Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » "Jó lenne ez a pisztoly nekem...

"Jó lenne ez a pisztoly nekem karácsonyra, mert akkor le tudnám lőni a Laci bácsit. " Mit szóltok ehhez?

Figyelt kérdés

Tegnap a nővéremmel és a 4,5 éves fiával sétáltunk el egy játékbolt előtt, és az unokaöcsém a fenti mondatot mondta. Én köpni-nyelni nem tudtam, a nővérem meg csak mosolygott ezen.

Ti mit szóltok ehhez?

2014. dec. 15. 11:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
70%

Semmit nem szólok. Ne játszon pszichológust az ,aki nem ért hozzá szerintem . Nem kell messzemenő következtetéseket levonni ,amúgy sem tudja mit beszél 4 évesen még .

Én is nagyon szívesen megfojtanék egy két embert,vagy elképzelem ahogy lerugom a lépcsőn,szerintem nem egyedüli felnőtt vagyok ilyen gondolatokkal,de mégsem teszem meg.

2014. dec. 18. 13:37
 12/16 anonim ***** válasza:

"Nyilván éles fegyverrel nem lőne le senkit."

Nyilván nem azért, mert felfogja a különbséget, hanem azért, mert nem jut hozzá.

2014. dec. 31. 15:32
 13/16 anonim ***** válasza:
Gyerek korunkban mi is lövöldözőst játszottunk az unokatesóinkkal, mi két lány, ők fiúk. Majdnem minden gyerek ezt játszotta. Eddig még senkit nem lőttem le igazibol. :)))))
2015. jan. 15. 10:01
 14/16 anonim ***** válasza:

"Gyerek korunkban mi is lövöldözőst játszottunk az unokatesóinkkal, mi két lány, ők fiúk. Majdnem minden gyerek ezt játszotta. Eddig még senkit nem lőttem le igazibol."

Nézd én a kérdésben felvázolt szituációban nem nagyon reagálnék semmit, meg nem csinálnék jelenetet, nem hívnék gyerekpszichológust stb. de azért beláthatod, hogy valamennyire más, hogy gyerekkorodban ti is játszottatok lövöldözőset egymással, meg hogy a gyerek azt mondja, hogy kéne neki egy pisztoly, hogy lelője azt akit az egész család utál.

2015. jan. 15. 12:27
 15/16 anonim ***** válasza:
Semmi jelentősége, kicsi még hogy felfogja mit beszél. Máig emlékszem, mikor hasonló korú húgom papírpénzt rajzolt egy nem kedvelt rokonunknak, azzal a konkrét céllal, hogy majd akkor börtönbe csukják ha fizetni próbál vele. Nem ezt látta otthon, nem azért csinálta, csak nem szerette a bácsit.És teljesen normális felnőtt lett belőle.
2015. jan. 16. 11:13
 16/16 anonim ***** válasza:
Hasonló helyzetben én nem ragoznám túl a gyerekkel, nem vesztegetnék rá sok szót, de egy mondatban elmondanám, hogy nem lövünk le senkit, mert az rossz.
2015. jan. 18. 00:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!