Hogyan lehetne rafinált?

Figyelt kérdés
Lehet hulye kérdés, de a lányom 10 éves és nincs benne semmi rafináltság. Amolyan jó kislány. Félek ezt később kihasználhatják.Amúgy bak jegyében született és azt olvastam ez jellemző erre a jegyre. Nem erőszakos, mindíg azt csinálja amit a barátnői akarnak.
2009. nov. 23. 13:17
 1/10 anonim ***** válasza:
Hát szerintem elég baj, hogy a mai gyerekek szinte már az ovis kortól kezdve ki vannak rafinálva:-( Annak örülj, hogy "jó kislányod" van, és nem olyan, mint akik hazudnak,kijátsszák, és kihasználják a szüleit. Szerintem azt kéne benne tudatosítani, hogy az ő véleménye is számít, és nem mindig az a jó, amit mások mondanak. Talán egy kicsit az önbizalmát kéne erősíteni,hogy mások akkor is elfogadják, ha kiáll a saját véleménye mellett. A bakok egyébként eléggé racionalisták, így kicsi az esélye, hogy kihasználják. De az önbizalmára feltétlenül hatni kell, mert szerintem itt van a baj.
2009. nov. 23. 13:42
 2/10 anonim ***** válasza:
én 14 vagyok, extrémebbfajta életet élek (szűz vagyok, nem ittam magam le a sárga földig soha, soha sem cigiztem és én a füvet tiposom, nem szívom). mindenben bent vagyok, talpraesett és magabiztos. amúgy nyilas vagyok, ha ez fontos. tesóm 10 éves és kb azon a szinten van, ahol én 3 évesen voltam. társaságban (akár ha csak 2 személy is legyen) bújik, nem ismerkedik, stb... úgy el van magába, mondhatni mesevilágban él. ő amúgy skorpió. tehát nézd meg... ugyanazok a szülők, mégis milyen más gyerekek.... furi, nem?
2009. nov. 23. 14:38
 3/10 anonim ***** válasza:
55%
Ismerősök körében is van ilyen, meg a múltba visszaemlékezve oviskortól...Szal az önbizalom erősítés elég nehéz. Szoktatok társaságba járni? Milyen amikor kisebb gyerekekkel van el? Az jó ha vannak barátnői. Együtt milyen klikkbe tartoznak? Az oviban is vannak klikkek, azért. Szal aki menő, az elég visszabeszélős, bulizós, rendetlen, vagy nem is tom mitől lesz menő a menő. A lényeg, én oviba, általánosban, a jó kislány voltam 2-3 barátnővel és jó tanuló végig, aztán koleszos lettem és ott züllöttem annyira, hogy menő rokkerina lettem...:) Szerintem többet kellene eljárnotok, rendezvényekre,nem színházba beülni! Mondjuk nyáron a Szigetre!! hogy neki is legyen miről dicsekednie, amiért majd felnéznek rá, és lesz beleszólása dolgokba.
2009. nov. 23. 15:30
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én 19 éves vagyok,a Bak jegyében születtem,bennem se volt soha rafináltság.Nem hülye kérdés,tényleg jó lenne,ha "bele lehet ültetni" ilyesmit az emberbe,de szerintem ne próbálkozz,a rafináltságra születni kell.Egyébként tényleg kihasználhatóvá teszi az embert egy darabig ez a dolog,én is az voltam egy darabig,viszont most a ló másik oldalán vagyok,képtelen vagyok bárkiben megbízni,mert rajtam kívül mindenki "rafinált",akárkinek akármilyen hátsó szándéka lehet,ezért úgy érzem,nem bízhatok meg senkiben.Ez valószínűleg azért alakult ki,mert anyukám megszégyenített,amiért olyan voltam,hogy át lehet engem vágni.Bár így,hogy mindkét helyzetet átéltem,talán jobb dolog extrabizalmatlannak lenni,mint totálnaivnak,de persze az arany középút lenne a legjobb!Ezt nem tudom,hogyan tudjátok elérni,de mindenesetre sok sikert hozzá:) Ja és egyébként annyit még hozzátennék,hogy hányok a rafinált emberektől,szerintem egyenesen undorítóak,ne akard olyanná tenni a lányod,örülj,hogy ő legalább nem köcsög!Ja amúgy az erőszakosságról annyit,hogy amikor kicsi voltam,mint most a te lányod,én se voltam erőszakos,de mostmár elérem,amit akarok,nem megyek mások után!Előbb-utóbb mindenki kialakít magának egy olyan személyiséget,amiben jól tudja érezni magát,de 10 évesen még nyilván nem tudja,ráér még arra később is,hagyd rá,hagy menjen a többiek után!A bakok nem szeretnek kilógni a sorból,nem szeretik a feltűnést,ezért csinálják azt,amit a többiek.
2009. nov. 23. 18:10
 5/10 anonim ***** válasza:
Bocsi,megkérdezhetem,te milyen jegyben születtél?
2009. nov. 23. 18:12
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Én szűz jegyű vagyok. Egyébként nagyon segítőkész ha látja, hogy valaki rászorul és nagyon meg tudja érteni a mások baját pedig még kicsi.

2009. nov. 23. 19:22
 7/10 anonim ***** válasza:
Légy rá nagyon büszke, és ezt el is mondhatod neki, minél többször. Szerintem majd vusszasírod ezt az időszakot, mikor majd kamaszodik. Okos kislány, örülj neki, hogy nem választ kiskaput, remélem, így marad mindig. Ha az én lányom lenne, büszke lennék rá!!!
2009. nov. 24. 18:44
 8/10 anonim ***** válasza:
18:10 én anyukám is Szűz jegyű:)
2009. nov. 24. 20:48
 9/10 anonim ***** válasza:

Fiam bak és van benne rafináltség, egészséges mértékű.

10 éves és ennyi kell.

2009. nov. 25. 11:31
 10/10 anonim ***** válasza:
11-23 18:10 Teljesen igazad van!
2009. nov. 27. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!