5 éves kisfiam pár hete lopkod az oviból, mit tehetnék?
Hogyan magyarázzam meg neki,hogy ezt nem szabad?
Hazahozza az ovis társainak a dolgait,rákérdezek,hogy odaadták-e vagy csak úgy elhozta.
Az a válasz,hogy csak kölcsönbe kapta.
Egy kicsivel később pedig kiderül,hogy mégiscsak szó nélkül hozta el,másnap természetesen mindent visszaviszünk,de nekem ez elég kellemetlen.
Tudom,hogy csak figyelem felkeltésként csinálja,mert korának megfelelően elég sok mindent megkap itthon
(Van egy 1 éves kisöccse,ezért most rá egy kicsivel kevesebb figyelem jut)
Nálunk egyszer volt a boltból egy nyalóka elrakás ennyi idősen.Én szigorúan visszavitettem vele.A pénztárosnak kellett mondania,hogy elvittem,elnézést kérek.Én néztem,hogy mit csinál.Kifizette,de soha nem ette meg.Nagyon sokáig a szekrényén állt.
Próbáld meg,hogy ő vigye vissza egyedül,ő kérjen bocsánatot.
Nekem sokan mondták,hogy nem kellett volna így felfújni,majd megbélyegzik tolvajnak.Ezen ne aggódj!
5 évesen már tudja valószínűleg, hogy nem szabad elhozni a dolgokat, de ez azért még nem igazi lopás. Homályos még bennük a kölcsön kapom és a kölcsön veszem közti határ.
De egyetértek az első válaszadóval, vele vitesd vissza. Ez már neki is kellemetlen lesz és ha következetes vagy, hamar leszokik róla.
Valószínűleg van ehhez köze a kistesó létének, nem érzi most magát igazán biztonságban. Megoldható az, hogy legyen naponta fél-egy óra, amit csak vele töltesz? Valami olyan dologgal, amit szeret, mesével, birkózással, kedvenc játékkal, kézműveskedéssel, vagy csak beszélgetéssel... Esetleg lehet ez elmaradhat, ha megint hazahozott valamit - így pont az ellenkezőjét éri el, mint amit akart, vagyis ha megint hazahoz valamit, kevesebb figyelmet kap. Ezt előre el is lehet mondani, hogy anya rosszkedvű lesz attól, ha ő hazahoz valamit és olyankor nincs kedve játszani vele...
Másik tipp: kérd a segítségét, amikor csak lehet és mindig dícsérd meg, még ha igazából hátráltat is segítség címén, hogy milyen jó, hogy őrá már ilyen komoly dolgokat is rá lehet bízni, hogy ilyen ügyes "nagyfiú".
Szia
Szerintem is vitesd vissza az nagyon rossz lesz neki lehet sírni fog meg nagyon rossz lesz neki ,de el kell fogadni ,hogy az nem az övé és nem szabad elvenni az csakis az oviban használható.
Köszi szépen mindenkinek.
Közben úgy néz,ki hogy megoldódott a dolog,vagyis csak pár hetes lázadás volt.
Bár gondolom az is segített,hogy mostanában már több időm van rá,mert a pici eljátszik egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!