3 éves kisfiam lehet, hogy autista? Többi lent
azért ne írjunk már olyat, hogy biztosan autista és látatlanban is ki lehet mondani a diagnózist!
ezeken az okos embereken azért ki tudok akadni :)
enyém 2 évig volt autizmus gyanún, volt jó pár tünete, de valahogy nem tudták a szakmeberek se megállapítani, pedig vittem én mindenhova :)
aztán 3,5 éves korában elkezdte elhagyni ezeket a furcsaságokat.
4 évesen levették az autizmus gyanúról. azt mondta a pszichiáter, hogy furcsa egy gyerek annyi szent :)
furcsaságai vannak, de az autizmus teszten és egyéb dolgokon csont nélkül átment. felmerült a kompenzálás is, hogy talán azért, de más vizsgálatokkal azt is kizárták :)
szóval olyan nincs, hogy látatlanban felállítunk pár tünet alapján diagnózist :D
kérdező, vidd el a vadaskertbe, nevelési tanácsadó nem igen tud ezekkel mit kezdeni, ahogy a nevében is benne van, ők a nevelési dolgokban profik, de ezek a tünetek már túl mennek a szakterületükön :)
"5-ös válaszoló vagyok, autista gyermekemnél három évesen már játszott szerepjátékokat, babákat öltöztette, etette, itatta, ringatta, pelenkázta gondoskodott róluk, megjelent a mintha játék is, és a mai napig ez jól megy neki, még is autista, mesekönyvből elmeséli az ott látottakat, ragokat jól használja, de kevés a kommunikációs szándék nála. "
Kedves 5-ös válaszoló, megkérdezhetem, hogy akkor miért autista, ha szociálisan rendben van, a kölcsönös szociális interakciók működnek? Sztereotip tevékenysége is van? Mert önmagában a kommunikációs zavarra nem adhatnának autit, a DSM 5-ben már be fog jönni ez a kategória is! (kommunikációs zavar)
Nem kötekedésképpen, csak tényleg érdekel. Nagyon kevés auti játszik komplex szerepjátékot, mivel pontosan a fantáziatevékenység sérült az agyban. Tehát a lányod vagy nem auti, vagy különösen magasan funkcionáló.
Igen, ez így már teljesen érthető:(( Sajnálom, remélem, hogy később behoz sok mindent. Nagyon jó, hogy beszél akkor is, ha nem kommunikál rendesen? PECS-et használtok?
Bocsánat az offért, nálunk is auti gyanú van, de közel sem produkál ennyi mindent a fiam, szóval nem tudni mi lesz még ebből...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!