Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Az autista gyermekek izgalmi...

Az autista gyermekek izgalmi állapotban repkednek vagy amúgy is szokásuk?

Figyelt kérdés
Ismerek a környezetembe olyan gyerkőcöt, aki izgalmi állapotban repked, 11 hónapos. Autista lehet?
2014. aug. 27. 15:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
69%

11 hónapos korban NEM (!!!) lehet autizmust diagnosztizálni, akkor még csak a markáns, kardinális jeleket lehet obszerválni (szemkontaktus hiánya, emberi beszéd negálása), és azokat is leghamarabb 20-24 hónapos korban lehet patológiához kötni. Döbbenet, hogy egy 11 hónaposról valakinek eszébe jut az autizmus... Normális, amit csinál. Ha 2 évesen is ezt csinálja, akkor el lehet gondolkozni.

Egy pszichológus

2014. aug. 27. 15:28
 2/12 anonim ***** válasza:
ennyiből nem lehet megállapítani az autizmust.. sok pici repked örömében akik teljesen egészségesek... autizmusnak sok összetevője van, és 4-5 évesnek kell a gyerkőcnek már lennie ahhoz, hogy azt egyáltalán meg tudják állapítani...
2014. aug. 27. 15:28
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
Igen, ez lehet egy tünet, de egy tünet alapján nem mondjuk senkire, hogy az. Van más is?
2014. aug. 27. 15:31
 4/12 anonim ***** válasza:
72%
Az én lányom autista, de egyáltalán nem repkedett... Ennyiből nem lehet megállapítani szerintem sem.
2014. aug. 27. 15:45
 5/12 anonim ***** válasza:
Az en kisfiam repkedett. Emiatt neha alig tudtam megetetni mert ha valami fincsi kajarol volt szo akkor izgalmaba repkedett es a kanalat folyamatosan kiutotte a kezembol. :) Ha valami miatt turelmetlen volt akkor is repkedett. Ennek mar 4 eve es nem autista, a repkedese meg elmaradt ha jol emlekszem olyan ket eves kora elott.
2014. aug. 27. 15:53
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk 12 unokaöcss-húg van a családban, kivétel nélkül repkedtek pici korban, hiszen az öröm így jött ki rajtuk. Mindegyik egészséges. Később amikor a mozgásuk kiterjedtebb, ugrálnak, futkároznak, tapsikolnak stb... 11 hósan ezt tudja. Ennyi se több, se kevesebb.
2014. aug. 27. 15:54
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2014. aug. 27. 16:10
 8/12 anonim ***** válasza:
11 hónaposan egy csomó gyerek repked, ez alapján kár aggódni.
2014. aug. 27. 19:23
 9/12 anonim ***** válasza:
ezt a kérdést én is kiírhattam volna...remélem nem az én ismerősöm vagy mert az én lányom is sokat repked, csapkod a kezeivel, legyez a semmibe. 1 éves lesz, sokat olvastam a témában, 1,5-2 év egy fontos határ, ha azután sem jön elő újabb furcsaság akkor meg lehet nyugodni. Az én lányom amúgy szociális, vidám, kedves baba, érti az érzelmeket úgy látom normálisan reagál mindenre. Kivétel a NEM...na arra nem reagál :-D De összességében semmi más furcsa dolog nincs vele a sok repkedést leszámítva. De ahogy a környezetemet figyeltem ezt más hasonló korú babák is gyakran csinálják ha örülnek valaminek vagy akarnak valamit.
2014. aug. 28. 14:29
 10/12 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Szerintem nincs okod aggodalomra, a többiek szépen alátámasztották :) El fogja nőni :)

2014. aug. 28. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!