Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Nektek van olyan rajzfilm...

Nektek van olyan rajzfilm akár mesecsatornán, akár atv2/rtl amit nem engedtek nézni a kicsinek, mert látjátok hogy nincs rá jó hatássaL? Különösen a japán rajzfilmekre gondolok itt!

Figyelt kérdés
Légyszi irjatok kort is és h hány éves a gyerek és fiu v lány e!nagyom kiváncsi lennék!köszi elore is!25 éves 2 gyerekes édesanya

2013. dec. 3. 14:35
1 2
 11/19 anonim válasza:
65%

Láttam sokan írtak az animékről.Igaz hogy a nagy részük 13-14 éves korosztály de van ami kifejezetten kis gyerekeknek íródott.ilyen pl a chibi.

-Csak egy 14 éves animefan :D

2013. dec. 3. 22:04
 12/19 anonim válasza:
100%

9-essel értek egyet.

Azok az anyukák, apukák - most nem bántani akarlak benneteket - akik úgy állnak hozzá, hogy " Japán mesék ki vannak zárva", azok kizárják az olyan animéket, mint a Nils Holgersson, Heidi, Anne, 80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal, Candy Candy, hogy csak néhányat említsek azok közül, amelyeket valóban nyugodtan megnézhetnek a gyerekek, a kisebbek is, vagy direkt gyerekeknek készült. Tessék utánanézni a World Masterpiece Theather sorozatnak, amely egy csomó klasszikus gyermek- vagy ifjúsági regényt dolgoz fel, az említetteken felül pl. a Polyannát, A Kis hercegnőt, A kis lordot, a Lassiet, a teljesség igénye nélkül. Grimm mesék is vannak animében, azaz japán rajzfilmben. Véleményem szerint az ilyen japán rajzfilmek sokkal inkább előnyére vannak a gyermekek fejlődésének, mint egy Spongyabob, vagy hasonló igénytelenül megrajzolt amerikai gagyi. Félreértés ne essék, valóban van egy csomó anime, amely nem gyerekeknek való, nem is gyerekközönségnek készült, ahogy a 9-es is mondja, hasonlóan az élő szereplős filmekhez. Vagy más analógiával, az ember elviszi a picinyét megnézni egy mesejátékot, de nem a Bánk Bánt.

2013. dec. 4. 12:46
 13/19 anonim válasza:
51%

Hát nem csak a japán rajzfilmek lehetnek rossz hatással a gyerekekre én ilyeneken nőttem fel és nem vagyok pszichopata

sőt én tv-ben már nem is látok animéket szinte

én például a ghibli studio animéit ajánlanám ezek mind filmek és kicsi gyerekeknek készültek

2013. dec. 4. 16:30
 14/19 anonim válasza:
100%
13-as: tévedésben vagy, nem mind kicsi gyerekeknek készült, sőt van olyan komoly témájú benne, amit egy kisebb gyereknek semmiképp sem kellene megnéznia (pl. Hotaru no Haka). De vannak valóban olyanok köztük, amiket egy kisebb gyerek is nyugodtan nézhet, pl. Tonari no Totoro.
2013. dec. 4. 17:53
 15/19 Rima-chan válasza:
100%

OFF

@9: én nem mondtam, hogy az animék rosszak, mivel én - enyhe túlzással - imádom az animéket. Csupán azt mondtam, hogy nem kisgyerekeknek készülnek, de persze van ezalól is kivétel, mint például a hazánkban régen is sugárzott Kukucska, vagy a Lucky Star, de a Kilari is.

Testvérem 5 éves, és bár az csak félig rajzfilm, a Lazy Town a kedvence, és a Kac Kac Kócokat is szereti.

2013. dec. 9. 20:43
 16/19 anonim ***** válasza:

Nos olyan kicsinek biztos nem engednék nézni dragon ball azt ami a viasat6on megy, de az nem is nekik készül, néha van ghibli film nagyon ritkán, azok jók.

A régi maya a méhecske, niels horlgerson, csizmás kandur, kukucska kalandjai, kaleido star olyan japán rajzfilmek, amiket nézhetnek, a komolyabb animék később jöhetnek.

2013. dec. 11. 16:43
 17/19 anonim ***** válasza:
Semmilyen mesét nem néz a tv-n, ugyanis nincs tv-nk. Csak a gyerekdalokat vagy muffin songst engedek neki nézni interneten. Lassan 2,5 éves a kislányom.
2013. dec. 12. 05:56
 18/19 anonim válasza:
75%
Úristen az anime nem rajzfilm!
2013. dec. 25. 21:19
 19/19 anonim ***** válasza:

"Különösen a japán rajzfilmekre gondolok itt!"

Valóban nagyon veszélyes pl. a 80 nap alatt a Föld körül című japán mese. Nem csak a Dragon Ball és hasonlók tartoznak az anime körébe. Inkább a Cartoon Network-on futó, igénytelen, gusztustalan meséktől óvnám a gyereket.

2015. júl. 20. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!