Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » HELP! Füvezik barátom mit...

HELP! Füvezik barátom mit mondjak neki h abbahagyja?

Figyelt kérdés
2009. dec. 22. 15:38
1 2 3
 11/29 anonim válasza:
Csak kivancsisagbol, miota vagytok egyutt?
2009. dec. 27. 19:15
 12/29 anonim válasza:
100%

A marihuánát csak az hasonlítja az Egy kosaras naplója című filmben szerepelt történethez, aki még sose került a drogokkal kapcsolatba még ismerősei által sem.

A fű gyengébb drog az alkoholnál, az utóbbit mégis törvényesen fogyaszthatják az emberek és miért? Mert nem ismerik és tele van mindenki tévhittel és előítélettel. Ha már választani kellene, hogy alkohol vagy fű, akkor inkább az utóbbi. A fű egyáltalán nem vált ki agresszív viselkedést, sőt, az idegesebb egyéneket is sikeresen lenyugtatja, míg az alkohol a legjámborabb emberből is dühöngő őrületet tud kiváltani.

Nem tudsz mit mondani azért, hogy abbahagyja... érzelmileg szeretnéd zsarolni? (ha szeretsz abbahagyod...)

Két dolgot tudsz tenni, ha téged ez annyira zavar:

1. Megkéred, hogy a társaságodban ne tegye.

2. Ha ennyire különbözőek vagytok és nem értetek egyet, akkor nem illetek össze és előbb vagy utóbb más okból úgyis szétmentek, akkor már jobb előbb túlesni rajta. Gondold végig az egész kapcsolatotokat, csak a fű miatt van vele bajod? Vagy inkább csak a fű miatt ézed úgy, hogy nem szeret már eléggé és hanyagol? Hidd el, láttam már ilyet nem is egyet. A srác ráun a lányra és inkább a haverjaival szív, de a nő jó ha van... ágymelegítőnek. Gondolkozz el kissé mélyebben és próbálj rájönni a valós okokra.

Sajnálom, ha a szavaim fájdalmat okoztak, de ez a lehetőség is fennáll és nem árt számba venni.

2009. dec. 28. 10:17
 13/29 anonim ***** válasza:
28%

KÉRJ BELŐLE TEIS, JÓ AZ!

Az előtem szólóval egyetértek, tényleg gyengébb az alkoholnál. Képzeljétek el, nem mindenki azért füvezik, mert keményebb drogokra akar áttérni, és így akar élni, hanem van aki munkától/iskolától az őrület határán van, és nekikez segít, és később mikor jobb helyzetbe kerülnek, teljesen maguktól elhaggyák.

Más meg lövöldözik vagy felvágja az ereit... mennyivel is értelmesebbek a füvesek!

2009. dec. 29. 03:18
 14/29 anonim válasza:
31%
utolsó hozzászóló: nem biztos,hogy maguktól abbatudják hagyni az emberek a dolgot,mert egy idő után kialakul egyfajta függőség...Ha abbatudnák hagyni maguktól az emberek,akkor nem lenne annyi drogfüggő,meg nem lenne szükség drogambulanciákra sem ahol kezelik őket...
2009. dec. 29. 08:10
 15/29 anonim válasza:
100%

Egy újabb tévhitet bizonyított az utolsó hozzászóló. Az emberek nem tudják mi a külömbség a könnyű drogok, a szintetikus drogok és a kemény drogok között.

Könnyű dorgok: kávé! cigaretta! marihuána, hasis, alkohol. Ebből három legális és teljes elveszett a köztudatban az a tény, hogy ezek is függőséget okozó drogok. A marihuánát és a hasist minden gond nélkül le lehet tenni, akarat kérdése. A cigarettának viszont sokkal komolyabb elvonási tünetei vannak és a függők 90%-a nem tudja letenni még orvosi segítséggel sem. Nekem sem ment és a mai napig kudarcba fulladnak a próbálkozásaim. Fiatalon kipróbáltam a létező összes drogot a könnyűtől a keményig és hosszú évekig füveztem. Most már családom, gyerekeim vannak és nem élek semmi ilyesmivel, ahogy alkoholt is ritkán fogyasztok... Ellenben a nikotin és koffein függőségem a mai napig megmaradt. Szerinted mi a külömbség a marihuána és a nikotin között azon kívűl, hogy az egyik legális a másik illegális? Elárulom semmi. Az itt sokak által bemutatott tévhitek uralkodnak mindenkin. A drog ambulanciákon még soha nem kezeltek marihuánát fogyasztó embereket. Ott alkoholistákat, heron és kokain függőket kezelnek. A szintetikus drogok fogyasztóit is néha, bár a komoly függő kevesebb ezek között a többihez képest.

Javaslom a tudásukban bizonytalan embereket, hogy előbb nézzenek körül és gyarapítsák ismereteiket és tapasztalataikat akár mások élmenyei olvasása által, akár szakeber megkérdezése által és csak utána nyílvánítsanak vélemnyét, mert a tévhitek és téveszmék a dorgokkal kapcsolatban már így is eléggé eltúlzottak.

Ne felejtse senki, a nikotin és koffein is drog... csak kihalt a köztudatból.

2009. dec. 29. 09:01
 16/29 anonim ***** válasza:

A tegnapi 10.17-essel nagyon egyetértek, meg a mai 90.01-essel (ha jól emlékszem az időpontra)is! És visszatérve az eredeti kérdésedre, hogy mit mondj neki, hát szerintem ezt egy "mondással" nem lehet megoldani! Hacsak nincs ilyen varázspálcád vagy mi, aminek a segítségével mindig az történik, amit te akarsz!

Az a borzasztó, hogy a mai gyerekek mindenféle droggal (drog az alkohol, a cigaretta és a kávé is, csak legális drog...)élnek, és elképzelni sem tudom, hogy a szervezetük ezt hogy fogja tudni tolerálni! Egyelőre nincs rá adat! A mi korosztályunk se volt jobb, de mi legalább nem voltunk ennyire kiábrándultak, nihilisták, és lehetőségünk sem volt ilyen nyíltan drogozni!

2009. dec. 29. 10:38
 17/29 anonim válasza:
100%

A fű nem okozhat függőséget, maximum gondolatbani vágyakozás alakulhat ki az érzés miatt. Nem lehet tőle testi függőnek lenni, mint a ciginél kialakul.

Ha a barátod agresszív lesz tőle, akkor hagyd el.

A fűnek nem több a káros hatása, mint egy sima ciginek, a különbség annyi, hogy a gerincvelődből kimutatható, de még az utódoknál is, ergo végigkíséri a családfád a te mókád. Ez nem jelent semmit, nem bénulsz le tőle, nem lesz bajod, csak ennyi.

Valószínűleg a baráti környezetében ez a megszokott, a vagány, nemsokat tehetsz.

A legrémisztőbb amit tehetsz az az, hogy szakítasz vele.

A jellemzőket leírtam, a többi ugyan az mint a cigi, azokat mondhatod neki..

2009. dec. 29. 11:39
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Ismerősöm mindig csak buliba szívta. Aztán néhanap otthon is. Én meg addig mondtam, hogy nemár, hogy odaadta egy hajléktalannak. Egy hétre rá nagyon ideges volt, és mondta, hogy talán tényleg rákattant, talán igazam volt, talán nem is olyan könnyű eltenni.
2009. dec. 29. 15:45
 19/29 A kérdező kommentje:

hát igen már én otthagytam.;(

Aszontah nem seretne leszokni róla... ;(

pedig rendes srác amikor nincs beszívva akor tök normális.

2010. jan. 3. 13:36
 20/29 anonim ***** válasza:
Hát igen, nincs abszolót kemény meg gyenge drog, mert van kemény meg gyenge ember, és ahhoz kell viszonyítani. A szabály, hogy ha megváltoztat ne szívd, ha viszont e nélkül változol meg a sok stressztől, akkor mértékkel.
2010. jan. 6. 04:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!