Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan tartassak rendet? Vagy...

Hogyan tartassak rendet? Vagy ti hogyan tartattok rendet a gyerekeitekkel?

Figyelt kérdés

Nem most akarom megnevelni a 9 éves kislányomat,de az eddigi erőfeszítéseim úgy érzem nem hozzák meg a kívánt sikert.

Szó se róla rend van nála,de csak állandó könyörgés,utasítgatás,kioktatás rengeteg időhúzás olykor meg csak büntetés árán.

Tudom én,mint felnőtt nem vagyok mérvadó,de amit én 5 perc alatt kényelmesen elpakolok,arra neki a fél óra is kevés és sajnos össze sem lehet hasonlítani a kettőt.

Elolvastam már számtalan hogyan neveljük jól a gyerekünket könyvet és tudom jól,hogy az én hozzá állásomon is változtatni kell,ezért őszintén hálás lennék,ha leírnátok kinek hogyan sikerül elérni az áhított rendet.

Azért mert a saját szobájában rendet tart jutalmazni nem szeretném,maximum szóban és dicsérettel,de ezt amúgy is megkapja.

Köszönöm!

2014. szept. 10. 10:15
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

A kukás zsák annak idején nálunk is előkerült és nem jött be.

Nem tudta úgy elrakni a játékait,hogy meg ne simogassa közben,ne adjon neki egy puszit,vagy ne nézzen bele csak még egyszer a könyvbe és ne feledkezzen bele és még sorolhatnám.

A leveszi és ha mással szeretne játszani akkor meg majd elrakja úgyszintén megbukott,mert pl.:

-elhúzzza az íróasztalát

-behordja a székeket a szobába

-ráülteti a babákat

-elővesz nekik tankönyveket

-majd berendezi az udvart,hogy két óra között ki tudjanak menni levegőzni a játszótérre

vagy:

-megépíti a vasútpályát

-leporelló könyvekkel körbekeríti nehogy véletlenül valaki felrúgja

-aztán jönnek a macik,amik beleülnek a kocsikba

-munka után a vasutas macinak valahol aludnia is kell

Igen hatalmas a fantáziája,nem bánom.

Nem kibúvókat akarok keresni,de az egyet le,aztán rakd el megoldással amúgy se értettem egyet sose.

2014. szept. 10. 18:55
 12/13 anonim ***** válasza:
Nekem anno úgy lehetett saját szobám, hogy nekem kellett rendet tartani, és hetente egy adott napon kitakarítani. Volt két testvérem, akik egy szobában voltak, lett volna érte jelentkező, ha én elhanyagolom. A tesvéreimen anyu a kukászsák módszert alkalmazta.
2014. szept. 10. 19:41
 13/13 anonim ***** válasza:

Így már más a helyzet, nincs miről beszélni. A lányod a kreativitását éli ki ezekben az építgetős- és szerepjátékokban, ez nem rendetlenség, az ő kis világában itt rend van, az más kérdés, hogy fenekestül felforgatja emiatt a szobáját. Mindezt elpakolni nap mint nap tényleg nehéz lehet.

Nekem az jutott eszembe, hogy kellene neki egy hely, a szobájának egy sarka, kuckója, ami csak az ő világa lehet, itt berendezheti magának amit akar, nap mint nap variálhatja, építheti, és ezt nem kell minden nap összepakolnia, amennyiben ennek a kuckónak a határait nem lépi túl. Akkor nem kell minden este összepakolni, csak egy-egy nagytakarításkor. De a szobája többi részét rendben tartatnám.

Nálunk a két nagyobb fiam egy szobában van. Emeletes ágy, külön-külön íróasztal, de a kisebbnek van egy saját kuckója, a két íróasztal L alakba van téve, így van neki egy félig zárt sarok, ahol van egy saját polcos szekrénye, ezen tartja az alkotásait, mert ő meg állandóan alkot, rajzol, gyurmáz, ragaszt, fest, és amit készít kiteszi.

Szóval a lányod fantáziáját sem kell visszafogni, de én ezt próbálnám meg, hogy mégse az egész szoba szaladjon állandóan. És ha túl sok a játék, én nagyméretű tárolódobozokat használnék, nálunk a kicsinél olyan van, ahol csak bele kell dobálni az összes játékot esténként és kész.

Mindemellett azért még mindig azt hangsúlyozom, hogy a házimunkában is jó ha ő is résztvesz, de ezt már te tudod, hogy mit szeretnél tőle elvárni és mit nem.

2014. szept. 10. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!