Mit tegyek ha a fiamat piszkálják az iskolában?
Már kikészítik teljesen!
Rendes,normális,nem verekedős.
Külsőleg bántják és csúfolják.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Osztályfőnök semmit sem tesz,az anyuka nincs azon a szinten,hogy megnevelje a gyermekét.Már próbáltam vele beszélni.Abba is hagyta egy ideig de most újra elkezdte.
Mi a teendő?
(10. vagyok még egy gondolatra)
Ismerek olyan anyukát, aki azt mondja, ha huzamosabb ideig egy adott gyerek szekálja az övét, akkor alkalomadtán igen „csúnyán néz” a másik gyerekre – és állítja, hogy ez mindig bejött, utána békén hagyták a gyerekét.
Ezt én még nem próbáltam, mert nem tudom igazán, hogyan kell „csúnyán nézni”. :)
3-as vagyok.
Nyilván lehet így is nevelni a gyereket, ahogy te próbálod. Hiába erős és kétszer akkora, mint a másik, ne bántson soha senkit. Ez nagyon szép dolog, tényleg. Ő lesz a legrendesebb gyerek a suliban.
DE! Ezzel egész életére megszívatod. Sosem fog kiállni a saját igazáért és ezt mindenki tudni fogja róla. Most még csak szekálják, 20 évesen átverik a boltban, 30 évesen kicsalják tőle a megtakarításait. Folytassam? Életképtelen gyereket nevelsz ezzel a hozzáállással. A világ kegyetlen, nem egy mesefilm, ahol a jó a végén elnyeri a jutalmát. A való életben a jót szétszívatják. Hiszen a saját szemeddel látod kicsiben, ami majd később nagyban fog menni, ha nem neveled arra, hogy kiálljon magáért.
Persze nem akarok beleszólni, mindenki úgy neveli a gyerekét, ahogy akarja. De most még tudsz rajta változtatni.
Szerintem is inkább apuka beszélgessen el a kisifúval is és az anyukával is. A férfiaktól jobban tartanak.
De semmiképpen se hagyd, beszélj az osztályfőnökkel, hogy fenyegesse meg a kissrácot.
Ha a morgó törpe anyukája nem tudja helyrerakni a gyerekét akkor vegyétek ti kezelésbe. Persze nem arra célzok, hogy agyaljátok el. Egy frankó mérges agymosás el kéne a gyerkőcnek.
Ha esetleg az anyukának feljebb állna akkor őt is helyre lehet rakni.
Én semmiképpen nem hagynám, hogy a fiamat bárki is bántsa legyen az szóban vagy akár hogyan!
Kisfiam 11 éves, 2 éve történt ugyan ez a probléma amikor egy gyerkőc folyton megjegyzéseket tett a méreteire. Nem dagi a lelkem, csak majdnem egy magas velem. (én 164 ő 161) :) Ő is nyuszika, nem verekszik, normális, próbálja megoldani a dolgokat beszédben.
Na én bementem az iskolába ha már a tanár nem tesz semmit én helyre raktam a dolgokat aztán azóta rá se mernek nézni sőt előre köszönnek neki még az úton is!
Ajánlom nektek is.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!