Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Sokat várok el a 9 évesemtől...

Sokat várok el a 9 évesemtől szerintetek?

Figyelt kérdés

Őszinte véleményekre lennék kiváncsi.

Ti ezeket elvárnátok egy 9 évestől?

-tartson rendet a szobájában

-ágyazzon be reggel (nem kell centire)

-tisztességesen mosson fogat,arcot és fésülködjön

-rendesen rakja el a levetett ruháit (nálunk gombóccá gyúrva landol a szekrényben vagy elsőre landol a szennyesben csakhogy ne kelljen összehajtani)

-ne mászkáljon cipőben a a lakásban

-ha megbeszéljük melyik műsort nézheti meg,akkor ne "csaljon" rá még 10-20 perceket

nem is folytatom.

Tehát ilyen és ehhez hasonlók,amikről én úgy gondolom,hogy bele kell,hogy férjen,ha már kezdetektől fogva így van nevelve,tehát nem újdonság neki egyik szabály se.

A kérdésem az lenne,hogy Ti mikor szólnátok rá,illetve mikor büntetnétek.

Lehet rosszul csinálom,de én bizony nem bírom megállni,hogy minden egyes dolog miatt ne szóljak.

tényleg mindig szólok.

Hülyeség?

Napi szinten 5-10 dolog,hogy ezt nem így kellett volna.

Nem csúnyán,nem gonoszkodva,de én azt hittem ezzel segítem és megtanulja,de látom,hogy nem.

Nem akarom a kicsi lelkét alázni.

Ma is majdnem sírva ment iskolába,mert 3szor kértem meg,hogy még ne vegye fel a cipőjét,el is magyaráztam,hogy miért nem,de csakazértis felvette és mászkált a lakásban.

Ti hány ilyen után "büntetnétek" úgymond,vagy szólnátok?

Korrekt hozzáállást kérek,segítséget,mert tényleg jót akarok mindannyiunknak.

2015. febr. 12. 07:55
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Szerintem nem vársz el sokat. nekem is nemsokára 9 lesz a lányom. De én is küzdök vele. :)

Pláne az elmúlt fél évben egyre nehezebb vele.

Na meg ez a visszabeszélés. Hát csúcs.

A ruha lerakása este. :) Ha én nem lennék nem tudom mi lenne. Persze szólok neki hogy szépen a fotel szélére ahogy szoktuk. Hát valahogy nem akar oda elmenni a ruha. Na jó néha néha. :)

Én amúgy azért vagyok mostanában mérges mert néha úgy érzem direkt nem csinálja meg. Illetve van hogy olyan mintha visszment voltna egy két szintet a fejlődésben.

Mondtam is neki, hogy 4-5 évesen ügyesebb volt mint most.

Mondjuk erre az egyik nap azt a választ kaptam, de hogy nagyon sok a tanulnivaló, nagyon elfárad a suliban stb.

mondjuk való igaz rengeteg az neki. Napközis is ráadásul.

Nem könnyü nekik abban biztos vagyok. De sajnos ez van. Azért vannak napi apró dolgok amik fél perccel többet igényelnek de azokat meg kell csináni.

Amúgy nem vagyok egy tisztaságmániás stb. Tehát elég rugalmas vagyok ha úgy van.

De vannak apró dolgok amik igenis tudnia kell és magától!

De amúgy ha nem mondtam már el 10 milliószor egyszer sem. A múltkor pont azon gondolkodtam, hogy felveszem magnóra. Este időzitve lesz és mondja automatikusan. :)

Addig meg megiszok egy finom teát a konyhába és pihentetem a hangszálaimat. :)

Nekem most nagyon nehéz ez az időszak. Próbálok bele néha humort vinni, néha tárgyalást. Tehát úgy gondolom rugalmas vagyok. De nekem sem mindig sikerül jól viselnekm a dolgokat és akkor összeveszünk kissé.

Amúgy gondolkodtam már sokat és lehet egyes dolgokért én vagyok a hibás úgy hosszútávon, vagy épp rövidtávon.

Próbálok változtatni, igazitani a dolgokon. De én már nagyon unom a könyörgést, sok-sok ezer szó kimondását naponta. Olyankor inkább van hogy elvonulok kicsit számolok tizig. Van hogy segit! :)

Hát valahogy csak túléljük és megtanulunk anyák lenni! Anyjuk lenni egy 8-9 éves lánykának is! Mert az nem ugyanaz mint korábban. :)

Nekem néha nehéz is bevallom őszintén.

2016. jan. 2. 00:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!