Orrmandula műtét után mikor várható, hogy elmúlnak a viselkedészavarok és elindul a beszédfejlődés?
szerintem ennyire lehet számítani. beindulni nem fog a beszéd a műtéttől, csak a kiejtés lesz jobb. viselkedésére sincs hatással, nem függ össze a kettő.
nem is értem miért mondják... nekem is megkésett beszédfejlődésű a gyerekem, most 4,5 éves, szépen behozta a lemaradását, manduláját nem engedtem kivetetni
Mivel éjszaka hiába 10 órát aludt a gyerek, ha közben horkol> kiszárad a torka> köhög stb. nem érte el a mély alvás fázisát ezért fáradtabb másnap és ebből következik a hisztisebb "rosszabb" viselkedés, hagyja őt békén mindenki állapot... És mivel a hallás minősége sem normál ezért nehezebb a beszéd megértés és a beszéd fejlődés.
Remélem ír valaki saját tapasztalatot ezzel kapcsolatban!!!
Én megígérem hogy beszámolok itt a tapasztalataimról, ha lesz rá valakinek igénye...
Ha tényleg csak a hallásromlás állt a lassú beszédfejlődés hátterében illetve a megértési problémák okozták a magatartási nehézségeket, ezek lassan, de spontán is javulni fognak. De ne felejtsd el, hogy még meg kell tanulnia azokat a szavakat, amikre az elmúlt időben nem volt módja, fejlődnie kell a figyelmének, észlelésének. És sajnos lehet, hogy nagy orrmandulák nélkül is lett volna gond a beszédével, csak talán nem ilyen súlyos, szóval a logopédiai terápia mindenképpen indokolt.
Az esetleg már kialakult rossz szokások nem biztos, hogy maguktól elmúlnak...
A fiamnak az orrmandula műtét után még 2-3 hónapig tartott a fülkürthurutja, meg az abból eredő dobhártya merevsége. Hetekig jártunk gégészetre, hogy a dobhártyája rendesen mozogjon.
A vizsgálat neve tympanogramm. Ha az rendben lesz majd, akkor számít megfelelőnek a hallása.Utána tudja behozni a lemaradást a beszédben. Szóval utána még logopédiára is jártunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!