Magánúton mennyibe kerül egy óra logopédusnál?
Először vidd el egy felmérésre. 4 éves gyereknél még nem javítunk hangokat, ill. attól is függ, hogy éppen betöltötte a 4-et vagy már jóval közelebb van az 5-höz. 5 éves korig ugyanis sok hang spontán javul, valamint egy éppen 4 éves gyerek észlelése még nincs azon a szinten, hogy érdemes lenne foglalkozni az artikuláció javításával. .
Bocsánat, hogy nem a kérdésre válaszolok, de feleslegesen ne adjatok ki pénzt. Azért még egyszer írom, vigyétek el logopédushoz vizsgálatra, akár a szakszolgálathoz, még akkor is, ha ott most még nem tudnak vele foglalkozni. Megítélik mennyire súlyos, esetleg valamilyen mozgásterápia javíthatna-e a helyzeten. Amit otthon is tudtok végezni játékosan, az a nyelv és ajaktorna, erre kaphattok otthoni feladatokat, és így előkészítitek a későbbi fejlesztésre.
Vagyis elvihetem úgy is logopédushoz, hogy csak egy felmérésre? Mert nálunk mindenkit megnéztek 5 éves kortól felfelé, a kicsikkel viszont azt mondták, hogy nem foglalkoznak, meg ez a felmérés különben is túl nehéz nekik, majd egy év múlva. (Bocsi, néha úgy érzem, hogy a két óvónéni is mást mond.) Márciusban töltötte be a 4-et.
Hallásvizsgálaton voltunk, azzal nincs baj. A csokipapírteszt micsoda?
Kipróbáltam, felfigyelt a zörgésre. :)
Utolsó (és gondolom az első) nem tudom, nekem szólt-e, de nem pontoztam le senkit, nekem a nem pontosan a kérdésre adott válasz is hasznos volt valamilyen szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!