Nektek van olyan rajzfilm akár mesecsatornán, akár atv2/rtl amit nem engedtek nézni a kicsinek, mert látjátok hogy nincs rá jó hatássaL? Különösen a japán rajzfilmekre gondolok itt!
Láttam sokan írtak az animékről.Igaz hogy a nagy részük 13-14 éves korosztály de van ami kifejezetten kis gyerekeknek íródott.ilyen pl a chibi.
-Csak egy 14 éves animefan :D
9-essel értek egyet.
Azok az anyukák, apukák - most nem bántani akarlak benneteket - akik úgy állnak hozzá, hogy " Japán mesék ki vannak zárva", azok kizárják az olyan animéket, mint a Nils Holgersson, Heidi, Anne, 80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal, Candy Candy, hogy csak néhányat említsek azok közül, amelyeket valóban nyugodtan megnézhetnek a gyerekek, a kisebbek is, vagy direkt gyerekeknek készült. Tessék utánanézni a World Masterpiece Theather sorozatnak, amely egy csomó klasszikus gyermek- vagy ifjúsági regényt dolgoz fel, az említetteken felül pl. a Polyannát, A Kis hercegnőt, A kis lordot, a Lassiet, a teljesség igénye nélkül. Grimm mesék is vannak animében, azaz japán rajzfilmben. Véleményem szerint az ilyen japán rajzfilmek sokkal inkább előnyére vannak a gyermekek fejlődésének, mint egy Spongyabob, vagy hasonló igénytelenül megrajzolt amerikai gagyi. Félreértés ne essék, valóban van egy csomó anime, amely nem gyerekeknek való, nem is gyerekközönségnek készült, ahogy a 9-es is mondja, hasonlóan az élő szereplős filmekhez. Vagy más analógiával, az ember elviszi a picinyét megnézni egy mesejátékot, de nem a Bánk Bánt.
Hát nem csak a japán rajzfilmek lehetnek rossz hatással a gyerekekre én ilyeneken nőttem fel és nem vagyok pszichopata
sőt én tv-ben már nem is látok animéket szinte
én például a ghibli studio animéit ajánlanám ezek mind filmek és kicsi gyerekeknek készültek
OFF
@9: én nem mondtam, hogy az animék rosszak, mivel én - enyhe túlzással - imádom az animéket. Csupán azt mondtam, hogy nem kisgyerekeknek készülnek, de persze van ezalól is kivétel, mint például a hazánkban régen is sugárzott Kukucska, vagy a Lucky Star, de a Kilari is.
Testvérem 5 éves, és bár az csak félig rajzfilm, a Lazy Town a kedvence, és a Kac Kac Kócokat is szereti.
Nos olyan kicsinek biztos nem engednék nézni dragon ball azt ami a viasat6on megy, de az nem is nekik készül, néha van ghibli film nagyon ritkán, azok jók.
A régi maya a méhecske, niels horlgerson, csizmás kandur, kukucska kalandjai, kaleido star olyan japán rajzfilmek, amiket nézhetnek, a komolyabb animék később jöhetnek.
"Különösen a japán rajzfilmekre gondolok itt!"
Valóban nagyon veszélyes pl. a 80 nap alatt a Föld körül című japán mese. Nem csak a Dragon Ball és hasonlók tartoznak az anime körébe. Inkább a Cartoon Network-on futó, igénytelen, gusztustalan meséktől óvnám a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!