Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 15 éves fiam családon belül,...

15 éves fiam családon belül, többször lopott már, tudtok internetes címet ahol segítséget kérhetek?

Figyelt kérdés
2010. jan. 27. 11:03
1 2
 11/18 anonim válasza:
Az értelmetlen pénzköltés csak feltételezés (pl. cipő, ami nem fontos, mégis megveheti). De sok információ szükséges, hogy kiderüljön, mi a baj. Ez kevés, amit itt elmondtál. Annyi biztos, hogy a problémák mindig abból adódnak, ha valami túlzott, vagy épp kevés egy ember életében. Gondoljunk csak a szeretet, gondoskodás példájára, vagy a pénzre...
2010. jan. 28. 16:07
 12/18 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Néhány évvel ezelőtt (amikor a lányom 15 éves volt) ez nálunk is megtörtént...

Ami kiderült : több mobiltelefont vett meg az osztálytársaitól (rémesen kopott, vacak kukaszemetet, amit a szemétből sem szednék ki, ő megvette 20-25ezer Ft-ért!)...

Pedig volt klassz mobiltelefonja, sőt akkor vettem neki új "kinyithatósat", mert az volt a vágya... :-[

Szinte ugyanabban az időszakban az iskolai eredményei is rémesen leromlottak, az iskolai viselkedései is ijesztő lett, olyan elképesztő dolgokat csinált, hogy csak fogtuk a fejünket...

Az itthoni viselkedése is rémes lett, ne lehetett fegyelmezni, szót érteni vele...

Aztán ez odáig fokozódott, hogy (mivel büntetésben volt a dolgai miatt), egyre kezelhetetlenebbé vált, dühkitöréseket produkált, elszökött itthonról, a rendőrök szedték össze cigarettázva, éhezve...

Na, mi ekkor fordultunk pszichológushoz és szinte azonnal kiderült, hogy a gyereknek mániás depressziós betegsége van, ami éppen ebben a korban a leggyakoribb (állítólag a felfokozódott hormontermelés váltja ezt ki sokaknál).

Gyermekpszichiátert kerestünk és szerencsére azonnal rátaláltunk a Vadaskert Alapítványra, ahol azonnali segítséget kaptunk (már az első napi gyógyszeradag lenyugtatta a lányomat).

Nehéz időszakon vagyunk túl, de már látjuk az alagút végét : lányom 19 éves, már esti gimnáziumban tanul, egészen jó eredményei vannak, a kapott gyógyszerekkel be tud illeszkedni a közösségekbe, itthon is kedves, aranyos, segítőkész! :D

Szóval, a lopkodás nálunk is az első jel volt...

De mivel mi nem vagyunk szakemberek, mi egyszerű "rosszalkodásnak" tartottuk, amit büntetni kell és a többi viselkedési problémáját is.

Pedig igaz, amit te is érzel : ő sem tud róla,de bajban van és segítséget kér ezekkel a deviáns viselkedési módokkal!!!

Nagyon ajánlom nektek is a Vadaskert Alapítványt, ahol gyerekekre specializálódtak, fantasztikus szakemberek segítenek a gyerekeken (ingyen!).

Az egész országból fogadják a gyerekeket, 1-2 hetes bennfekvős foglalkozásaik is vannak.

Szurkolok nektek, hogy mielőbb megoldódjanak a gondjaitok!

2010. jan. 31. 09:16
 13/18 anonim válasza:
15%
Hogyha a gyerek meglopja saját családját, azt alaposan elkell verni ,jól megrugdosni, rosszabbik esetbe levágni a kezét és a hátába tenni
2010. febr. 2. 10:04
 14/18 anonim válasza:
Igen ez sajnos egy elég súlyos probléma, de itt nem csak a gyermek hibájárol eshet szó hanem az e mögött rejlő felszínre nem törő érzelmi kihatások is. Ha a gyermek a saját családjátol lop az nem csak azért következhet be mert nem kap elég pénzt. Azt irtad a fiú 15 éves az már kellőképpen kamaszkor, ez persze NEM mentsség a törtntekre, de minden kamasznak megvan sajnos a sajátos lázadása a szerettei ellen. Akinek nincsen családja az a társai ellen lázad vagy bolti tolvaj lesz( persze kis százalékban). Én 20 éves vagyok és sajnos énis megtettem a saját anyukámmal 15 évesen. Már bánom hogy megtettem és az édesanyám szomorúságánál talán sokkal jobban marcangolt a bűntudat. Ha a drogteszt negativot mutatott az jó mert igy nem valami súlyosabb dologba keveredett bele ami ebben a korban elég gyakori. Visszatérve velem sohasem foglalkozott az anyukám, talán nem is akart, apukám elhagyott minket születésemkor. Nem volt sok pénzünk ezért diákmunkáztam az iskola után. Én a tettem talán figyelemfelkeltésből tettem, mivel nem tudtam vele normális kapcsolatotn létrehozni. Persze a bűntetésem nem maradt el de legalább foglalkozott velem. Szerintem ha a fiú ilyett tett ugy hogy megvan mindene, akkor sajnos depressziós és ugy érzi ellene lehet a világ ami ebben a korban rendkivül gyakori. Tudom, hogy amit tett az minősithetetlen de talán most kéne vele kialakitani egy másféle kapcsolatot, megmutatni neki, hogy nagyon haragszanak rá de a fiúk és szeretik. Szerintem nagyon jót tenne ha venne az iskolájában külön órákat az segitene a tanulmányám és amikor nincsen elmehetne diákmunkára, hogy megtanulja a pénz értékét. Ez a tette után teljesen felnőttkét kezelni és megmutatni neki milyen nehéz azt a pénzt előteremteni. Higgyék el ez jobb belátásra tériti. És a sok programja miat nem lenne ideje belemenni olyan dolgokba amely nem elfogadható. Remélem sikerül megoldani ezt a problémát.
2010. febr. 3. 07:49
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
Pár iszonyú nagy verés a gyereknek! Az meggyógyítja....
2010. febr. 3. 11:05
 16/18 anonim válasza:
100%
A verés soha nem old meg semmit!!! Mien gyerekkora lehetett annak aki igy nevelné a gyerekét szánalmas... Jó hog ez a tett hatalmas bűn de nézzen magába mindenki hogy ki milyen bűnöket követett el és akkor dobálozzon. Itt másfajta nevelési módszerek kellenek de nem a verés. Az időt nem lehet visszaforgatni a jövőnket építjük és ha a szülö igy nevelné tisztességes uta egy ilyen eset után örökre elveszítené és a gyermekből bolti tolvaj lenne majd rosszabb. Az igazi szülö felülkerekedik a bánatán és megteszi a lépéseket de nem veréssel.
2010. febr. 3. 11:16
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Bocs hogy nem a témába írok de a gyermekveréshez annyit akarok szolni hogy aki megveri a gyerekét sokszor számítson rá hogy teljesen elveszíti a szülő-gyerek kapcsolatot + a gyerek is eltávolodik tőle.Báttyám is sokat kapott régen,és meg is lett az eredménye..
2010. febr. 5. 10:16
 18/18 anonim ***** válasza:

Az ha lop tőletek, az annyit jelent, hogy nem tisztel.

Mert ha van benned némi tisztelet valaki iránt, akkor NEM MERSZ tőle lopni.

Gond lehet a lelkiismeretével és az értékrendjével is.

Én a helyedben elvennék tőle egy számára fontos dolgot, hogy érezze a lopás súlyát (akár úgy, hogy nem tud róla, és nem is kell megtudnia.) rettenetes érzés, engem loptak már meg, olyan mintha elvinnék az egyik lábad, napokig látos még a cuccot a lakásban, "mintha itt lett volna..."

Ajánlok még nyári vagy akármilyen munkát, hogy érezze: a pénzért meg kell dolgozni.

Nem kell megverni, nem valószínű hogy ért belőle, bár ha sosem kapott még egy pofont, akkor ennyi idős korban egy, a család többi tagja előtt adott tasli, ami érzelemből jön, nagyon megalázó lehet, így talán leesik neki a tantusz, hogy a lopással érzelmeket vált ki.

2010. márc. 28. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!