Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Van itt olyan szulo aki ha...

Van itt olyan szulo aki ha ujrakezdhetne soha nem valalna gyereket?

Figyelt kérdés
2014. aug. 6. 10:52
1 2
 11/15 Krill ***** válasza:
75%

Egy vagy több gyerek felnevelése iszonyat fárasztó, kihívás, nehéz, mind fizikailag, lelkileg és anyagilag is, tehát ha ésszerűen nézzük, akkor senki nem vállalna önként gyereket.

Viszont az utódnevelés az életünk igazi célja. Karrier, önmegvalósítás, szórakozás kb. értelmetlen lesz gyerek nélkül, legkésőbb a halálos ágyadon, de rájöhetsz erre.

Ezen felül mivel úgy vagyunk megalkotva hogy utódot neveljünk, nem okozhat nagyobb örömet semmi egy gyereknél, minden fáradság és szenvedés ellenére.

Persze aki ezt a vágyat nem érzi az ne vállaljon gyereket, már a gyerek érdekében se.

Pl a 8-as komentelő annyja egy szívtelen büdös r..anc ha ilyet mond a gyerekének, főleg hogy ő volt a felelőtlenül nem védekezett. Nagyon sajnálom a komentelőt.

2014. aug. 11. 15:37
 12/15 anonim válasza:
100%

#11.-es:

Valóban a #8.-as kommentelőt akartad írni?

Egyébként sosem tudjuk mit hoz a jövő és a nyugodt öregkor víziója hamis biztonságérzetet adhat arra vonatkozóan, hogy majd a felnevelt, kitaníttatott gyermekeink gondoskodnak rólunk.

Valószínű van ilyen is.

Gyanítom, hogy régen ez azért is volt így, mert 2-3 generáció élt együtt és a fiatalabbak gondoskodtak az idősebbekről (1928 előtt pl. nem volt nyugdíj!).

És mielőtt valaki pálcát törne azok felett, akik azt mondják, hogy ha újra kezdhetnék nem vállalnának gyermeket, azoknak javaslom, olvassák el Balzac: Goriot apó-ját.

2014. aug. 11. 16:48
 13/15 anonim válasza:
100%
Nekem másfél éves iker gyermekeim vannak, és többnyire egyedül vagyok velük itthon ami iszonyú nehéz, fárasztó, kiakasztó tud lenni. És van hogy sírok, szomorkodok, gondolkozok a múlton. Amikor még nem voltak, dolgoztam, éltem stb stb. VISZONT belegondoltam az egészbe és soha de soha nem tudnám elengedni őket, soha nem tudnám azt mondani hogy nem akarom már őket ezért meg ezért, életem részévé váltak, és imádjuk egymást.... a sok nehézség ellenére is. Gyereket nevelni nem egyszerű, sőőőt... nagyon is nehéz. De bírni kell, csinálni kell, aztán mikor megölel és megpuszil akkor el fog szállni minden gondod :)
2014. aug. 12. 07:38
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 7-es, "volt időnk egymásra" után majd jön az az időszak, amikor megint lesz időtök egymásra. Több, mint most hinnéd.
2014. aug. 13. 08:29
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Hm erdekes valaszok. Bar az en eletem teljesen mas volt gyermektelenul, sokkal fuggetlenebb, es sokkal nagyobb karriert is be tudtam volna futni, meg sem vagyom arra az idoszakra. En sosem bantam meg h szultem, imadom a lanyaimat es ha meg becsuszik a harmadik ot is vallalom. Meg ugyis h itt nincs gyes meg egyeb dolgok es vissza kell menni egy eve belul dolgozni, sot oktatas ha normalis sulit akarok akkor dollar ezresekbe kerul, de en mindig is arra vagytam h anya legyek es ezt sosem cserelnem fel semmivel, meg akkor sem amikor sokszor nehez.
2014. aug. 15. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!