Hogyan kezeljem kislányom akaratosságát, hisztijét?
szia, az enyém is ilyen, de ő engedi (miután egyedül megpróbálta, és elkezdett visítani, mert nem mengy) hogy segítsek. de előtte mindig megkérdem, hogy segítsek? aztán vagy még próbálja magának, és megint visít, vagy engedi hogy én csináljam. ő is nagyonn kíváncsi, minden kutyafüle érdekesebb, mint az utcán jönni, kézenfogva...ugyan már....hanem hogy egyáltalán jöjjön.
mi bébitaxival megyünk a boltba, valahogy eljutunk oda, vissza már nekem kell cipelni a taxit és gyakran őkisasszonyságát is. úh. mi pl. két napja babakocsizunk, mert beígértem neki, ha enm jön , akkor nem hozunk smemit legközelebb. most jelenleg ez van. a babakocsiból meg ha pl. sorban állunk a boltban, akkor ki akar mászni, azt már elérte, hogy feláll benne akkor is, ha be van csatolva az öv. itthon mindenre felmászik.
én tudod mit mondok magamnak, amikor elegem van? hogy ösüljünk, hogy ilyen elevenek, hogy érdekli őket a világ, hgogy nem csak bambán néznek ki a fejükből mint sok hasonló korú gyerek. ez majd később jól fog jönni. most persze nagyon fárasztó, de alapvetően örülk neki, hogy mozgékony, érdeklődő és megvan a maga elképzelése a dolgokról.
majd meglesz az eredméyne a türelemnek. én a lehető legkevesebb dologban korlátozom, de abban szigorúan. ha lehet nem megyek bele játszmákba, ha pl. kérem hogy jöjjön, mert ezt vagy azt kell csinálni, akkor 2x max 3x elmondom, és utána fogom felveszem és megyünk, ha tetszik ha nem. pelenkázást meg mindig valami csellel oldom meg. mert azt már igen rühelli.
sok kitartást, meglátod majd elmúlik ez is!
türelmet majd később tanul. de pl az enyém már érti azt hogy "mindjárt". 2 hete még nem értette....
a kapkodás, rohangálás: hát a mozgékonyság, elevenség átka.
alvása rendben van? van rutin? valami azért csak leköti pár percig is? nálunk pl. amikor a cipőjét próbálja felhúzni vagy a sapkát rakosgatja a fejére, azt perceken keresztül, vagy pakol valamit. nem kell 20 percre gondolni, olyan 3 mondjuk. mert ha van ilyesmi, akkor nincs gond, gondolom a hiperaktivitástól tartasz?
utolsó voltam
Mintha az én lányomat írnád le.Mindent egyedül...mindent, ami veszélyes...mindent, amit nem szabad.
Én sem tudok mit kezdeni vele.Sokat vagyunk kinn és minden, amit el akarok intézni, sokkal tovább tart, de már úgy számolom előre.A legrosszabb, hogy az emberek, ha nyilvános helyen van jelenet, akkor úgy néznek, mint egy kétfejű ökröt.És volt olyan, hogy valaki beszólt, hogy miért kínzom, miért nem engedem...ennyit a következetességről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!