Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Van itt valakinek diagnosztizá...

Van itt valakinek diagnosztizált hiperaktív gyermeke?

Figyelt kérdés

Milyen az élet vele?

Minden érdekel!

2014. febr. 9. 16:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem egyszerű. Adhd plusz hiperaktív a kisebbik fiam.most 7 éves, iskolás. Az iskola elég jól megy persze köszönhetően a külön tanároknak akik segitik. Jár kosárlabdàra, úszni. Gyógyszert nem szed, de amint látom ezt az opciót hamarossan megprobàljuk, mivel a viselkedése láthatóan súlyosbodott.nem tudom mire lennél kíváncsi de ha gondolod kérdezz szivesen válaszolok
2014. febr. 9. 19:34
 2/6 A kérdező kommentje:

Mikor diagnosztizálták? Ti tudtátok, hogy "baj" van vele? Van valami, ami segíthet neki?

5 éves a kisfiam. Szót fogadatlan, kezelhetetlen, akaratos, bosszúálló, .... és még sorolhatnám. Bejelentkeztünk pszichológushoz, én már voltam, a gyerkőcöt ezen a héten viszem először. Amikor elmondtam a sztorinkat, a problémáinkat, a pszichológusnő azt mondta, lehet, hogy hiperaktív, de ez majd úgyis kiderül, vagy nem. Én nem hiszem, hogy az lenne, és a férjem egyetért velem. Az oviban nincs vele különösebb gond, leszámítva, hogy nem akar aludni.

2014. febr. 11. 10:19
 3/6 anonim ***** válasza:
Lehet inkább nevelési tanácsadóba kéne vinni. Ingyenes és használhatóbb segítséget nyújtanak. Az én fiam nem szófogatlan, nagyon is jószívű túlságosan... hiperaktív énjét igy jellemeznèm: folyamatos mozgás, akaratlanul is, ha belelendül mondjuk az ugrálásba nehezen lehet leállitani, folyamatossan mozog, éves közben a lába, a keze is néha, ha tv-ik a nyelve mozok és hintázik. Nincs veszélyèrzete ez együtt a túlzott kíváncsisággal igen veszélyes.
2014. febr. 11. 11:30
 4/6 A kérdező kommentje:
Miért jobb a nevelési tanácsadó? Ez a pszichológus egyébként ott dolgozik, mi a magánrendelésére megyünk.
2014. febr. 11. 13:03
 5/6 anonim ***** válasza:

nevelési tanácsadó,annyival jobb,h lesz szakértői vélemény a kezedben és ott ingyenesek lesznek a fejlesztő foglalkozások, (torna,pszichologus stb.)

Fiam figyelemhiányos hiperaktív, 5 és fél éves, beszédje is el van maradva.

Így hetente kap ingyenesen: 2 egyéni logopédiai,1 pszichológus, és 1 irisz tornás foglalkozást. Még csak november közepe óta jár,de már látni,h mennyire megéri. Anyagilag egyébként heti szinten ezeket kb.5-10 ezer ft-ba kerülnének. Nagyon aranyos, türelmes hölgyek foglalkoznak vele. Sajnálom,h nem léptem előbb, és nem vittem a nev.tanba.

2014. febr. 11. 16:01
 6/6 anonim ***** válasza:
jó a pszichológus is, de az csak a járulékos gondokat tudja kezelni, pl. ha a sorozatos kudarcok (beilleszkedési nehézségek, sokszoros bünti otthon stb.) miatt szorongó lesz vagy agresszív. az alapbajra nagyon jó az idegrendszer érését és átszerveződését segítő torna, a tsmt. keress rá a neten, hogy van-e a környéketeken, ha budapesti vagy, bzitosan talász, de sok kisebb városban is akad. ha az nem, akkor bármilyen egyéb alapozó torna, delacato terápia, ayres, stb. nem kell, hogy hiperaktív legyen, lehet simán csak mondjuk figyelemzavaros is, de az is rengeteg gondot okozhat neki, ami miatt nem tud olyan teljesítményt nyújtani, viselkedésben sem, ami elvárható lenne életkor szerint. az én kislányom is figyelemzavaros, és jártunk tsmt-re, hidd el, nagyon megéri. az első válaszoló szerintem nem jól írta, hogy adhd plusz hiperaktív, mert az adhd azt jelenti hogy attention deficit + hyperactive disorder, vagyis ez a rövidítés jelenti hogy figyelemzavar ÉS hiperaktivitás, a simán figyelemzavarosok csak AD-k. általában aki hiperaktív az figyelemzavaros is, de nagyon sok figyelemzavaros van, aki viszont nem hiperaktív (de a figyelemzavar miatt produkálhat hiperaktívokra is jellemző tüneteket), de ezt laikusként nehéz elkülöníteni, szakember kell hozzá .
2014. febr. 16. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!