"Jó lenne ez a pisztoly nekem karácsonyra, mert akkor le tudnám lőni a Laci bácsit. " Mit szóltok ehhez?
Tegnap a nővéremmel és a 4,5 éves fiával sétáltunk el egy játékbolt előtt, és az unokaöcsém a fenti mondatot mondta. Én köpni-nyelni nem tudtam, a nővérem meg csak mosolygott ezen.
Ti mit szóltok ehhez?
Semmit nem szólok. Ne játszon pszichológust az ,aki nem ért hozzá szerintem . Nem kell messzemenő következtetéseket levonni ,amúgy sem tudja mit beszél 4 évesen még .
Én is nagyon szívesen megfojtanék egy két embert,vagy elképzelem ahogy lerugom a lépcsőn,szerintem nem egyedüli felnőtt vagyok ilyen gondolatokkal,de mégsem teszem meg.
"Nyilván éles fegyverrel nem lőne le senkit."
Nyilván nem azért, mert felfogja a különbséget, hanem azért, mert nem jut hozzá.
"Gyerek korunkban mi is lövöldözőst játszottunk az unokatesóinkkal, mi két lány, ők fiúk. Majdnem minden gyerek ezt játszotta. Eddig még senkit nem lőttem le igazibol."
Nézd én a kérdésben felvázolt szituációban nem nagyon reagálnék semmit, meg nem csinálnék jelenetet, nem hívnék gyerekpszichológust stb. de azért beláthatod, hogy valamennyire más, hogy gyerekkorodban ti is játszottatok lövöldözőset egymással, meg hogy a gyerek azt mondja, hogy kéne neki egy pisztoly, hogy lelője azt akit az egész család utál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!