Mit tehetek, ha gyermekem egyáltalán nem csinálja a tsmt tornát? Hagyjuk inkább abba?
Kedves Kérdező. Ahogy olvastam, van azért jópár autisztikus jellemzője a gyermekednek. Esetleg kérd meg a TSMT terapeutátokat, hogy adjon egy másik feladatsort, hátha a funcionálisan egymás után kerülő, de más sorrendben meghatározott más típusú fealadatok javítanának valamit a helyzeten. Ezt még talán megpróbálnám, de amúgy - ahogy korábban is írtam - szüneteltetném kicsit és közben figyelném, hogy mennyire látszik a torna hiánya. Valami más egyéb fejlesztést javasoltak vagy hordod valahova máshova? Sokan dícsérik a hidroterápiát, lovasterápiát, alapozó terápiát, stb.
Egyébként azt mondják, hogy a 4-5 éves életkor az, amikor felerősödnek a tünetek, ekkor látszik igazán a különbség a gyerekek között. Én nem tudom, mert az enyém még csak három éves, reménykedem, hogy csak jobb lesz. De úgy vélem, hogy rajta is mindig érezni fogom a többiekhez képesti különbséget, másnak valószínűleg "furcsa" lesz a kislányom.
Amúgy megkérdezhetem, hogy neked mikor tűnt fel, hogy furcsaságokat csinál vagy kicsit furin viselkedik? Hány éves volt és mik voltak azok? Miket mondott rá a védőnő, gyerekorvos? Privátba is jöhet, ha nem szeretnéd leírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!