Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Lehet hogy Autista a 29...

Lehet hogy Autista a 29 hónapos fiam?

Figyelt kérdés
Első gyerek szóval lehet hogy túl aggodom a dolgokat.Elèg akaratos gyerek.Nagyon keveset beszél pàr szót.A maga nyelvén mondja egész nap.Kérdezi Ki az?Mi az?Ha szólunk neki àlltalàban oda figyel és kérdrzi:igen?Minden mozgàs időben ment neki.10 Hónaposan màr ment kapaszkodàs nélkűl.Az alvàs most âllt be nàla végre nem kell fel éjszaka de viszont nappal nem alszik.Így alszik 12 óràt minimum.Megérteti magàt ràmutat a dolgokra ami kell neki.Eszik iszik magàtól ügyesen.Jàtszani is leűl legó,kisautókat gurigatja,szeret fírkàlni ,festeni,labdàzni,bolingozni,motorozni,könyveket lapozni ,de nem engedi hogy olvassak neki.Szeret mesét nèzni amiben van zene.Imàd tàncolni.Fürdik magàtól.De!Nem lehet vele leűlni tanulni pl. Mutatni az àllatokat,szineket ,szàmokat stb.Nem köti le.Néha(ritkàn) ha örül vminek van repkedő mozgàs.Ez meg a beszéd meg a figyelem hiàny ami aggaszt.Szem kontaktus van,ölelget puszilgat minket.Szeret velünk lenni.Vele egykoruakkal is szépen jàtszik.Persze néha türelmetlen és van hiszti de nem vészes.Külföldön vagyunk sokat apa ott dolgozik.Nem viseli meg az utazàs a vàltozàs.Hamar feltalàlja magàt.Sok(5) felnőt van itt körülötte ehhez van szokva úgy hogy baràtsàgos fiú.Tavaly volt egy komoly autó balesetünk korhàzba is kerültünk 2napra.Esetleg ez közbejàtszhat a beszéd fejlődésébe? Megyünk beszéd inditàsra màrcius végére van időpontunk.Szeret mindig a közelembe lenni de elvan kis ideig magàban is jàtszik.de egy idő utàn keres.Bocsànat ha hosszú lett.

2015. márc. 2. 22:33
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm neked is hogy leírtad ezt nekem!!!Most egy kicsit megnyugodtam.Remélem a torna segiteni fog!!!Nektek sok erőt,türelmet kívànok!!
2015. márc. 3. 22:57
 12/18 anonim ***** válasza:

Ezek szerint külföldön vagytok! Ez már önmagában beszédkését okoz!!! Ne ijedj meg. A kétnyelvű gyerekek később beszélnek, de ugyanúgy jól, mint az egynyelvűek. Az autizmushoz 3 terület érintettsége kell. Súlyos esetben ez látszik a rengeteg tünetből, enyhe esetben szakember veszi észre először, de a szülő már érzi, hogy a gyermeke más, mint a többi.

Leülni nem kötelező ekkora gyereknek és az is lehet, hogy nem érdekli az, amit mutatni akarsz. Érdemes először azzal a játékkal asztalhoz ültetni, amit nagyon szeret.

2015. márc. 4. 09:22
 13/18 anonim ***** válasza:

Nekem van egy autista kisfiam, 4,5 éves és rengeteg tünete volt 2-3 éves kora között, amiket leírtál azok alapján egyszerűen csak picit csúszik a beszéde, amit biztosan fokoz, hogy külföldön vagytok.

Mi is TSMT-vel kezdtük és rengeteget használt, bár már akkor is egyértelmű tünetei voltak (szemkontakttal, a mi ölelgetésünkkel nem volt gond, ezt csak az egyik válaszoló miatt írom).

Nem akarok belemászni a témába, mert szerintem nem vagytok érintettek, de autizmushoz meg kell lennie a triásznak (kommunikáció, szociális készségek, rugalmas gondolkozás), ebből a kommunikációval és azon belül is csak a beszéddel van csúszás.

2015. márc. 4. 16:10
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2015. márc. 4. 16:55
 15/18 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Bennünk is felmerült az autizmus lehetősége a gyermekünknél, kértük is a kivizsgálását. Mire odáig eljutottunk, már nem gondoltuk, hogy az, mégis kapott diagnózist. A háziorvos, Pető intézetes fejlesztő is megnyugtatott minket. Az Autizmus Alapítványnál voltunk, és mindhárom terület érintettségét leírták... Szerintem, ha benned felmerül a lehetősége, mindenképp vizsgáltassátok ki, mert ha csak később juttok el odáig, elestek a korai fejlesztéstől. Ezek az idők már nem hozhatók vissza.
2015. márc. 5. 20:47
 16/18 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó!Köszönöm a vàlaszod!Ti miből gondoltàtok?Milyen tünetek voltak?
2015. márc. 6. 16:12
 17/18 anonim ***** válasza:
15-ös vagyok. Nálunk kevés tünet volt, a megkésett beszédfejlődés vezetett, a szemkontaktus hiánya, hogy nem nézett fel, ha szólítottuk, meg volt egy-két rigolyája, ami kétéves korban teljesen belefért a normális kategóriába. Az Autizmus Alapítvány honlapján van egy 40 oldalas kérdőív, amikor azt kitöltöttem, akkor láttam, hogy más tünetek is vannak azért, pl. az, hogy keveset eszik, válogatós, nem tudja megrágni az ételt, meg az alvászavarra is rákérdeznek. Mostanában új tünetei is vannak, pl. csak mostanában zavarják az éles hangok. Az auti gyerekek is nagyon különböznek egymástól. Kizárni vagy megerősíteni csak autizmus diagnosztizálásában jártas gyermekpszichiáter tud, anyukák, gyerekorvos, védőnő, internetes jóakarók nem.
2015. márc. 11. 18:56
 18/18 anonim ***** válasza:
Szia! Mi lett végül veletek?
2021. jún. 16. 07:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!