Hogyan tartassak rendet? Vagy ti hogyan tartattok rendet a gyerekeitekkel?
Nem most akarom megnevelni a 9 éves kislányomat,de az eddigi erőfeszítéseim úgy érzem nem hozzák meg a kívánt sikert.
Szó se róla rend van nála,de csak állandó könyörgés,utasítgatás,kioktatás rengeteg időhúzás olykor meg csak büntetés árán.
Tudom én,mint felnőtt nem vagyok mérvadó,de amit én 5 perc alatt kényelmesen elpakolok,arra neki a fél óra is kevés és sajnos össze sem lehet hasonlítani a kettőt.
Elolvastam már számtalan hogyan neveljük jól a gyerekünket könyvet és tudom jól,hogy az én hozzá állásomon is változtatni kell,ezért őszintén hálás lennék,ha leírnátok kinek hogyan sikerül elérni az áhított rendet.
Azért mert a saját szobájában rendet tart jutalmazni nem szeretném,maximum szóban és dicsérettel,de ezt amúgy is megkapja.
Köszönöm!
A kukás zsák annak idején nálunk is előkerült és nem jött be.
Nem tudta úgy elrakni a játékait,hogy meg ne simogassa közben,ne adjon neki egy puszit,vagy ne nézzen bele csak még egyszer a könyvbe és ne feledkezzen bele és még sorolhatnám.
A leveszi és ha mással szeretne játszani akkor meg majd elrakja úgyszintén megbukott,mert pl.:
-elhúzzza az íróasztalát
-behordja a székeket a szobába
-ráülteti a babákat
-elővesz nekik tankönyveket
-majd berendezi az udvart,hogy két óra között ki tudjanak menni levegőzni a játszótérre
vagy:
-megépíti a vasútpályát
-leporelló könyvekkel körbekeríti nehogy véletlenül valaki felrúgja
-aztán jönnek a macik,amik beleülnek a kocsikba
-munka után a vasutas macinak valahol aludnia is kell
Igen hatalmas a fantáziája,nem bánom.
Nem kibúvókat akarok keresni,de az egyet le,aztán rakd el megoldással amúgy se értettem egyet sose.
Így már más a helyzet, nincs miről beszélni. A lányod a kreativitását éli ki ezekben az építgetős- és szerepjátékokban, ez nem rendetlenség, az ő kis világában itt rend van, az más kérdés, hogy fenekestül felforgatja emiatt a szobáját. Mindezt elpakolni nap mint nap tényleg nehéz lehet.
Nekem az jutott eszembe, hogy kellene neki egy hely, a szobájának egy sarka, kuckója, ami csak az ő világa lehet, itt berendezheti magának amit akar, nap mint nap variálhatja, építheti, és ezt nem kell minden nap összepakolnia, amennyiben ennek a kuckónak a határait nem lépi túl. Akkor nem kell minden este összepakolni, csak egy-egy nagytakarításkor. De a szobája többi részét rendben tartatnám.
Nálunk a két nagyobb fiam egy szobában van. Emeletes ágy, külön-külön íróasztal, de a kisebbnek van egy saját kuckója, a két íróasztal L alakba van téve, így van neki egy félig zárt sarok, ahol van egy saját polcos szekrénye, ezen tartja az alkotásait, mert ő meg állandóan alkot, rajzol, gyurmáz, ragaszt, fest, és amit készít kiteszi.
Szóval a lányod fantáziáját sem kell visszafogni, de én ezt próbálnám meg, hogy mégse az egész szoba szaladjon állandóan. És ha túl sok a játék, én nagyméretű tárolódobozokat használnék, nálunk a kicsinél olyan van, ahol csak bele kell dobálni az összes játékot esténként és kész.
Mindemellett azért még mindig azt hangsúlyozom, hogy a házimunkában is jó ha ő is résztvesz, de ezt már te tudod, hogy mit szeretnél tőle elvárni és mit nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!