Hogyan kezeljem 5 éves kisfiam hisztijét, akaratosságát?
Figyelt kérdés
Kisfiam alapjába véve egy aranyos, illemtudó, okos gyerek. De ha rájön a "10 perces", akkor képtelenség kezelni. Pl. ha nem ő nyer a társasjátékban, vagy nem akar aludni menni. Az óvodába is egyre több a probléma vele, ott is hisztizik, előfordul, hogy fellök gyerekeket a játék közbe. Csak az én gyermekem viselkedik így? Adjatok tanácsot nekem!2014. márc. 30. 18:13
1/4 emoka julcsi válasza:
Én mondjuk még gyerek vagyok, de fél éves koromtól nem délutáni szundiztam mert nem volt rá szükségem. De az éjszakákat 1 huzamban végig. Igy az ovonénik mindig a kezembe nyomtak egy mese könyvet h csendben el legyek.de anyukámat megkérdezem a többiről.
2/4 anonim válasza:
Néha alkalmazni lehetne a Makarenkó-féle módszert.
3/4 anonim válasza:
Tegyétek el a társasjátékokat, mert még nem áll készen arra, hogy a veszítéssel járó kudarcélményt kezelje. Az ovis helyzetekkel nem nagyon tudsz mit tenni, maximum otthon megbeszéled vele, hogyan kellett volna helyesen viselkedni. Megfordíthatod a szituációt (pl. te mit éreztél volna, ha te lettél volna a másik gyerek helyében?), így kicsit javíthatod az empátiás képességét. Ha otthon hisztizik, találjatok ki valamit, amivel meg tudja magát nyugtatni. Ha nehezen vált tevékenységet, szerezz be egy alkalmas vekkert, amin jól látható az idő, és hogy mennyi ideje van még valamit csinálni. Érdemes 5-10 percenként emlékeztetni, hogy mennyi ideje van még hátra pl. lefekvésig. Ha nem fárad el, mire aludni kellene menni, lehet, hogy kicsit több mozgásra van szüksége napközben.
4/4 Kata-Kata válasza:
Nekem ha otthon hisztizett az vált be, hogy be vittem a szobájába és csak akkor jöhetett ki, ha abba hagyta. Ha nincs közönség könnyebben megnyugszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!