Segítene valaki? (a többit lent)
Szió,én is nevelek egy 2,5 éves boszorkányt,és együttérzek veletek.Nem tudom fegyelmezni,kifáraszt estére.Csak azt tartom én is jó megoldásnak,hogy a veszélyes dolgokat eltávolítom.Amit meg tönkretesz,hát majd pótoljuk...
Második gyermekem,az első egy angyal volt,eljátszott órákig egy samponos flakonnal,semmit nem tett tönkre.
Ez meg onnantól,hogy helyzetet tud vátoztatni nekimegy mindennek.Akkor velem van a hiba???Nem egyformán nevelem őket???
Szinte biztos,hogy életrevelóbb mint az első gyermekem.Az az el van varázsolva állandóan,a fejét is elhagyná,ha nem lenne a nyakára ragasztva.:))A kicsi,meg iszonyú képben van,ha csavarhúzó kell hirtelen, Neki kell szólni,mert Ő tudja hol van!!!HÓNAPOKRA visszamenőleg emlékszik apró részletekre!Sokszor megdöbbent,minden problémát megold.
Szóval kitartást kívánok Nektek is,mert fog ez a rosszasága a későbbiekben kamatozni!
Négy gyereket is lehet rosszul nevelni és egyet is jól.
Azzal értek egyet, hogy minden gyerek más, nem szabad általánosítani, azért mert eleven, nincs rosszul nevelve, csak azt mutatja, hogy egy igazi kis egyéniség, akinek erős akarata van:)
A négy gyerekem nincs rosszul nevelve, hanem igenis rendes és kiegyensúlyozott emberek. Persze, hogy mindegyik más, az utolsó kettö a tetejében meg ikerpár is, és kimondottan aktivak voltak kicsinek is, de azért ha valamit nem szabadott, akkor azt be lehetett velük tartatni.
Viszont szerintem az a gyerek, aki azt csinál két (2!!!) évesen, amit akar és a szülö nem tud rá hatni - az igenis rosszul nevelt.
Nem azt mondtam, hogy anyukád rossz szülö, mert gondolom szeret benneteket - a te reakcióidból is ezt látom, - csak nem elég erélyes vagy nem elég következetes.
Nem rosszakaratból irtam, próbáld meg nyugodtan átgondolni.
Szerintem mindkettőtöknek igaza van, a mi rokonságunkban is van egy hasonlóan hiperaktív gyerek, ő már 3 éves lesz, és egyszerűen képtelenség megfegyelmezni. Nagyon okos és tanulékony, de sokszor mégis ugy viselkedik mint aki se lát se hall. Szép szóval nem lehet rá hatni, fenyegetéssel sem, annál jobban csinálja. Ha pedig vki ellentmond neki akkor jön a hiszti, ordít, sikít földhöz veri magát és nemcsak otthon, bárhol. Sehová nem lehet elmenni vele. Szóval tényleg van ilyen gyerek akit nem lehet fegyelmezni, ezt szerintem már egészen pici kora óta másképp kellett volna csinálni.
Én most fogom megszülni első gyermekem és kizárt dolognak tartom hogy ő is ilyen legyen, biztos hogy másképp fogom nevelni, mert olyan nincs hogy nem hallgat rám. Nekem is rácsaptak a kezemre a szüleim ha rossz voltam mégsem lett semmi bajom, csak megtanultam hogy mit szabad és mit nem.
Szóval ez a dolog a gyerek aktivitásátol, és a szülő rátermettségétöl is függ. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!