Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit csináljak vele? Miért nem...

Mit csináljak vele? Miért nem jó neki sehogy?

Figyelt kérdés

Fél éves a kisfiam,s egyszerűen nem marad el sehogy csak kézben.Persze van,hogy 10 perc a babakocsiba játszva elvan s megunja, van neki pihenőszéke az se köti le sokáig, ezer játéka van de nem nagyon érdekli hosszú távon őt.Bébikomp se köti le igazán,de ha fogom elnézelődik elvan.

Ülni egyedül még nem nagyon tud kitámasztva már igen,de úgy sincs el sokáig.

Pár hónapos koráig a családdal együtt laktunk s van pár kisebb tesóm s megszokta a figyelmet a körülötte lévő zsongást,de már csak hárman lakunk s azóta nem nagyon bírok vele.

Beteg volt,műtötték s nem szabadott sírni hagyni viszont nem lett el kényesztetett baba mert nem sokat sírt.

Próbáltam a játszószőnyeget is,de nem sok sikerrel. Most próbálgat mászni s minden áron állni szeretne de még nem megy neki... Volt kenguru az se volt nyerő...

Nehézkes a dolgaimat intézni,csinálni mert egy kézzel nem sok mindent tudok megcsinálni,ha alszik akkor van több időm gyorsan elintézni nagyrészt mindent,aztán a többit ha a férjem hazaért.

Mit próbáljak még ki?

2014. júl. 13. 13:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Hat megertelek, bar tanacsot nem nagyon tudok adni. Az en babam 6 hos es mar all ezert sehol nem tudom otthagyni egy masodpercre sem... A lakas szalad, tobb ora mig megfozok vmit:-(
2014. júl. 13. 13:53
 2/11 A kérdező kommentje:
:( az se túl jó, vannak köztes időszakok amikor semmi nem jó de az idő szalad s ez is elmúlik :) nem olyan régen született s már itt van fél éves lassan 7hós.
2014. júl. 13. 15:25
 3/11 anonim ***** válasza:

ez nem a problémás gyerek kategória, 2 féle baba van, aki tök el van magában és aki nincs. teljesen normális.

viszont vigyázni kéne a csontjai épségére, bébikompba nem szabadna rakni, főleg, hogy nem tud ülni, nagyon káros!

kitámasztva ültetni főleg nem szabad, elgörbül a gerince! ne csinálj ilyet, ártasz vele. állni meg végképp nem kell és ha nem csinálnád, nem is tudná, hogy van olyan is és nem akarná!

teljesen normális, hogy 1-5 percig köti le valami, ennyi ebben a korban az átlagos figyelmi idő! majd 3 éves korára lesz ebből 20 perc :D ennyi, hogy ha megtanul majd helyet változtatni akkor egyedül is tud majd játékot váltani! tedd le a szőnyegre és másszon csak, ez a dolga, ezzel segíted a legjobban!

ürítsd ki a konyha fiókot és tegyél bele veszélytelen dolgokat, pl. fakanál, kanál, habverő, műanyag vackok, minden ami nem éles mehet :)

hidd el, tök jól ellesz míg főzöl!

nappaliba ugyanúgy mehet egy szekrény neki, összegöngyölt zoknikkal, kupakokkal, kisebb tárgyakkal (amiket nem tud lenyelni). enyém ennyi idősen még a portörlővel (hódfarok) vagy egy petpalackkal amibe gombokat tettem is elvolt, mindegy volt mi csak ne játék legyen :D

legyél vele mindig egy légtérbe, ne hagyd sírni, de ez nem azt jelenti, hogy egyből vedd fel hanem hogy cserélgesd a dolgokat neki, segítsd, hogy felfedezze a világot :)

2014. júl. 13. 17:39
 4/11 anonim ***** válasza:
Bocs de, hogy hat hónaposan próbálkozik a felállással az természetes. A keresztlánykám ugyanezt csinálta. A védőnő tajtékzott, hogy ez nem jó, nem lehet, deformálódik, de nem lehetett mit kezdeni vele, mert megfogta az ágy szélét és próbálgatta. Az, hogy nem marad meg, a sok karbanlét oka. Sajnos nálatok ez a betegség mellékhatása. Tedd le biztonságos helyre, pl. szőnyegre, ahol nem tud semmi hülyeséget csinálni, pakold körbe biztonságos játékokkal, és hagyd ott, ha hisztizik ne vedd fel. Tudom, hogy kemény dió, de célt fogsz érni vele. Előbb utóbb abbamarad a sírás, és meglátod elkezdi felfedezni mivel szórakoztathatja el magát. Ha a sírás abbamaradt menj oda hozzá, nézd meg mit csinál, és mondd el neki mennyire ügyes, hogy saját maga eljáttszik. Ha újra sírni kezd ne vedd fel. Szép lassan megtanulja a rendszert. Kemény lesz.
2014. júl. 14. 07:40
 5/11 A kérdező kommentje:
A doki javasolta az efajta dolgokat,hogy nyugodtan ültessem hagyj szokja s az állás is néha néha egy két perc belefér mert már időben van csak nem bírja el magát...megpróbálkozom a tanácsokkal hátha valami beválik..az a baj,hogy ő nagyon hisztis akaratos erőszakos baba és soha nem jó neki semmi..
2014. júl. 14. 13:15
 6/11 A kérdező kommentje:
ezek az egyedül ülések olyanok,hogy párna van a háta mögött s mellette felültetem úgy,hogy fogom a kezét és felhúzza magát s kb.pár percig ül és elborul így nem is csesztetem vele...van hogy 5-10 percig ül egyedül s játszik és utána borul el..az állás meg annyi,hogy fogom és a hasamhoz támasztja a lábát s kitolja magát..úgy konkrétan állni nem hagyom ....
2014. júl. 14. 13:29
 7/11 anonim ***** válasza:
Ez nálunk is így volt. Nálatok az a baj, hogy sokat volt kézben. Erről csak úgy fogod tudni leszoktatni, hogy nem veszed fel minden apró cseprő hiszti miatt. Próbáld szavakkal megnyugtatni ha sír magyarázd meg neki, hogy nem tudod most felvenni, mert pl. apának így nem tudom megfőzni az ebédet. Beszélj hozzá sokat, hátha az segít.
2014. júl. 15. 07:24
 8/11 A kérdező kommentje:

és nektek mikor javult a helyzet?

én abban bízom,hogy ha megtanul menni akkor már minden oké lesz..

2014. júl. 15. 10:24
 9/11 anonim ***** válasza:
UGYANEBBEN a cipőben járunk mi is, csak lánykával:) 6 hónapos és 2 hetes és az Istennek se marad el a játszósarkán, amit a nappaliban rendeztünk be neki. Onnan pedig lát, ha konyhában teszek-veszek, mert egy légtérben van. Én azt szoktam csinálni, hogy ha nem álmos, viszont a hasa megtömve, leteszem a tapira, néhány játékkal körbebástyázom, adok a kezébe is, elmagyarázom neki, mi dolgom van és otthagyom. Persze már akkor nyöszörög, mielőtt felállok. De elmegyek a dolgomra, és ha már nagyon sír, a hangom se nyugtatja meg, leülök mellé és úgy próbálok neki más játékot adni, de általában ez sem hatja meg, akkor ölbe veszem és marad minden félbe, negyedbe, vagy annyiba se. A megoldás tudom, az lesz, ha megtanul mászni, akkor kinyílik előttük a világ (van egy nagyobb gyermekem is), de ördögi kör, mert ha nincs lerakva, csak kézben van, a mozgásfejlődése nem igazán halad...Sajnos most ez van, lesz jobb is. Nálunk annyival jobb, hogy van nagyobb tesó, aki előszeretettel tologatja a bébihordóban körbe a lakásban, azt nagyon élvezik mind a ketten. Annyit teszek még, hogy amennyit csak lehet fekve tartom, és ott maradok vele játszani vagy tesóval foglalkozok mellette, hogy fejlődjön, mert a helyzet tényleg akkor lesz jobb, ha mászik. Próbáld te is ezt. Kitartást neked is!
2014. júl. 18. 08:40
 10/11 anonim ***** válasza:
Messzire költöztetek? Ha valamelyik tesód tényleg olyan jó pesztra, akkor elhívhatnád néha babázni. Napi egy-két óra is sokat segítene, a tesód meg lehet, hogy szórakozásból is megtenné.
2014. júl. 21. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!