideje, hogy átessetek rajta, különben nem lesz változás. nem eszik majd 1-2 napig, egy két hétig, aztán ha éhes, belátja, hogy enni kell

2015. márc. 12. 12:53
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekünk ugyanez volt/van, autizmusra is utalhat az extrém válogatás (bölcsis gondozónő vetette fel), sajnos nekünk sok egyéb tünet is van, filyamatban van az esetleges autizmus diagnosztizálása. Kisfiamnál is nulla a kóstolás hajlandósága, ő étel állaga, színe, mérete szerint is vàlogat. Bölcsiben semmit nem evett 8-16 óráig, ovi kicsit jobb, de itt is vannak napok, amikor nem eszik, az itthoni étkezését inkább nem is részletezem.
2015. márc. 12. 18:38
 7/9 anonim ***** válasza:
77%
Oviban én sem nagyon ettem. Hogy miért? Mert k_rva rossz volt a kaja.
2015. márc. 14. 16:55
 8/9 anonim ***** válasza:
50%

Ilyen voltam én is, mint amit leírsz és a probléma, sajnos a 3-as válaszoló által leírt gond volt. Minden gyermeknek van 3 éves kora körül egy anyagcsere átálása, amikor nem eszik sem ezt sem azt sem amazt. Én 1890 gr-al születtem, ezért anyukám attól félt, nehogy éhen haljak, így édességet, főként csokoládét etetett velem, semmi mást szinte nem voltam hajlandó enni. :( Aztán így lettem szép nagy darab és máig csoki függő. Míg a hugom amikor ezt csinálta, egyszerűen el lett zavarva az asztaltól, mondván ha nem eszel, nem vagy éhes. Majd mikor néhány nap múlva már a falat is megette volna, akkor már mindegy volt. Mai napig is csinos és sok zöldséget eszik.

Ja és reggel nem voltam hajlandó felkellni, amíg nem kaptam meg a finom édes kakaómat.

Hidd el nem hal éhen a gyermek.

2015. márc. 21. 16:03
 9/9 anonim ***** válasza:

Bár kicsit el késtem a válasszal...De nekem a kis öccsém ugyan így és anya minden reggel meg nézi,hogy mi a reggeli és az ebéd..ha nem jó akkor valami féle sütit vagy valamiféle enni valót tesz a zsákjába és reggeli időben ki jön és meg eszi.

Ébéd időnél pedig csomagolj be neki enni valót és azt egye.

2015. ápr. 8. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!